Sunday, April 15, 2012

Mr. Crab in the house!!!


 Menu Apa harini????


i mood terajin sebab semalam nampak KETAM kat pasar malam
teruja sebab bila angkat ketam tu rasa berat
musim bulan gelap  isi penuh kata orang
beli tak byk 3 ekor shj cukupla makan 3 beranak..
pilih yang  besorrr gitu...




 
 Ketam masak  bercili....

Awalnya nak masak lemak cili api... 
tapi hubby kata dah biasa.. do dia yg request masak bercili ni
ok gak kan.. dia tak tahan pedas... hihihi sian..


 Ikan Terubok masak lemak cili api.

nak  jugak lemak cili api
last2 ikanyg jd menu ni..
buat kuah mika makan..dia suka masak lemak



 
 sayur kacang buncis goreng lobak masin. saje aku try sedap gak.. campur lobak masin halus-halus tu...



  
 Tauhu goreng cicah sambal kicap..nak buat tahu sumbat lupa beli timun daaaa..makanl;a gitu je..



 

All my Menu today for my Family!


HUbby meratah ketam sampai berair mata
mika yang susah nak  makan tetiba bertambah nasi
huhuh sukanya  hati mama!!

4 bebelan kawanku:

Lady Rina said...

sedapnya ketam itu...mula la nak mencarik ketam ni...hihihi..

Nur-nba said...

Wow sedapnya... Makan besar nampaknya.. :)

Aju Mohit said...

wah sedapnya, rajinlah eda masak byk lauk..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wah sedapnya menu..
tetiba terliur tgk ketam bercili tu..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah