Tuesday, June 12, 2012

Neb lagi!

 Hari sabtu seawal pagi kami dah menuju ke hospital PUSRAWI..
kalau kami sakit situ la kami tuju...
mika sejak lahir serasi ubat disitu...
Lagipun situ panel ofis aku.. alhamdulillah lega la juga...

Malam tu dia takleh tido.. batuk yang teruk... nafas berbunyi
merengek gelisah dan resah dalam tido
kesian sangat.. nafas mcm ada lendir kahak...

Esok tu hubby bawak terus ke hospital...
memang kami dah agak kena amik neb lagi,...
itu jalan terbaik supaya dia cepat sembuh....


 Alhamdulillah di usia menjangkau 2 tahun 10 bulan mika dah semakin bijak...
Tak perlu mama, papa n nurse pegang dia  meronta  macam dulu..
setenang-tenangnya dia amik neb







 Anak mama yang baik.... good boy....



 Ada rahsia kenapa dia diam...

Aku ngan hubby amik gambar dia....
tunjuk kat dia... n cakap...
"waaaaaaaaaaa mika mcm ULTRAMAN la pakai mask ni...."
senyum-senyum dia dalam mask tu...
mesti dalam hati.. wah bestnya aku mcm ultraman.. ehheheh
Sorry syg mama terpaksa ckp mcm tu supaya mudah keje pakai neb tu..
untuk kebaikan mika juga.. hihi


 Sangat mudah dan cepat siap.. sebab mask tak berganjak...


Dalam 10 minit dah selesai.....


Doc kata kalau biar boleh jadi lelah.. mujur kami cepat... bukan sekali ni mika amik Neb memang tiap kali batuk berkahak ni la ubatnya bagi cepat baik... alhamdulillah da beransur sembuh....


12 bebelan kawanku:

♥cikmOt♥ said...

anak2 kalu kahak banyak pun leh selalu demam kan...

tu hari iris pun kena amik neb...sian dia

Mama Hanim said...

kesian tengok anak batuk2 kan.. Seb baik mika relaks je bt neb.. Good boy.. Take care ye..

eima said...

tu la .... klu dah selalu amik diorg pun dah biasa tak de dah nk meronta cam dulu... fahim pun cam tu tp fahim tu asthamtic keturunan ...lama dah tak attack ....

mika mesti syok kan mulut cam otomen ...hikhik

Intan and The Boys said...

cepat2 sembuh ye mika. ciannn dia.

Syira said...

salam..

anak sedara syira pun ada lelah juga,kesian tengok setiap kali dia sakit. mesti ngalir air mata saya.

Ibu Lala said...

Eda tinggal kat mana? Saya pun selalu pg pusrawi klw anak2 tak sihat.

lelamaisara said...

alahai kecian Abang Danish...
moga cepat sembuh...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

tapi betullah mika mcm otromen...hehehehe
moga mika cepat sembuh

Masya said...

SEMOGA MIKA CEPAT SEMBUH.. KENE JAGA MAKAN MINUM ....

AdaM Hawa said...

moga mika sihat-sihat selalu..

MrS. F!zA said...

gud boy mika..tkyah kena pegang kuat2..sendiri rela amik neb.. darwisy smpi kena peluk pgg kaki tgn semua..huhu

Nur-nba said...

Good boy.. Kasihan melihat Mika.. Moga Mika cepat sembuh ye..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah