Friday, June 29, 2012

Pot Luck @ Friday!

 Arghhhh kenyang sudah....
Planning last minit smlm oleh member2 opis..
Mujur semua sekepala dan tak berkira...

So makan la sama-sama apa yang ada..
Untuk minggu ni aku tak masak apa...
Aku kena bawa Nasi je....

Hahaha senang part aku sebab aku dah bgtau diorg malam tadi aku keluar celebrate birthday my hubby so tak sempat nak prepare.. bagi la yang part yang senang pulak kat aku.. hihihi selalu aku dah bawa lauk atau desert.. kali ni Nasi.. tapi aku tambah bawa cili dan limau kasturi....


 Mujur pagi tadi aku terjaga kul 5.... tu pun sebab aku batuk dan bersin berkali-kali.. kalau lambat tak sempat la aku nak masak nasi... Masak nasi kul 5 ... tinggal tido balik.. hihihi kul 6 bangun tengok dah siap masak...... sonang kojo den....


 Menu-menu harini.. ada ayam goreng kunyit, daging rendang, gulai ikan tongkol, ikan pekasam goreng, sotong masak kicap, ketupat sotong, macaroni cheese bakar, nasi goreng dan kuih muih... bawak sorang sikit




Paling special idalah lauk Ikan pekasam goreng bagi aku.. makan dengan nasi panas....


 Dan  menu yang special dr orang Terengganu.. KETUPAT SOTONG.. my fav ni.. heheheh alhamdulillah dapat gak rasa.. nyum nyummm


Alhamdulillah rezeki hari jumaat.. masing-masing niat nak bersedekah pada kawan-kawan... pahala dapat kenyang pun dapat... hihihi brkkkkkkkkkkk kenyang... hihi

5 bebelan kawanku:

Saya Disini said...

bnyknye mknan..sedap2..xpernah mkn ketupat sotong lag

ch@ said...

bestkan. kumpul seorang sedikit then jadi byk. bestnya, sedap tak ketupat sotong tu. nak request kakJue la.

Nens Collection said...

mmg terbaik lauk pauk sume nih..
suka makan portluck camni kan..
sume boleh merasa...;)

Ibu Lala said...

amboi sedapnye makan...

Myra Jay said...

Ketupat sotong tak penah try, penah dengaq nama ni :)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah