Sunday, July 22, 2012

1st day menu yg simple....

Ramai yg balik kampung nak berbuka ngan family kan
Mesti menu best2...
aku semalam dah rasmi ke PARAM
sebabnya semalam banyak agenda diluar
servis keta, beli brg rumah, hubby siapkan keje
sampai umah dah nak petang
so kami ke pasar ramadhan je....

wajib ada ini....yussof taiyob.... hihi



 

Menu simple...
makan 2 orang
Ikan bawal goreng pedas, pajeri  nenas, sayur nangka masak lemak,  sayur pisang masak lemak, air mangga dan kuih ketayap n lopes.... sonang je kan...

jangan tak caya semua ni tak sampai pun RM 15...
kalau tak sempat masak....berbaloi gak beli.. penat pun tak... dapur pun tak sepah...
sesekali bolehla kot...


today  harusla masak...
cadangnya nak buat caramel... harap2 menjadila...hihi

5 bebelan kawanku:

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Eija ke PARAM juga w/pun berbuka puasa di rumah mak..hihi, tp xde la mmbeli sakan pun, beli ape yg teringin jerk, yg jd mmbazir ke PARAM tu bila beli mknan x igt, tgk sume sedap tp bila dh mkn biasa2 jerk kan..huhu

wah beshnye caramel..buat sndiri puas hati..

teratai said...

murah jugaklah harganya...byk lauk tu!

Ardini Humaira said...

terliur tengok pajeri nenas :)

Nur-nba said...

Wah sedap2 lauk tu... Memang kalau hari kerja better beli je..

Kebetulan awal Ramadhan hujung minggu bolehlah memasak di rumah.. Hari ni buka menu bubur kacang durian dan sup ayam.. Puas hati sebab masak sendiri.. :)

Noorizal Ramly said...

Salam Alaiyka,

Meriah juga lauk tu. Air oren tu nampak pekat lagi bersari la. Ni pun masih tak sihat lagi. Adoiii. Tapi buka simple simple ni memang sedap : )

Besarnya itu nenas : D

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah