Sunday, July 29, 2012

Hasil penat - Preparation 4 new baby!

Memang tak beli apa pun sgt lg barang tuk baby baru
tak macam mika dulu 5 months dah sibuk membeli sikit-sikit
Tapi untuk baby kedua dah boleh plan..
Lagipun barang-barang mika ada yang boleh adik pakai
Tambah mana-mana yang perlu


now my pregnancy dah 25 weeks 2 days.. lebih kurang 6 bulan lebih
persiapan dah mula sikit-sikit
memandangkan ada "mother n baby expo ni
Rasanya berbaloi juga nak beli barang sikit2 time ni...
yang boleh dikatakan agak murah
Tapi kena bersesak sket la...
nak apa brand pun ada time expo ni.. rambang mata di buatnya

meh layan pic masa kat sana.. yg mana sempat snap je la.. 
coz malas.. sibuk nak cari barang.. hihi

 Ada exhibition mickey mouse.. budak ni meragam sebab baru bangun tido.. tengok2 ada mickey beso plak tu... kat tangan ada pistol...




 Walaupun kami sampai dalam kul 11.. orang dah mula ramai tapi still ok kalaui nak bandingkan datang tengahari sure takde parking dah... alhamdulillah gak keluar awal dari umah.. parking masih banyak masa kami sampai dan yang penting mak buyong dapat dekat ngan pintu masuk.. TQ to my hubby yg sudi melayan...



 Susu free tuk kanak-kanak... belon berlambak2 free juga ikut company masing-masing.. aku amik 1 je tuk mika.. nanti serabut nak bawa....


 Beratur yang panjang tuk registration... tak register pun boleh.. tapi tak dapat la barang n buku free.. hihi


 booth BABY LOVE... i like.. ingat nak beli set bedding.. tapi tyeringat mak dah buat dah siap tuk baby baru ni..  mak dah buat kan set bedding kekabu asli... nyenyak la baby tido  nanti.. hihi



 Cantik-cantik stroller sekarang ni... tapi tengok je la.. mika pun dah ada 2.. 1 bagi alesya pakai.. yang pakai skrg ni senang tuk travel leh lipat-lipat...


 Tempat ni juga yang aku cari... merisik-risik breast pump baru.. hajat di hati memang nak cari brand MEdela ni... tapi dah survey rasanya beli dari kawan FB kot.. hihi at least dapat tengok n pegang masa expo ni serta dengar penerangan dari jurujual...







Antara yang dapat di rembat masa baby expo tu... huhu..


Semangat tuk Bf kan baby.. mika dulu sempat sampai 6 bulan je.. tapi berbaloi masa tu walaupun 6 bulan dia fully dpt susu mama.. masa tu tak byk ilmu sgt tentang bf ni..

Untuk adik harapnya dapat lebih lama...

yang ni agak berbaloi ... Brand bumble bee 10 botol hanya RM 22.. harga asal 38.90.. aku try search kat tenat pun ada harga 32, 38, 40 rupanya.. menyesal plak tak beli 2 kotak... hmm takpe la.. kalau ada next baby fair lg manatau ada lgi.. huhu

banyak gak barang yg agak murah dari biasa... banyak beli barang adik... barang abang dapat puting baru dan beg baru... hihi jadila kan.. tuk adik mama beli tuk abang pun mama tak lupa... 

Agak terkilan gak sebab dia buat expo ni bulan puasa... sian ramai mak-mak buyong datang nak menyopping... lenguh kaki walaupun spent beberapa jam kat situ.. hubby tunggu kat luar coz leceh bawa stroller mika.. aku jalan sorang2 senang sket nak menyusup antara orang ramai... Walaupun penat rasanya berbaloi gak .. hihi pompuan kan suka cuci mata....




7 bebelan kawanku:

MRS. K said...

heehe berbaloi-baloi soping time nih tapi mesti penat kan? sedangkan bukan makyong pon penat klu soping time pose... nghngeh

♥cikmOt♥ said...

diam diam berisi rupanya...camner saya bleh tak perasan ni...

psstt...adik mika boi ke girl ni...hehehe

pizet said...

murahnya botol tu...

eima said...

kami pun penat gak ..hihi

aku tringin nk pi expo ni sbb leh beli stok botol ngan puting botol ... murah gile ...

Saya Disini said...

bestnye jaln2

Ardini Humaira said...

sonot shopping barang baby kan.. :D dni 1 je belum beli... postnatal care. hehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

eija terjah gak expo parenthood di midvalley ni pada sabtu lepas, tp x beli pape pun sbbnya mmg ramai betul org..

perasan Drypers jual murah jerk RM32, tp stok pampers ziqry masih byk lagi..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah