Wednesday, July 4, 2012

Makan-makan Hari ABAH & PAPA!

 Citer masa kampung aritu...
Saje buat Suprise untuk ABAH!
Walaupun dah terlepas fathers day...
Sebelum balik kampung dah plan dengan adik nak buat BBQ... 
saje nak makan-makan sefamily...


Buat lepas magrib masa tu abah ke surau
kamiprepare sebelum abah balik.. sebab selalunya abah balik surau lepas Isyak so sempat la nak prepare....





BBQ ayam.. semestinya hubby la yang marinate!
Tu memang hobi dan keje part dia kalau BBQ ni..
aku tolong cuci ayam je...

 

 yang dah siap bakar....


 Menu simple je... coslow, kentang goreng with chezzy cheese.....








 Bakar kat luar rumah baru seronok budak dua ni nak main....




Lepas abah balik surau baru keluarkan kek ni...
Suprise untuk Abah!!!





Homemade kek order dari kawan... semestinya RED VELVET kek... 


 Sebenar-benarnya tekak aku yang nak makan REd VELVET ni... so beli la sempena hari abah.. ok la tu kan.. at least ada sebab kenapa nak beli.. hihihi








 Yang pastinya orang paling sibuk adalah budak 2 ni...

Sibuk nak nyanyi beday to u kat ATOK...
tanya kat cha beday sape cha?
"bedayy atokkk " katanya.. ahha comel je....



 Atok nak potong ngan cucu2.. tapi masing2 ngan kerenah masing-masing



 atok nak tangan dua-dua sama2 potong tapi cha dah buat hal sendiri.. hihi si mika je sibuk nak potong ngan atok....





 So potong je la tok....






 Sib baik abah sporting.... nak pulak dia.. hahahah aku paksa...


 nyum...nyum... memang sedap Red Velvet ni...
tapi masing-masing takut nak makan... 
merah benau... hihihi



Apapun kami happy dapat berkumpul sekeluarga.. makan-makan sama-sama.... tiap kali balik kampung ada je plan untuk together-gether.. next time maybe nak ke wetworld pula....


7 bebelan kawanku:

*SiRibenMerah said...

sedapnya tgk kek tuh.. hehehe~

eima said...

muka cha cam atok la.....
syok nye atok ...

cheezy cheese tu cam ne buat ... sos warna kuning tu ....

Saya Disini said...

sedpnye..bestnye..cntik la kek tu

Nida said...

Lapar ler pulak lihat gambar-gambar makanan dalam entri ni..:)

Noorizal Ramly said...

Salam alaiyka.

Hoho, sedap itu kek velvet. Terus terang tak pernah makan pun kek velvet, alih2 tahu cam sedap pulak yer? Keke.

Sibuk mika tak sabar nak potong kek :D

@e_da said...

eima... chezzy cheese tu beli dah siap.. tinggal bancuh je.. nti ida buat entry dia... hihi

MrS. F!zA said...

terliur tgk red velvet..perghh

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah