Friday, July 6, 2012

Menu 15 syaaban!..

 Semalam hubby puasa...
waktu aku di ofis dia dah call..
balik suh buat pulut mangga....
Ok no hal punya sebab barang semua dah ada


balik tu kukus pulut... senang je.. mak ajar nak masak elok cantik kukus je....
dan yang bagusnya tak berkerak...
letak santan dan garam sket masa nak kukus tu...


 Hadiah pengukus ni dari mak.... syg sgt kukus yg banyak berjasa ni.... :) sket je tanak sbb mkn 2 orang je kan...


Masak santan.... letak gula... pastu aku terpikir apasal yang kat kedai tu pekat...  dapat idea bancuh tepung jagung sket then masukkan dalam santan tu.. rupanya barula pekat... huh menjadi pun

 nyummmm.. nyum..... deco2 ngalah masterchef kan... saje je nak bagi lawo2..
hidang untuk hubby berbuka puasa....
tersenyum bila hubby puji lebih sedap dari kat kedai.. ahhahah




 Mangga sejuk2 lagi sedap....



 Menu berbuka semalam...
Kuew teow kungfu hubby masak..
pisang goreng dan pulut mangga aku masak.. hihi
ok la kan.. balik keje tu yg sempat aku buat sebab dia balik awal dr aku...



 Menunggu waktu berbuka... dia tak sabau nak ngap sebanaunya tu... ahhahah



 Makan berdua.. aku tak posa pun ... hubby yg posa... hihihi
si kenit takde dia tido plak time ni...


sesekali masak bersama mkn berdua... hihi mcm org bercinta plak.. kuikuikuiiii





4 bebelan kawanku:

yatie chomeyl said...

sedapnya nampak pulut mangaa tu, malam ni nak buat jugak hehehe

Nur-nba said...

Sedapnya pulut mangga tu... Eeda, suka tengok kalian berdua.. So romantic.. :)

Ardini Humaira said...

cedapnyee :D

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

best menunya.....terliur...tau

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah