Friday, July 6, 2012

Sayang nak tinggal...

 Pagi tadi mika kejut mama bangun tido... tengok kul jam dah kul 6... 
Dia duduk, mengagau mencari puting....
Tangan comel mencapai lampu tido...
Tik... pandai dia buka lampu tu rupanya...
Kagum sekejap mama baru tau kebolehan mika mengagau dalam gelap capai butang lampu tido...


memberikan senyuman.. mamaaaaaaaa...
mendengar suara dia yang sayu...
sekali bila mama peluk, eh kenapa baju basah... 
Rupanya dia tak selesa...
terkencing salah parking walaupun pakai pampers...
Alahai kesiannya anak aku..
Bangun sebab baju dah basah ...

Bawa dia ke bilik air dan mandikan terus...
sib baik dia ok tak menangis...
bab suruh gosok gigi dia nak nagis.. kalau boleh taknak gosok gigi...


dah siap mandi pakai baju.. dia baring lagi...
rupanya selsema ada lagi..
kepalanya pun dedar panas...



 mama.... tengok utube tom n jerry fav dia kat hp papa... mama selubungkan balik.. sejuk katanya





 bila tengok mama bersiap dia tanya... "mama nak g ane.?"
"mama nak g keje"... ooooo dia jawab
alahai sedih pulak... "adik g skul ok?"   " nanakkkkkkkkkk"
alamak...



Mata silau kena flash.. tapi nak tunjuk peace...

nak hantar g skul takmau.. makanya mama turun dulu..
kalau tak lambat la mama sampai opis nak melayan mika nangis taknak g skul...
pagi ni papa yang hantar dia g skul...
harap-harap mika ok harini ya......


Berat hati betul nak tinggal dia yg dalam keadaan ceria nak bercerita... tp apakan daya.. mama keje...... huhu

4 bebelan kawanku:

Ibu Lala said...

Memangkan ieda. Sayang nak tinggal anak. Klw boleh nk bw pi keje sekali.

eima said...

abg ayim tu klu kencing basah pun die tak sedar ... hahaha skrg ni tgh train free diapers time tido.... 2 kali dah kencing tp tak sedar2 ...


kite pun sayu hati bila anak buat gitu ... nk cuti dok ngan diorg cuti tingan 14 hari je .. nk raya ngan tgu hujung tahun ...huhuhu

Nens Collection said...

mmg kesiankan kalo nk tggl..nk2 kalo angin die sedang elok..;)

semoga mika baik2 aje!

mimie.. said...

takpe..nti blk keje bole story mory lg keyh :)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah