Thursday, August 9, 2012

Preparation Goodies bag for mika's fren...

My Mika lahir seminggu sebelum puasa... 
makanya dah 2 tahun berturut birthday dia jatuh pada bulan puasa..
Birthday 1 tahun buat meriah kat pool rumah.. sehari sebelum puasa
masa besday 2 tahun buat kat kampung masa Raya ke2
Sambut dengan sanak saudara .. meriah juga la..
Tahun ni mama tak larat kot
Just buat goodies untuk kawan-kawan dia di Nursery sahaja...
Takde potong-potong kek kat Nursery nanti kesian budak-budak 5-6 tahun yang puasa..


So seawal pagi lepas sahur aku dah bertung tang tung tang kat dapur... 
lebih suka buat sendiri..
Plannya Dadih dan apam polkadot serta sikit2 cokelat tuk masukkan ke dalam goodies bag



Kawan di Nursery kena sedia 17 pack je.. tapi aku buat lebih tuk teacher dan jiran...


Penyediaan bekas dadih...



Bahan yang senang dan mudah... dadih dan susu cair n gula sajorkkkk


Buat dadih coklat... sebenarnya yg choc ni fav aku... hihi


Sonang je buat dadih.. siap2 bancuh dan ready nak tuang dalam bekas....


Tadaaa dah siap dan tunggu sejukkk


Seronok lak bila nampak banyak-banyak ni...
Rasa macam nak jual kat bazar ramadhan je... hahahahha


Dah siap.. tutup dan sejukkan dalam peti...



Cantik je bersusun.. macam stok EBM lak.. hihi



Seterusnya buat apam polkadot lak...


Dah lama tak kuar mixer ni dari kotak.. hihi


Pukul la telur sampai kembang




Buat 2 adunan.. sebab nak buat banyak...



Yang part ni syok..... bermain dengan warna....


Colourfull kan.. suka tengok....



 Ini hasilnya yang dah di kukus....



 Nak bagi perhatian kanak-kanak.. aku buat bentuk bee plak...
Nak buat angry bird remeh.. ahh malas la..
buat bee ni pun mika suka yang amat



 
Hasil dah masak....


Dah siap semua... ready nak pack pula






1 bekas tu leh masuk 4 ketul je.. ingatkan boleh 6.. tapi tak muat bila dia mengembang
seronok plak susun banyak-banyak mcm ni....


for gegurl...

Ada yang campur-campur

Siap pack!



Dalam goodies bag tu juga aku masukkan set pensil ni sorang 1... 4 theme.. pilih la sendiri korang ye budak-budak.. yang teruja lebihnya anak aku.. dia dah bukak spongebob dia nak angry bird plak.. wah kena sorokkan ni.. habis semua dia nak buka mati mama kena pegi kedai beli lain...



Dah siap susun....

Tampal sticker birthday plak.. papa yg buat n print

Dalam goodies ni ada set pensil, apam polkadot, dadih, lollipop n chocolate....



Suka betul tuan besday tengok ada pic dia ngan otoman kesayangan... siap complain design papa... mintak Ultraman yang boleh terbang... cettttt!


Petang tu dalam kul 4.30 baru hantar ke nursery... kalau hantar awal kang ada pula budak yang merengek nak buka posa...

Kawan-kawan happy sama..

Masa ni mika teruja.. kawan-kawan nyanyi lagu Happy birthday to u kat dia... suka betul dia... balik umah pun dia nyanyi2 lagi...


Huhuuuu penat jugak buat benda simple ni... buat apam tu setengah hari.. yang remeh nak mendeco-deco badan bee tu.. hahah rasakan mama.. rajin beno gamaknya kan... Apapun aku puas hati untuk anak sendiri... yang penting Mika la orang paling happy haritu...



Petang tu aku off masak.. hubby ajak makan kat luar celebrate anak beranak sempena besday buah hati.... tunggu next entry ya.... :)




8 bebelan kawanku:

Nad @ MamaZN said...

rajinnye!

MRS. K said...

rajinnya makyong...

AzuraFazil DIN said...

rajin nye...

sure dak2 tu sonok dpt door gift ..

lurun namzar said...

hepi bexday, mika. :)

noor said...

kumbang2 itu sgt cutekan!
thumbs up !!! dlm goodies sumer best

Ibu Lala said...

wahh untungnya mika dapat mama yang rajin. apam ladybird bagai. kalau ai pun happy mama prepare macam tu.

happy besday mika. moga menjadi anak yang soleh dan sihat selalu.

Zura said...

rajinnye lah hai...comel plak tgk lady bird tue..hikhikhik...

lelamaisara said...

wah rajinnye mak long..mane pic danish ngan chicha potong kek tu...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah