Friday, November 9, 2012

My Medela


Azam untuk baby deena untuk fully BF
Tak kisah la direct atau pam..
Pengalaman sewaktu mika banyak mengajar untuk memberikan yang terbaik pula untuk deena
Yerla masa anak 1st kurang sket pengetahuan.. hihi


Masa mika dulu dia tak pandai sangat nak BF direct di sebabkan N....e pendek
Bila nak bagi susu sangatla problem dan pam pulak masa tu yg manual.. nak nagis rasa bila lambat pam anak dah melalak... kesian sungguh..
Tapi nampak gaya adik deena boleh...
Tapi nanti mama dah keje mama kena cari alternatif untuk bagi deena susu mama


Dan alhamdulillah rezki deena..
mama menabung untuk dapatkan ini


Harta yang paling berharga buat masa ni.. "MY MEDELA SWING" hihi
Rugi lak rasa masa mika dulu tak beli benda ni
sangat berbaloi... nak dapatkan FREESTYLE gulppp
macam mahal la sangat
lagi pulak haritu bersalin czer dah kuar banyak $$$

Yang paling bestnya aku tak beli dengan harga sebenar yang biasanyta rate antara RM600-700
Beli dari sorang kawan yang baru guna 6 bulan ..
tapi dia sangat jarang guna pun..
dia tolak dengan harga RM350... 
memang rezki deena sangat-sangat.. all item masih baru dan complete set


alhamdulillah Allah mudahkan aku nak BF deena nampaknya... 
semoga azam mama kuat tuk bg deena susu sekurang-kurangnya lebih dari abang mika yang sempat sampai 6 bulan je.... huhuhu

6 bebelan kawanku:

JaSSNaNi said...

memang mahal benda ni.. tapi berbaloi.. anak2 dapat khasiat sepatutnya.. :) puas dapat beli dgn duit tabung sendiri..

Zura said...

insyaallah boleh..

Ibu Lala said...

akk dulu beli spectra. sempat guna 3 - 4 bulan je sebab lepas tu susu dah sikit. frust betul..memang jenis susu sikit la akk ni..x de rezeki bb nak bf lama lama

eima said...

insyaallah ...kena cekal tau

adianiez AIDA said...

good luck.
BF adalah yg terbaik.
berbaloi belanja utk BF deena :-)

Masya said...

moga dipermudahkan niat yg ikhlas.. demi anakkan...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah