Monday, February 18, 2013

1st day adik- new babysitter

Hari ni 1st day Deena tukar tempat baru babysitter... Bukan orang lain kakak ipar aku je... Tapi jarak rumah kami adala dalam 25minit mcm tu...

Agak jauh perjalanan bawa dia dengan kereta.. agak janggal sebab dah biasa hantar dekat dengan rumah tak payah bawa dia naik keta.. Tapi apakan daya aku kena ambil langkah drastik setelah dengar komen2 dan cerita2 tak sedap didengar di nursery... Apatah lagi baru-baru ni tengok video budak yang kena lambung lambung dengan maid kat berita tu.... Oooo seriau aku weh..

Biarla aku bersusah kena kuar awal.. Kena hangkut segala bagai.. Tawakal di jalanan bawa anak.... Asalkan keselamatan anak aku dibawah jagaan yg selamat... Dan hati aku tenang di ofis...


 pagi ni papa hantar kan skali sebab risau kalau dia meragam dalam car seat...

 
 isap jari pun sodap...
 
 So Far adik good girl... ralit hisap jari lagi syok tengok kanan kiri



 
 Pagi-pagi dia dah senyum kat mama.. dia tau dia nak g tempat baru....
adik jangan notty2 duk ngan mak lang okey...

So far kakak ipar jaga sorg budak dan deena je.. Hmmm lega sangat2... Sementara ty aku aku mencari cari gak bbsitter yang dekat dengan rumah. .. Tu pun kalau rasa ok.. Buat sementara ni biarla maklang jaga deena... Anak2 kakak ipar pun semua dah sekolah... Alang2 jaga anak buah dah tentunya dia sayang...



* aku tukar tempat segera sebab hati aku tak tenang.. baby nangis tak angkat ( ada skali tu aku ambil mata dia bengkak merah macam menangis lama)..... nak bagi susu letak kat bantal di tepi.. budak 3 bln lebih ni kalau tersedak??? biarla aku dah bayar penuh walaupun baru 2 minggu hantar.. dari aku menyesal kemudian.. mintak dijauhkan segala bencana buruk pada anak-anakku.. moga sentiasa dilindungi allah hendaknya  

DUIT BOLEH DICARI... NYAWA TIADA GANTI...

5 bebelan kawanku:

fazilzura said...

tgk tu ... pepai dh kasi senyum.. .sure dia suke tu ..

♥cikmOt♥ said...

aler comelnya deena...harap dia ok...

kalu bab anak2 di nurseri ni kita memang rasa lain macam jek kan

ch@ said...

anak kedua akak takyah risau sgt, sbb dorang pandai bawa diri sendiri. behave je. tak byk songeh. janji hati senang.

comey minah ni, bila dapat jmpa deena ni.

Ibu Lala said...

Algamdulillah kan . Sib sempat detect dari awal. Klw x naya deena..

Nad MamaZN said...

Naseb kak ida cepat perasan kak
Seriau la kes kes maid n pengasuh tak berhati perut ni

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah