Tuesday, February 19, 2013

Day 2 adik...

Alhamdulillah... Lega sgt bila adik duk ngan maklang.... Sekurang2nya mama tau adik tal dibiarkan menangis meraung. Bagi susu pun dengan cara yang elok...


Semalam mama bawakan 9 botol tiap 1 botol 3oz.. Saje standby lebih... Daro pagi sampai petang adik minum 5 botol je...

Mama pelik kenapa di nursery aritu adik boleh minum 7 botol 3oz tiap 1 dari pagi sampai kul 1tghari... Tengahari tu siap sms mintak hantar susu lagi.... Terkejut mama... Brapa banyak adik minum sampai macam tu sekali.. 21oz sepagi????? Sangat x logik... Sedangkan mama tau adik bukan minum sebanyak tu.. Pampers pun elok takla sampai 5-6 keping abis dr pagi sampai petang... Hadoii  pelik mama... Takkan kejap2 tukar pampers kot...

Mujur sangat allah beri petunjuk cepat dan cepat mama bertindak... Agak struggle hari2 akan mendatang... Kita kena keluar awal pagi



 sedap je mok mok ni tido...

 


. Nampak gaya 2 hari ni adik behave duduk di car seat. Semalam tak tido adik leka tengok keliling.. Pagi mi pula adik tido... Adik anak yg baik taknak susahkan mama drive kan... Cyg adik... Moga mama dan adik kuat tempuh hari hari  mendatang... Aminnmmn 

4 bebelan kawanku:

Nad MamaZN said...

Alhamdulillah diberi petunjuk awal...
Deena mmg anak yg baik :)

fazilzura said...

yeyy .. ada hikmah semua ni jd..

jap lg kite story something happen ye

IdaShah WC said...

kenapa?? diaorang buang susu ke? alhamdullilah..dpt taw awal2 kan.

dulu khayra byk kali tukar babysiter. mcm2 hal.time nazrin, alhamdullilah kekal smpi skrg.

dugaan betul ms khayra kecik2..allah nak uji hamba allah yg kerdil ni:)

ch@ said...

deena ok je mama. jgn risau kak, anak 2nd biasanya mudah dikendalikan. cayok mama cayok.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah