Wednesday, February 13, 2008

Adoiii.. BTN ke???

Jam dah 12.30 am. Baru siap kemas n pack baju2. tensionnya.. eee aku paling malas nak gi BTN ni.. dgr citer dr org mcm2 la..dah la fon kena amik 5 hari.. bosan la camni.. rindu kat semua especially my hubby. nsb baik mak dia ada sini so leh ler tolong jengukan anaknya itu sementara ketiadaan ku.. kurang2 makannya terjaga. Esok start BTN (Biro Tata Negara) kat sepang adoii malas tul. banyak2 kursus aku rasa yang ni la paling menyeksakan. Tahla maybe aku bukan org yg suka advanture2 camni. dulu masa sekolah pun jarang camping.. bukan apa mak tak bg coz risau kat aku. Aduhai mlm esok tido dekat dorm lerr.. ada gak aku homesick karang.. haha teringat zaman ITM aku homesick part 01 tu.. hahaha kelakar..

Allah tu maha penyayang, kebetulan nasib baik dapat gi ngan best fren aku (Nor) sekurang2nya aku tak ler mati kutu... abg rizal pun kena g skali so ada lg sorg kroni sok sek sok sek kat sana nti yg boleh hilangkan boring n takde lerr teringat kat my hubby jer.. hihi... aku tak kisah kena tu ini tp bab telepon diorg amik seperti kawan2 lain yg dah gi tu cerita tu yg leceh skit.. bukan kejap tau 5 hari tak leh nak calling or sms... jam loceng aku pun handfon lerr.. tu yg tepon tu penting n byk funtionalnya pada aku.. bak kata adik tepon tu dah mcm sebahagian nyawa aku (takde leh nazak lerrr) hihi.... teruk tul ler dia kata aku camtu.. ceh!!..... so 5 hari ni terpisah ler dr dunia blog ni.. so kwn2 doakan ler aku selamat pegi dan balik dan cemerlang dengan jayanya...... Aminnnnnnnn!!....

7 bebelan kawanku:

Aleeya said...

selamat bekusus n enjoy it ahahha

umie said...

Ida,
Dulu umie pun BTN kat Sepang heheheh area KIWA... rasa mcm sekolah dewasa pulak sebab pakai baju putih kain biru/hitam seronok juga le... hari akhir tu ada jungle tracking, lalu kat kandang kerbau yg penuh dgn Ta**. pastu pagi tu hujan pulak... busuknya ya amponnn.....
Masuk dalam sarang labah2...yg bestnya tu kena angkat hii hik hik... warning dulu.. angkat tu pegang tempat yg sesuai... jgn pegang hat pelik2... sekeh kangg... selamat ber BTN.

ida.. said...

thanx leya...


kak umie.. ida dah selamat balik dah.. sonokla g sana.. nasib kami baik dpt fasilitator n jurulatih baik2 semua.. aktiviti kembara pun ok sebb kebetulan musim panas air surut kalau tak mmg kena rentas paya... tu yg lemeh skit memula.. tp ta** tu mmg ada... hihi nsb baik time kering musim panas.. kalau basah tak tau la.. ida pun kat Sepang. tp mmg best la. nti ida tulis pengalaman ida kat sana ya..

rizal said...

wah wah...laju ajerr yerr yerr buat cerpen...hahahaha..tergelak dok tgk buat absailing.. hehehe..tak sia-sia gi jogging tau.. dapat 4 teratas kategori lelaki..yah yah yah..fuh fuh fuh.. ehhh ida gi tak lari masa tu..

yer yerr..sebelum pergi tension tension..dah habis ketawa dekah2 cam bukan BTN pulak..seronok memang sronok..tapi tak sanggup laaa nak pergi lagi..sebab yang pasti btn memang sinonim dengan penat dan tak cukup tidur.. ahak ahak ahak

ida.. said...

ciss tak baik korang gelak tau,... tu kira hebat la leh turun gak dr ada org yg tak buat.. lari tu ida buat dapat 0 minit.. tau dah abg rizal mmg ler selalu jogging mesti ok.. tp mmg best la batch yg kita gi ni tak stress pun.. best lg ada.. rindu kat Pak meon lerrr.....

rizal said...

betoi-betoi..oittt tak gi kerja ker..pagi2 ngadap komputer hehehe..
xperience yang mnarik tuu kan..haha..harap2 lulus periksa..amiinnnn

ida.. said...

ha ah... den coti la.. penat bangat... nak tercabut kaki rasa.... tp best...keranamu malaysia!!!

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah