Wednesday, February 20, 2008

BTN??? Best...

Lama tak updated.. 5 day gi BTN kat sepang.. memula mmg pikir mcm2 psl BTN dengar dr citer2 org yg dah gi.. tp bila aku yg alami & lalui.. seronok sebenarnya.. bertuah sgt rasa dapat peluang tu.. mcm2 pengalaman dan ilmu  dan yg tak mungkin dapat kat mana2.. aku yg gayat n penakut berjaya buat absailing turun dr tangki air 50m guna tali.. hahha tp kelakar terjerit2 ketakutan.. tp jurulatih semua mmg best.. teringat kat semua jurulatih.. Pak Din, Pak meon, Pak taib, cik liza (semua ni nama panggilan)......... semua best n sporting.. cik liza ni polis tp lembut menari poco-poco.. bakat terpendam dia.. kembara.. masuk hutan paya tp nasb baikmusim kering... tgh2hari buta.. mmg tercabar kewibawaan jugakla panas2 tu.. sunbrun jugak skit..sib baik tau cara nak hilangkan.. ala kejap je nanti hilang la tu..pak din bg semangat masa nak turun masa aku gayat2 tu dia tolak je kaki suh turun ,... huh terjerit ler aku.. sonok sgt kitorg semua dah mcm family.. time makan pak meon rajin jalan2 raound table.. tanya itu ini.. very lovely person.. semua dah mcm anak2 dia.. diorg ni ada yg pesara tentera.

Di sebalik kesenangan dan kemewahan, keamanan yg kita kecapi skrg tak semudah yg dilalui oleh org terdahulu.. betapa susahnya tuanku abd rahman nak dapatkan kemerdekaan... semua tu buat aku insaf seketika. kita patut syukur dgn apa yg ada skrg.. bukannya bergaduh sesama sendiri..benda yg ada di depan mata kena hargai. kalau dah takde esok baru nak terkenang2 menyesal tak sudah. yg penting semangat cintakan negara semakin menebal. so sape yg dah cukup umur tu jgn lupa mengundi.. tahun ni 1st time aku jd pengundi.. rugi lak rasa tak amik peluang ni sebagai warganegara yg bertanggungjawab.. cewah...kerja skrg ni pun makin mencabar.. harap2 semangat yg ada sekarang dpt membakar tuk aku teruskan kerjayaku.. insya allah... kenangan di sana mmg takdapat ku lupa...

2 bebelan kawanku:

Aleeya said...

pak din tu misai dia panjang tak hehhee

ida.. said...

pak din misai pendek.. pak taib misai panjang memula ingat garang tp rupanya kelakar...hihiih

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah