Thursday, February 21, 2008

Pulau Pangkor again....

JETI pangkor... tunggu bot.. beratur panjang coz chinese new year kan.. Pose atas bot... Chinese New Year aritu balik perak.. mak abah ku pun nak ikut skali .. saje nak makan angin sbb aku tak balikjohor. takpela diorg pun lma tak holiday sambil leh lawat besan diorg. kitorg bawak mak n abah g jejalan pangkor just balik hari je. nak ke lumut tak sampai setengah jam dr umah mertuaku.

pagi dah bertolak dlm kul 8 camtu tp sampai sana bila tiket bot mak aihh org dah beratur panjang..melayu, cina india semua ada...yerla publc holiday semua amik peluang ni nak bawa family jejalan. lama gak tunggu sampai turn kami nak naik bot tu.. sampai sana cuci mata dulu tuk shopping.. then amik van g ke teluk nipah..

Teringat dulu last ke pangkor masa 1st honeymoon. setahun lebih gakla. duk kat bay view chalet ke apa tak ingat. tak plan pun nak mandi laut ke apa, just nak jejalan je, tp no point takde aktiviti bila dah sampai sana jd boring lak. hubby suh beli t shirt n then dia beli short n t shirt biasa.. rupanya dia ajak naik jet ski.. waaa bestnya... 1st time nak try. biasala dia bawa aku jd passenger.. sampai tgh laut mak aihh takutnya...kalau la terjatuh ke laut dgn aku yg pandai brenang abih lerr. lg2 tokey jet ski tu kata kalau dah terpusing jet ski tu sampai abis cecepat terjun sebb takut dia tebalik. alamak aku takut la pulak. hubby ku suka la dia lg laju lg dia suka. aku dah terjerit2 takut.. hahahha.. tp puas gakla pusing laut... mmg best.



mak n abah bersantai

aksi2 my hubby.. suka sgt dia...gambo ku takde lerr naik jets ki ngan dia.. takde sape nak amik.. ihihi

Dah puas main jet ski n swimming, aripun dah nak ptg bersiap2 nak balik.. tu belum tunai hajat mak nak shopping.. teman mak beli brg2 dia shopping2 skit dah ptg tu bertolak balik... pasni plan nak bawak mak lg gi holiday... tp tgh plan lokasi..
mak n abah dah penat shopping nak balik dahhhh...

5 bebelan kawanku:

rizal said...

wah wah wah...lately ni, asyik round round jerr yer satu malaysia... seronok betul nampak...jelaous sungguh... huhuhuhu...

ida.. said...

hihihi... menyahut seruan kerajaan.. cuti-cuti malaysia.... next trip ada lg... dlm planning..(kitorg ada hoby yg sama)...hehehee.

Aleeya said...

bley gelap gulita ni kulit besantai lama2 tepi pantai nih

larikkkssssss........

ida.. said...

hihii.. duk berlindung bawah pokok. tu pun dah petang.. kalau tghari buta tak mau den berjemur.... hihihi

ida.. said...
This comment has been removed by the author.
Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah