Sunday, February 10, 2008

Cuti-cuti Malaysia... BeRJaYa ReSoRt....LANGKAWI

View from my room





cute kan dia main bayang2...hihi

click the foto for more clear
Last month we all bercuti ke langkawi (kira honeymoon lg lah ntah kali yg keberapa)...aku lambat update dlm blog .. takde masa n gambo byk kena select dulu ...hihi.. huh best sgt la dah lama tak ke sana.. percutian ni sponsor by bos my hubby yg duk morocco tu. dia kalau balik malaysia mmg aktiviti ajak kitorg holiday.. thanx so much lerrr...kami 2 family je kesana.. chalet atas air mmg shahdu lerr... best sgt..

23 januari flight kul 12.30 tghari.. pergh masa nak gi tu kelam kabut yg amat... 1st time naik air asia kena naik kat LCC. biasa kalau KLIA tau lerr.. ni dahla time suntuk sbb terlambat masa dah separuh jalan tu tiket lak hubby aku tertinggal kat opis dia.. perghh haru.. dah samapai LCCT lak berkejar2, berlari-lari lakat LCCT tu dah la tak tau sgt kat situ.. nsb baik sempat tp masa nak gi tu mmg kelam kabut sgt la. tiket tu asik2 buat hal ada je tempat da landing mcm taknak gi.. suka sgt nak tertinggal. tp apapun nasib baik settle sebab air asia tak mcm MAS sgt.. kalo mas mau kitorg dah tertinggal dah...



click the foto for more clear


Sampai airport cari keta yg nak disewa dapat la keta nissan sentra agak baru la gak.. 3 hari RM160 okla selepas dah tawar menawar... dlm 10 minit drive sampai la kat chalet tu... check in dalam kul 3 lebih... lepak jap kepenatan.. sempat bg makan2 ikan kat bawah chalet skali... ptg tu plan dah g telaga tujuh diorg nak mandi kat waterfall.. dia punya view mmg cantik sgt la..maha besar indahnya ciptaan tuhan....subhanallah...

Telaga tujuh waterfall

lepas mandi manda kat telaga tujuh ni cadang nak naik cable car tp malangnya kul 7 dia dah tutup so tak dapatla nak tgk sunset terbenam dr puncak tu.. malam tu raound 2 pulau sampai ke pekan kuah saje survey kawasan.. Dinner seafood kat pantai chenang...mmg sedap semua fresh..

Second day

after breakfast dah booking bot trip round island.. tasik dayang bunting, feeding eagle, pantai nyiur... kat pulau dayang bunting naiksolar bot round2 kat tasik.. ramai jugak mat saleh mandi.. orang kata kalau minum air kat tasik tu elok tuk org yg nak dpt anak. tp kesahihannya tu tak pasti la.. tu semua kuasa Allah yg nak bg rezki. feeding eagle byk tu l helang tu berterbangan sambar ikan dlm laut.

Habis episod round pulau gi ke waterwold langkawi.. macam2 jenis ikan nhidupan la. ala2 aquria. penguin, anjing laut pun ada. jelajah dasar laut. petang baru gerak ke pekan kuah tuk lunch..sambil u shopping2 ler skit.. chocholate, beg n mcm2 gak ler..tp takla bykmana kang susah nak bawak balik. after that barula gi ke cable car. gayat sebanarnya tp dah semua org naik nak taknak naik gakla , pengalaman gak tu. sampai atas skali tu 750meter dr dasar laut, angin kuat, mmg gayat gak. turun gak sebelumkul 7.. dinner mlm tu seafood kat hotel package skali. tak larat nak kemana2 sbb siang tu dah abis tenaga jalan2. just lepak kat chalet menghirup udara angin malam tepi laut.

las day.. after bfast just swimming melayan karenah ahmad jibrel mandi kat swimming pool je. anak jepun sorang n anak mat saleh sorg main mandi sesama ngan dia. balik paaking barg n check out.. kebetulan haritu ari jumaat cari masjid tuk hubby solat jumaat. ptg after lunch terus ke airport flight 5.30 kebetulan lak terjumpa AZIZ desa dia pun nak balik KL. nampak la anak n wife dia hantar ke airport. sian diorg duk jauh kot demi kerjaya. Peramah gakdia yg tegur kitorg dulu borak2 dr mana n maybe dia nak g perkampungan hadhari kat shah alam tu sbb aku tgk baju kemeja dia lambang cam islam hadhari... sampai kl dalam 6 lebih n amik keta yg parking kat situ rm90 for 3 hari.. huh.. mmm cuti2 malaysia on the new year mmg best... so tunggu our next holiday......... daaaaa....

i will post the next holiday.. ....tungggggggggguuuuuuuu

4 bebelan kawanku:

rizal said...

wahhh..jeles tgk...rasa mcam nak pergi bercuti lahhh pulak. hehe..tak per nanti kita cuti sesama yerr kat Sepang...keke

syok pulak tgk.. terus terbayang2 cuti dan hatiku mcm malas pergi kerja..

kekeke

ida.. said...

mmg syokk masa tu curi hari keje... hihihi.. sonyap2 je gi takut cuti tak lepas..hihi... langkawi mmg best tuk shopping ingat tak kita hj ismail group n Idaman suri tp kali ni shopping terkawal oleh husbandku...huhuhuhuhuhu

Aleeya said...

wahh sonoknye coti2 melesia..tu ajoy tu pakai spek ride ker hehehe

ida.. said...

mmg sonok leya... dia tu byk koleksi spek mata terutama yg tuk ride punyerrr...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah