Saturday, February 2, 2008

Merdeka! Merdeka!!




MERDEKA!!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!!

Hahaha.... mesti korang pelik nape lak aku letak merdeka ni di bulan febuari lg2 di hari chinese new year ni.. hihihi.. bukan aku silap hari merdeka tp aku mengimbau kenangan lama waktu merdeka day..



Ni merdeka day tahun 2005 kalau tak silap la.. mm aku pun tak ingt lak. kitorg mewakili salah satu agensi bawah KEKKWA. tak tau la camana leh terpilih. 2 bulan sebelum kitorg dah kena training tiap2 weekend saturday & sunday.. letih tu.. masa tu single lg. so nak dating ke balik kg susah skit arr.. :P.. tp ada elaun.. tu yg penting...haha.. memula rasa alamak malasnya training lak start kul 2-3 ptg kdg2 kul 4 ptg camtu.. huh tgh matahari tegak lak tu.. naik hitam lelekat la jugak berbelang muka ni.. siapla beli cream sunburn la sarung tangan la.. mula2 masa nk start latihan payah gak. byk step tarian.. rasa cam alamak lecehnya.. susahnya.. boringnya.. tp bila dah lama2 dah hafal semua step jd seronok.. semua lagu patriotik.. huhhh ! semangat anak Malaysia tu berkobar2 la.. (betul tak abg rizal? huhu) lg2 masa hari kemuncak seminggu sebelum tu dah training kat putrajaya.. lagi la panas sana...
that day 31hb kul 5 pg dah kena berkumpul d istana budaya n bertolak ke putrajaya.. pepagi buta tu.. pengorbanan tidurku... tp takpe la.. bukan selalu pun. Sweet memories semua ni yg takan mungkin berulang.... if ada offer lg aku nak join lg.. MERDEKA!! MERSEKA..MERDEKA!!
Anyway Gong Xi Fa Cai la.. heheh hati2 di jalan raya..








6 bebelan kawanku:

rizal said...

hehehe...kelakarlahhh pualk bila teringat mender2 tuu semua..memula tuu memang laa tension sebab panas terik...tapi lelama jadik ketagih pulak... those were the days... aikkk ingat yang ida pusing kad lambat kat istana budaya tuuu...hehehehe...cuak jgn tak cuak...

ida.. said...

hahhaha jgn la igt tang tu... maqlu i.... hehehhehe

didi said...

laaa penghulu pun ade ke dlm tu..kuangkuangkuang...

ida.. said...

tu la pasal.. ko tgkla muka dia zaman muda2 dia tu... hehhehe

Aleeya said...

leya pun ade join masa putrajaya jadi tuan rumah hari merdeka..tak ingat le tahun bila 02 ke 03...bestnye berkawad time tuh..mewakili pentadbiran awam, training sebulan sebelum merdeka sampai naik lebam dan itam hahaha

ida.. said...

mmg lerr rupa dah mcm letchumi la leya... hihihi

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah