Thursday, March 27, 2008

;; Bz Day;;

Along ngan Mama dia (kakak iparku) masa konvo kat UTM

Adoiii ngantuknyerr. aku tulis entry ni seawal subuh... selepas semua berangkat ke KLIA. semua pegi hantar anak buah aku yg nak ke Jepun continue dia punya study... 5 tahun dia kat sana amik course robotik. nama dia Shazril kami semua family panggil dia along. Malam td buat skit kenduri doa selamat tuk dia kat umah aku sebab sedara mara pun ramai kat kl n selangor ni semua dpt la berkumpul. Adoi tak sangka lak ramai yg dtg.. ingatkan nak buat kenduri adik beradik jerr.. tp alhamdulillah semua berjalan lancar.. penatnya tak terkatala aku ni.. balik keje terus capai apa yg patut nak dibuat. sebab minggu ni aku takleh cuti.. cuti dibekukan.
Aku tak dapatla nak ikot menghantar ke KLIA sebab arini pun ari penting kat opis. Hari ni Start Hari Kraf Kebangsaan 2008 kat opis jalan conlay.. so aku mmg terlibat lerr. tak dapek den nak ikut. Kalau tak sure aku pun posing ngan diorg kat KLIA. dmlm td punyala penat ramai gak yg dtg umah.. gambo kenduri tak upload nanti kalau ada aku attach lak.

Pagi ni kul 4.30 aku dah bangun sebab diorg nak bertolak kul 5.30.. 3 kereta skali ngan abg n kakak ipar. Mcm2 gelagat pagi ni. Anak buah aku yg kembar ni buat hal tak mau bangun.. si abang senang nak bangun tp si adik punyala payah... tak sempat aku nak record da punya ragam sembunyi dalam selimut.. nama kembar ni kalau tak silap aqif & afiq.. Ntah betul ke tak tak tau lerr. sebab yg aku tau panggil dia adik abg.. tp sampai sekarang aku tak dpt kesan mana adik mana abg sampai kena tanya ni adik ke abg? dia jawabla.. ni gambo lama dia yg terkini dia dah besar skit. darjah 2 dah.. mak dia sendiri pun tak dpt cam mana adik mana abg selalunya dia akan panggil terus adik abg meh mkn... sebab tak pasti yg mana... dua2 serupa sangat.. pakai baju mesti nak sama.. kalao mak dia sajer bg tak sama dia mesti cari gak sendiri baju yg sama dengan pasangan dia... heheh kelakar tul. si abag ni sgt rapat ngan along.. beberapa hari sebelum along ni nak bertolak ke Jepun dia asik berkepit dengan along.. sian lak aku tgk. mak dia kata ada gak demam adik dia ni kang.. mana along pegi apa along buat dia ikut jerr.. yerla darah daging sendiri kan.. ni sure kat KLIA dia nangis... along balik nanti adik abg dah besar dah.. mm ok la ni je dulu sempat tulih.. aku nak continue tido jap .. kang pening kepala tak cukup tido aku ni dah ler migrain kalo tak cukup tido... kang kul 8 nak gi opis lak... jgn lupa kekawan jemput datang kraftangan jln conlay ada hari kraf sape nak beli batik ke apa ke bolehla.. nanti aku buat entry lak psl hari kraf yerr.. ok adios....

6 bebelan kawanku:

Aleeya said...

balik nnt mesti pandai ckp jepun
mcm adik hubby leya
heheheh

ida.. said...

sekarang ni pun masa dia belajar kat utm semua soalan exam dia tulisan jepun..

*SiRibenMerah said...

yeahhh..
moshi-moshi..
kem salam along..
semoga blajar rajen2..
kalo nk mintak tolong ape2 btau aje I yek.. membe ramai menetap sana.. =P

umie@kakyong said...

Ida, comey sungguh le adik beradik kembo tu... tahniah buat along, semoga berjaya dgn apa yg di citakan...
Hari Kraf tu ada special offer ke?? boleh la beli Batek Malaysia kalau ada discount... hehehe...

ida.. said...

insyaAllah iyra nati dia call salam akan disampaikan.. heheh..

ida.. said...

kak umie mai la dtg hari kraf.. bukan je baju batik mcm2 lg ada.. tp baju2 batik mmg cun, sediakanla RM atau kad kredit ya... heheh

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah