Friday, April 4, 2008

Amaran pd Kaum HAWA

Kepada sumer kaum pempuan yang memandu, benda ni betul2 mnakutkan. benda ni betul2 terjadi kat penang. korang ingat lagi x dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh??

hmm..ader sorang pompuan ni berenti dekat stesen gas "pay-at-the- pump" untuk isi mnyak..sebaik saja dia siap isi minyak tu dan nak beredar,seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang kad kredit pompuan ni ad problem sket..pekerja tu suruh pompuan ni masuk ke dalam untuk bayar..tapi pompuan ni confused la sbab transaksi menunjukkan yang pmbayaran kad kredit dier diluluskan dan xder msalah paper pon.. so pompuan tu bgtau la pkerja tu dan dia pon bersedia nak beredar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam..pompuan tu pon decided untuk masuk ke dalam...sebaik aje die msuk kat dlam..dia mula marah kat pkerja tu lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya.. nk tau aper? sbenarnya msa pompuan tu dok isi mnyak,pkerja tu nampak ada laki mnyelinap kat blakang keta pompuan tu dan pkerja tu dah pon tepon polis.. pompuan tu pon apalagi,takut r..dia pon try intai dan dia nampak pintu keta dia terbuka dan laki tu kluar dari keta dia..hmm..ada laporan yg mngatakan yg skang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap masuk keta orag pompuan masa pompuan tu tgh pump gas atau beli brang kat kdai TGH2 MLAM!! kemudian,diorang akan potong kaki pompuan tu untuk mmudahkan diorang culik dan bunuh pompuan tu.. satu cra lagi plak,diorang akan msuk kedalam keta yg xder orang n x berkunci kemudian culik pompuan tu dan bunuh diorang.. korang pass la msg ni kat mna2 pompuan yg korang knal bg org pompuan plak,be xtra careful n kalo bley,jgn kuar sorang2 tghh malam lagi elok,x yah kuar langsung mlam2.
mesejnya: 1:selalu la kunci pintu keta wlaupun korang rasa korang nk kuar jap jer..
2:check bwah keta waktu korang nak balik ke keta lpas selesai urusan
3:Always be aware of your surroundings and other individuals in your general vicinity, particularly at night!

be CAREFULL ok kekawan...
sos ; email

4 bebelan kawanku:

rizal said...

hmmmm sekarang niii mcm2 jenayah taktikkena hati2 selalu...

ida.. said...

yupp... takottttt!!!

umie@kakyong said...

Ida,
Ibu2 makin rasa gusar dgn keadaan sekarang.., Umie mmg tak galakan anak2 jalan sendirian... hati ni rasa risau jer le.... lagi la anak2 pompuan... Ida juga hati2 dimana juga tau...

ida.. said...

betul kak umieee...sekrg sgt bahaya... dimana2 je jenayah.. menakutkannn.. pastikan kuar berteman. kak umie juga.. take care tau...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah