Sunday, June 1, 2008

BiKe Carnival - Teluk Batik

Ni sebenaunya citer last week... disebabkan tiada kesempatan lambat la skit aku menghapdet blog ni.. mesti kawan2 ku boring tgk entry yg lama.. hehhe.. gambo byk sgt.. tak larat den.. hehehhe...

Nak diceritakan satu persatu rasanya sgtla loteh... semua pic kat bawah ni akan ku ringkaskan ceritanya... semua ni berlaku kat TELUK BATIK sempena BIKE CARNIVAL.. u oll's sure dah sedia maklum tentang hoby my hubby kan.. so kali ni dia punya race kat sini la plak.. Tmpat yg jauh harusla aku ikut kan.. sambil menyelam minum air. aku lak sambil ikut hubby leh holiday n shopping lerrrr.. heheheh.. kat sana 2 hari.. 1st day tu seeding @ saringan. Trial time.. ramai gak rider dr oversea... singapore... thailand, indonesia.. mat salleh aritu tak sure lak dr mana... dlm msia ni lak.. ada yg dr penang, kl, perlis, perak.. n mana tah lg.. hehhe.


1st day.... ready to go...hubby participate on category downhilll.. yg amat la risau sebab ada yg jatuh tertonggeng la... ada yg jatuh kepala dulu la..muka tersembam ke tanah la.. yg lengan berdarah la... mcm2..tp dah pesan kat dia.. jgn nak menang sgt.. just enjoy... alhamdulillah dia tak apa2... jatuh sikit2 tu biasala katanya..



naik sampai puncak then diorg turun .. mana2 tempat yg ada tinggi ada la yg jump... tp ada gak yg lalu ikut tepi... tak confident kot...


video
ni lerr aksi my hubby yg sempat di rakam masa dia jump kat last trek tu... hehehe


010.. lucky number.. hehhehe.. time trial very good... but ada lg yg terror2.. its ok dear...

DAY 2... today final race....so kena pakai set rider nya.. heheh sebelum naik tu harusla possingkan.. bg kata semangat gitewww... hahah.. padahal sebelum ni hangin je kalo dia nak g kiara practice.. hehehhe
aksi all the riders....



video
FINAL JUMP...
Cuba tengok2 betul-betul kat nombor tu .. ada darah... peserta ni jatuh lengan dia abis darah.. tak silap dr indonesia.. tp hubby kata dia dpt tempat 1st tak silap.... eeeeeeeee takoooottt


pic yg sebelah kiri sekali ni yg chubby2 tu anak pelakon LOUISA CHONG tau.. yg chinese masuk islam tu... dia ni terror.. budak lg LEON HARITH namanya.. daddy dia bg good support .. layan je anak dia ni... tp tak sombong cuma bit pemalu la... dah bestfren ngan hubby.. dah masuk sekolah menengah rasanya but tak sure umur dia...

Brother bob n his son... semua anak2 dia dah terror.... bapa dia jd coach je la... yg kecik tu sekolah rendah tp terror kemain... kalah yg tua2 ni...



Dah penat masa bersantai2 kat tepi pantai TeLuk Batik...


Acara yg tak kan terlepas dah abis semua apalagi ke LUMUT tuk bershopping lerrr.. .. sotong ke... ikan masin ke....ikan bilis ke... macam-macamla... taraaaaaaaaaaa

12 bebelan kawanku:

mama ranggie said...

wah..sempat bersoping lagi ye!

Aleeya said...

anak louisa chong yg pelakon tu pon join.., best kan aktiviti gitu, pada yg minat mmg sanggup ..

shopping part paling bestttttt

hmm lama dah tak turun lumut nehh..:))

ida.. said...

mama... hubby upah shopping sebab tunggu dia 2 hari.. khekhekheeee...

ida.. said...

leya... anak dia manja sgt ngan bapak dia.. layan semua dia nak... mak dtg tp tak turun kat situ....

lumut dah cantik skrg.. hehhehe

manje said...

salam

ida tak join sekali ke biking nih...

> lumut mmg da cantik berbanding dolu2... <

RaFFLeSiA MeRaH said...

sakan yer berbasikal...minat aktiviti lasak camni yerrr...akak memang x minat arrrrr...shopping minat laaa...hehehehe...

*SiRibenMerah said...

wahhhh..
sgt best tgk kak ida support ur hubby.. siap turun padang amek gambo lagi..
cayalahhhh...

*wat sambal sotong kering shedap kannn*

IdaShah said...

hasben ida minat aktiviti lasak ekk
cam best gak nengok nya...
tak penah mencuba lak...
lgpun dah lama tak kayuh basikal hehehe

ida.. said...

hi manjer...

dulu ida join diorg nih... tp skrg ni takleh dah kena jaga bdn mak kata... takleh lasak sgt.. hehhehe

ida.. said...

kak rafflesia merah...

hubby semua hoby dia adventure.. kita ni just bg support je.. nak join idokk lerrr... hehhehe

ida.. said...

siribenmerah...

hehhe harus bg support pd aktiviti yg sihat... kalo kita memahami hoby dia... dia jugak harussss memahami hobyku yg suka bershopping itewwww.. adil kan.. khekhekeeee

ida.. said...

idashah... my hubby mmg sgt minat.. takleh nak buat apa dah.. cuma kekdg bebel gak kalo dah terover syg kat beskal dia tu...... hehhehe...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah