Tuesday, August 12, 2008

Cinta Tiga Segi....

Penah dengar tak lagu ni? CINTA 3 SEGI...
Orang kata lagu ni dicipta oleh seorg banduan semasa permintaan terakhir beliau sebelum ....... Terhasil lagu ni katanya sebab gagal dlm bercinta then dia telah membunuh gf dia yg balik smula pd x bf lama dia.. camtu la katanya setakat yg aku tau.. tp kan lately aku suka dgr lagu ni. tak tau la nape.. melodi dia cam best... bila dgr dia nyanyi suara sedih je... skrg ni lagu ni dinyanyikan semula oleh Salem (iklim) .. tp yg original ni lg cam sayu je dengar.. so dengar la ek...


Bertahun sudah ku menunggu dirimu,
akhirnya kau menjadi milikku,
Sukarnya untuk ku melepaskanmu,
kerna kau ku cintai selalu,
tp sayang........ kehadiran kekasih lamamu,
Datang kembali mengenang cinta dahulu,
Mengapa ini semua harus berlaku,
apakah ini semua kerna diri ku,
Sedang kan aku cuma watak dalam percintaan,
Tak saggup aku melepaskanmu,
kau ibarat teperangkap di tengah lautan,
Tak tahu mana arah untuk kau menuju,
dikau pinta utk melepaskanmu terpaksa melepaskan,
Mungkinkah ini suatu pengajaran di dlm percintaan

video

18 bebelan kawanku:

Aleeya said...

penah dengardan tau la ceritanye ...erkkk lelaki tu dah hukum gantung kan..

ida.. said...

ha ah ngikut citernyerr camtu la leya...

~dyla~ said...

pernah dgr... memang sedih dgr lagu nie.. dan sedih mengenang nasib lelaki tue.. sudahla kecewa berchenta, kerana emosi bunuh plak gf... dah kene hukum gantung ye? tak tau plak.

cendawanintim said...

sedih kan dengo lagu tuh...dapat dari email...

Opah Noi said...

cuba kita tanya saja dgn pegawai penjara di mana banduan tersebut ditahan..betui ka?..hehe

ida.. said...

tu la dyla kan.... mesti dia syg sgt2 kat gf dia sampai sanggup koban kan hidup sendiri

ida.. said...

cendawanintim.. lagu tu mmg sayu dgr kan..

ida.. said...

hi opah noi.. thanx visit my blog... tak tau la plak dia kat penjara mana kan.. kita ni dgr2 citer2 org je kan..

Tie said...

Ni lagu lama kan..anak tie yg cari kat Youtube..kata orang camtu lah..dah nasib dia..

ida.. said...

ha ah dah lama. tp skrg salem nyayikn balik kak tie..

haJa*darLingZ said...

adoii sedihnye..klau la ada org g buatkan lagu tuk diri sndiri...ishh trharu..tp xnklah yg kena hukum gntung atau kena bunuh...huhuhu

atty's said...

pernah gak dgr lagu nieh..

Nurmala said...

tu la.
pernah dengar jugak pasal lagu ni
sedih jer dengar..

*SiRibenMerah said...

waaaaaaaaaaa..
da nangis balik neh..

hukssssssssss..
sedey wooooo~
lagu u taruk kt entry neh pon sedey jugak..
waaaaaaaaaaaaaaaa~

ida.. said...

tu la kan ja... mesti bf dia ni yg giler sama aweks dia.. kalo tak tak takan leh cipta lagu yg camnih

ida.. said...

hi atty n nurmala... kalo dgr lagu ni sy pun tak pasal2 sedih.. huhu

ida.. said...

dear riben merah.. u jgn sedih2 dear... jgn dgr lagu ni .. nti lg sedih laks...

IdaShah said...

penah dgr gak citer n lagu nih
sedih nya... ngaper lah ikut kan sgt hati

skrg nih tgh ikut citer cina kat 8tv
cinta 3 segi gak.tgk lah ida citer tu best giler. hero nya pun hensemmm heheheh....

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah