Sunday, August 10, 2008

Sikit-sikit.. lama-lama banyak la.... :P














Bila aku belek-belek tabung atas meja solek rupanya dah penuh.. berat lak tu... dapat lak idea nak mengira syiling2 tu.. huh rajin je kan kalo bab duit nih.. hehhehe... korang mesti ingat aku yg menabung.. SALAH.. tu duit tabungan hubby aku.. hahahha.. tukang collect aku lerr... sbb dia tak rajin nak kira or g bank.. aku bab masuk akaun rajin lerr... dia kata amik la.. aku laju je menjalankan tugas... hihihi

Salah 1 sebab hubby aku suka menabung.. dia tak suka bawa duit syiling dlm wallet dia..berat katanya, selalunya balik keje.. seberapa byk dlm poket dia, semuanya mmg dia masuk terus dlm tabung tu.. aku ni leh di kira beberapa kali je aku sumbat duit dlm tu.. hehhehe.. sebab ke 2, dia saje nak count brape untung nya dia tak merokok.. so dia tolak tepi la kan.. lama dah dia berhenti merokok 2 tahun ada kot rasanya.. HAAA kan untung tak smoking leh masuk akaun sy.. hehehhe..












So td punyala rajin aku asingkan semua duit2 tu... masuk dlm bekas beza2 ikut nilai.. bila g bank nanti senang diorg nak count lak.. kalo lum asing nanti lambat la plak kan.. walopun dia kira ngan mesin....lama gak kalo buat sorg2 nampak skit tp byk gak la.. bila dah kira2 adala seratus lebih.. sape nak bagi free2 kan kalo tak menabung.... lepas gak belanjer dapur ptg td aku shopping.. hahha...
















Dah siap asingkan nanti kalo ada masa aku g bank .. masuk dlm akaun sendiri ... keh keh keh.. tq abang... hihihi
( nasib la dpt bini cerdik lg nakal :P) ALHAMDULLILAH REZEKI ALLAH....

19 bebelan kawanku:

IdaShah said...

sama lah dgn aku jarang betul sumbat kan duit syilng dlm tabung hehehe..

org laki mmg x suka bwk duit syiling kan.x mcm pompuan sgt teliti dr 5 sen smpi lah not yg besar mesti ada blm purse

~dyla~ said...

dah byk tue...
leh masuk akaun or tukar duit RM1 bg duiut raya time raya nanti.. hehehe

haJa*darLingZ said...

hehehe...tugas menabung ni abah je buat tuk tabung dihah..tp demand lak tu...nk duit 50sen aje...sabo jele..hiksss

*SiRibenMerah said...

hehehe..
meh i tolong g bank..
hikssss.. masuk dlm akaun I..
i suke simpan syiling sbb nk guna byr tol.. ahahaha.. berat je purse neh byk2 syiling pulak =P


*mishhh u sis..I kt opis lagi neh*

ida.. said...

idashah...

1 sen pun kalo leh pompuan nak bawak kan.. keh keh keh

ida.. said...

dyla...

tula kalo bebudak skrg ni syiling pun tak mau.. kurang2 2 hengget baru diorg tersengih......

ida.. said...

haja...

wah kalo 50 sen je penuh 1 tabung byk tu woooo.. tp jenuh la nak cari 50 sen bulat tu je....

ida.. said...

dear ribenmerah...

u nak tukar syiling ngan i tak? sure org kat tol tu suka.. tak susah keje dia.... hehehhe.. miss too....lama tak chat ngan u...

umie@kakyong said...

Ida,
boleh simpan buat duit raya tak lama lagi...

atty's said...

ekekekke..besh dpt duit nieh..
orang lain tabung , org len dpt...ekekeek

Tie said...

Eh samalah dgn hubby akak..mmg ada satu bekas utk duit syiling..bila penuh gi tukar kat kedai je..pastu duitnya bagi kat kitalah..baik kan..

mama ranggie said...

rajin hubby ida ye..tp bagus tau!

ida.. said...

kak umie... bebudak skrg ni tak maunye dah duit syiling.. kalo tak leh je guna yg 50sen tu... hehehhe

ida.. said...

atty... tu lerr pasal..
lembu punya susu sapi dapat nama... duit tabung laki.. bini yg punya.. hehehhe

ida.. said...

kak tie...ida tak tukar kat kedai terus masuk bank..hehehhe

ida.. said...

hi mama...

tu la hubby mmg rajin... mini tukang kebas... hehehe

cendawanintim said...

asben saya ske letak syiling lam bekas bola badminton dia yang panjang tuh..pastuh, dia ske kumpul duit singgit satu hari, means sebulan ada 30 inggit ler...

suara said...

Hubby su pun suka kumpul syiling. Tapi kami tak penah bank in kan. Sebab selalu guna syiling tu utk bayar tol dan beli air...

ARWEEN said...

hmm hai
salam perkenalan
just nk tanye
kt mane u edit gmbr leh jd cantek gitu eh???

first time jengah blog nie

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah