Saturday, October 25, 2008

Journey...... Kelate

Haritu kena Outstation ke negeri Cik Siti wan Kembang. Ok la jugak sbb dah lama aku tak kesana. rasanya last aku gi pun last 2 years masa tu lum kawin lg... Kali ni aku ke sana sorang je. Patutnya pegi berdua ngan my opismate. Last minit bos kata aku kena g sorg je. aduhai.. boringnyerrr. mati kutu skitla berjalan kalo sesorg ni.. dah la tu balik hari lak.. penat sehhhh.. nak taknak pegi jerla.. aku ni sorg pun jadik... ok ajer.. cuma kurang best la.... pagi tu nak ke KLIA punya la jem.. sib baik sempat check lg 30 minit je masa yg ada... huhu



Tujuan ke sana untuk membeli kain-kain songket untuk acara rasmi di opis nov ni... nti aku bgtau apa yg akan berlaku nov ni.. hehhe... sampai je airport terus amik teksi ke Pantas songket atau lebih di kenali dgn nama Cik Minah songket. banyak pilihan warna dan design cantik-cantik. Urusan opis selesai aku plak buat sesi memilih tuk diri sendiri.. opismate pun ada yg kirim kain-kain tenun... we all kalo acara rasmi kdg2 kena pakai kain tenun or songket ni. tu yg kena ada set personal collection... perghh rambang mata tul aku.. 1 kedai aku belek...

dalam kul 3 bertolak ke bazaar n pasar Siti Khatijah.. saje nak melawat ex my roomate kat uitm dulu.. family dia ada butik jual batik.. sampai sana rupanya dia takde, cuti bersalin baru 15 hari anak ke 2..akupun last minit contact dia.. takde jodoh nak jumpa dia.. Dulu punyala malu takde bf masa belajor, tau2 anak dah masuk 2... syukur..

Dalam kul 3 lebih bertolak balik ke airport, sampai KLIA amik ERL aku tak larat macam pagi tu jem bangat... letih ooo...sampai kl hubby amik... seharian perjalanan sesorg.


Sampai umah sesi membelek... byk pasang kawan-kawan kirim.. diorg tak kisah katanya.. ikut je apapun aku pilihkan...

Bila dah di belek-belek.. baru aku perasan.... color yg aku pilih semua lebih kurang.. oren, pink merah n purple.. dah ikut taste aku tu je la yg aku pilih... nti diorg pilih la mana diorg suka... baru ku perasan .. kalo taste aku mesti ada merah... tak kisahla merah pink, merah purple.. tp tetap ada merah.. patutla blog aku pun merahhh... heheh

last skali ni je tuk aku.. 2 helai kain pasang, 2 helai kain sarung n 2 helai kain batik.. aku pilih color color purple lak kaki ni.. sebab merah n pink dah byk dlm collection... kain batik tu n kain pasang tu aku belikan juga tuk mak..... apapun yg aku beli aku mesti beli kat mak sekali.... mana leh lupa kan.... daa..... :)

12 bebelan kawanku:

Tirana said...

Eida,

Cantik la kain-kain tu.. Rambang mata tengok..hehehe

fuadnis said...

dah lama hubby ajak nis makan angin kat kelate..tak pun terengganu..tapi malas tul kalau g naik kete..jauh..tak larat..klu naik flight okey gak kan..tapi fulus takdo..he..he..

eida.. said...

tirana... memebang rambang mata.. susah nak buat pilihan... hihi

eida.. said...

nis.. sesekali jalan-jalan mmg best.. bawak poket penuh2.. br best shopping.. ida ni pun pegi ditaja ok sket kalo sendiri mau naik flight idok lerrr kot. hehhehe

Tie said...

Oh! Mesti seronok shopping kat sana! Tapi memang tak best kalau gi sorang2. Bila lak nak mai ganu..kat pasar payang ada byk pilihan terutama sutera tu!!

eida.. said...

kak tie.. kalo ida gi ganu i contact u yek.... heheh leh dpt diskaun ke? hihi

IdaShah said...

aku kan klu dah rambang mata terus tak beli hihihi...

eida.. said...

heheh yerrr idashah.. bab pilih kain okay lg masa tu.. tp masa pilih tudung rambang mata.. last2 sambar sehelai je.. padahal kat bazarr tu mcm2 pesyen ada...

DYLA said...

la syok nyer ke kelate.. dyla dah lama tak ke sana.. last 3 thn lepas.... kalau nak gi sana kene kumpul duit byk sket. baru puas hati...

cendawanintim said...

wahhhhhhh, sakannyer soping tuh...sumer cantik2 belaka tu..

eida.. said...

tul dyla.. kalo poket 0 putih mata tgk baju cecantik kan....

eida.. said...

kak cen.... shopping untuk kekawan skali... hihih

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah