Monday, November 3, 2008

BBQ Nite...

Last nite buat barbeque.. ni semua hubby ngan kawan2 dia punya plan.. tp aku n hubby ler kena jd organizer.. sebab diorg nak buat kat pool umah kami... gambar kiri site untuk bbq tu... sebab kat situ mmg dah ada tempat nak bakar2 tu...so senang tak payah nak beli tmpat nak grill tu...Pemandangan dr atas umah... pool site....


Ptg ahad preparation kami berdua yg buat.. sebab yg lain dtg lepas maghrib... hubby dah biasa buat western . so takde masalah.. buat coslow, fries,sayur-sayur tu celur je... n potato tu bungkus je tuk di bakar... barbeque lamb, chicken, kerang n crab... yg macam satay tu hubby punya idea la... kami lebihkan lamb sebab tau sgt diorg tu mesti terjah lamb je ....


Preparation yang hampir siap... sedia tuk di bawa ke pool...

Awalnya hari tu cuaca ok je... ptg skit lg mendung dah....... tiba-tiba dlm jam 5 hujan turun lebat lak tu.. kami dah risau .. tak kan nak panggang kat balkoni umah je.. huhu idok lerr kang berasap 1 umah den.. sib baik ada khemah hubby tuk ride tu... dlm hujan dia pasang khemah.. masa majlis start pun makan still dlm kemah.. kul 9 lebih baru hujan reda... so dapatla makan tepi pool santai-santai sahaja.. next planning we all maybe nak buat pulak outing dr KL... tempat dan masa masih dlm disscussion... manatau 1 hari leh plak kita plan bbq 4 blogger kan... hehehhehe... daaaa

13 bebelan kawanku:

Tie said...

Bestnya ...ada bbq lagik! Napa laa tak jemput kak tie..hihi..Kak tie bab2 bakar nih!!

eida.. said...

ye kerr kak tie.. takpe lain kali kita buat panggil kak tie ok.. hehehhe

IdaShah said...

seronok nya kumpul ramai2 buat bbq

eida.. said...

sekali skala mmg sonok idashah...

DYLA said...

makan lg.... sonok la ada geng mcm nie..

Tirana said...

Wow bestnya BBQ...

Diamilikku said...

best kan..
buat bbq blogger jgn lupa ajak tau...
hehehehhehe

eida.. said...

dyla... jom kita create geng cam ni jugak .. heheh

eida.. said...

---tirana & umi aleysha...

jom pasni kt buat bbq blogger lak. hehheheh

UnGu VioLeT said...

syoknyer..

eida.. said...

ungu... syok sekali sekala

umie@kakyong said...

eida...
selera tgk persiapan bbq tu....awat tak ajak umie?? hihihi

eida.. said...

sowieee kak umie.. lenkali ida ajak ek... yang ni pun hubby n the geng punya agenda... heheh

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah