Monday, November 24, 2008

~~Minum Petang~~

Pagi Ahad... aktiviti bershopping ke shah alam.. carboot sale.. kebetulan hubby pun ada game kat bike park, mm apalagi bangun seawal pagii then terus gerak ke shah alam... hasil shopping dapat la 2-3 helai tudung n beberapa helai baju.. .. dlm kul 1 gerak balik ke kl.. cuaca agak panas... sgt meletihkan... masa shopping jalan jauh pun tak terasa.. bila dah sampai umah .. adoii la.. baru tau ek kaki sakit la sgt... hihih.. padan muka sendiri..

Belah petang plan nak ke ikea.. mm tp dah penat la... lgpun esok isnin sure nak keje dah mcam penat, tambahan cuaca dah mula mendung. sambil layan blog, jenguk2 juga apa yg ada dlm peti ais. teringat ada nangka smlm opismate beri. Dalam kepala dah terpikir apa nak buat ek.. mmm lama tak buat cekodok nangka kan.. korang penah rasa tak???? lets try....


Pantas keluarkan ulas2 nangka ke dalam pinggan then di potong dadu.. bancuh tepung n mula menggoreng... dalam masa yg sama bancuh nescafe fav hubby. Dia apalagi tengah layan tv la dah penat berbasikal... Ni la hasilnya minum petang kami.... sedap kan???? Sure laki aku kata seeeedaaaaapp.. kalo kata tak sedap majuk kang... heheh gurau ajerrrr


5 bebelan kawanku:

*SiRibenMerah said...

wahhhhhhhhhhh..
shedappp nye..
nak jugakk.. nak jugakkk..
hukssss.. petang2 di opis merayau blog ada makanan neh mmg menggoda perut =P~

Tirana said...

Dah terliur tengok cekodok nangka...sedapnyerrr...

fuadnis said...

ermm....sodapnye..terliur gak nie..eida takpe ke makan nangka??tak kembung perut ke??kot2 de pantang pas2 gugur..nis sampai skrg tak berani makan..

Tie said...

Oooo...sedap tu. Dulu ada gak buat. Tapi nangkanya tak de laa...

ei_da.. said...

~~~dear iyra....
meh dtg sini kita makan sama-sama2 hehehhe...


~~kak tirana...
apalagi masuk dapur buat cekodok.. hehehhe


~~nis... setakat ni alhamdulillah.. mak kata boleh makan cuma jangan makan benda-benda tajam katanya...


~~ kak tie.. kadang-kadang kalau teringin ida beli je nangka tu.. hihi

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah