Monday, December 1, 2008

:P~~Sabo jer la~~

Harini kan aku EL.. so seharian duk umah.. hubby lak lepas makan bubur, makan ubat dia tido balik.. seharian aku biarkan dia tido kepala pening katanya... panas badan agak kurang bila dah nak petang tu.. pastinya aku bosan la sesorang kan... .... dah la tengah boring2 tetiba dalam kul 1 blackout .. alamak bosan gilerr. Masa tu la capai mop n cuci segala dlm umah.... dah siap cuci lepas zohor tetiba letrik dah ok balik.. huh lega kalo tak apala aku nak buat sesorg dlm keadaan blackout tu td... hubby still tido n tido.. aku layan tv citer p ramlee n blogging lerrr... sesambil tu ada gak chat ngan kekawan... kurang sket la tahap keboringan tu kan....


kul 3 tetiba bell umah berbunyi alamak sape lak dtg ni dlm hati... mmmm rupanya bestfren hubby lak dtg melawat dia.. masa tu gak la baru dia gagahkan diri bangun.. bestfren maen beskal mana tak risaunya.. kang member ni sakit tak cukup corum la nak g ride gaknya.. hehhe...

Lepas member tu dah balik aku suh hubby bersiap nak bawa g klinik, sebab sok aku nak keje kang dia tak sihat lg susah gak. At least dah jumpa doc dapat ubat lega sket kan. Dalam kul 6 bila bebetul dah sampai depan klinik boleh pulak dia taknak masuk, dia kata dah sihat, puas di pujuk pun tak mau katanya dah sihat.. Ok la dah dia tak nak katanya sihat aku pun takleh nak kata apa, then gerak lak ke care4 sebab nak beli brg sket.

Tengok tu muka taknak masuk klinik... adoiii geram jerk dah la bebetul parking baek punya depan klinik. org pun tak de sgt...

Nak di jadikan cerita lepas balik care4 tetiba dia kata alamak nak demam balik la tangan sejuk, dah panas balik badan, selsema pulak,... adoi la jam dah kul 8.30 tentunya org ramai kalau malam kat klinik kan.. aku ni lak ada temujanji ngan tv citer yg aku layan berepisod..... adoiiila tertekan jiwa.. ptg td kalo pegi kan dah selamat.. sabo je la akak ni dlm hati... ni bukan kerenah anak, ni kerenah suami... huhu sabau jela.. tuhan tabahkan la hatiku.. heheheh

Tepat skali jangkaan aku, sesampai je klinik memamg ramai sgt org... hmmm nampaknya berjanggut la menunggu.. layankan jerla.. tunggu jugakla... kang esok melarat susah kan... tp punyala geram kan....!!! Hampir sejam lebih jugakla sebab ramai lak, dengan ada budak yg bersunat nak cuci la, ada yg nak pembedahan kecil la dan kebanyakannya demam. hmmm tunguu jerla... tp rugi gakla kebetulan doc masa sampai tu doc idzham.. susah tau nak dpt jumpa owner klinik ni.. seingat aku byk2 cawangan aku pegi sgt jarang dpt rawatan dr dia. sekali je aritu, dia dah berusia la tp sgt la baik melayan patient. kita pun takla nervous sgt. friendly sgt. bila sampai turn hubby doc izham dah balik .. mm kalo g ptg tu sure dapat rawatan dr dia,...
Dalam pada tu boleh lagi dia nak wat lawak dlm kegeraman aku tu, dlm klinik aku pot pet pot pe gakla, Kalo pegi ptg td tak ramaila, dah siap la, takyah tunggu lama la.... hihih. dlm pada tu sibuk dia amik gambo la apala suh aku masuk blog ( dlm hati pandai nak pujuk ek) Org dah tgh majuk takde mood...Akhirnya kul 10 lebih selesai sudahhh

Sesampai umah teringat durian dr umah tok sbb weekend aritu kami balik kg. mmm esok dah keje lak kalo tak makan berbau 1 umah. tak banyak pun sebiji je. tp buah dia sgt la berbaloi.. manis dan isi tebal. aku dok tayang kat hubby sebab dia demam kan... sekali kan dia dtg bawa tuupeware suh simpan kat dia.. hahahha gelak sakan.. dalam pada demam tu ada hati nak makan durian gak.. simpan gakla kat dia kempunan lak karang ada masuk gua batu caves kang... heheheh.. adoi la memacam kerenah hubby aku ni, bila di ingat-ingat kan balik kelakar lak... sabo jer la aku...

8 bebelan kawanku:

cendawanintim said...

moga hubby cepat recover..

ei_da.. said...

tq kak...

azza_irah said...

moga en hubby cepat sembuh..

ei_da.. said...

tq azza.. dah kurang sket dah...

Tie said...

Aiikk?? Durian ada lagi ke?? Ingat dah abis musim.

Ooo..sedap gak kalau dapat makan durian musim sejuk2 ni... Nak tompang boleh??

ei_da.. said...

kak tie mai lerrr.. dah la sebiji sodap lak tu.. sorg 2 ulas saje.. hiihhih takleh byk2 nanti demam durian lak...:P

worldpeace said...

hehe..nape hubby takot jupe dr ke...ekeke...

ei_da.. said...

hehhehe dia tak suka jumpa doc...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah