Monday, December 1, 2008

~~Rest...~~

Today sesi merehatkan diri.. aku amik mc.. mulanya mmg badan rasa penat journey balik kg smlm.. tambahan pula aku dah rasa cam nak migrain sakit kepala.. hubby lak kata takyah g keje dia demam.. teruk gak, mlm td sampai dia muntah-muntah dia kalau sesekali demam mmg teruk sket.. aku agak ok sket bila dah makan ubat.. awal pagi dah bangun kemas umah n masak bubur tuk hubby...bila tanya kata tak lalu nak makan apa pun , tp aku buat sambal udang sket, ada telur rebus, lobak asin, hmm dah lama tak pekena maybe sedap la kan dlm hati ni...

Request dari org sakit nak minum air kopi.. mak aiii kata sakit tak lalu makan tapi tetiba dia order lak air kopi.. hihihi.. layan kan ajer la... kalo sakit kan manja nak itu ini.. kalo tak pagi tu aku dah nak g keje.. tp kesian lak kang kat umah apa dia nak makan kalo sorg2 dah la tak larat nak bangun... sepagi ni je dah bertalu2 incoming call dia aku terpaksa jawab kan.. seperkara lagi kalo nak tau, aku ni jarang n tak suka sgt angkat call fon hubby, yerla ramai calling psl bisness kan.. tp arini dia suh tolong jawabkan kalo tak marah kang customer2nya... adoiii tak sukanya... msg2 tergagap bila aku yg jawab yerla maybe tak penah kan... heheh


Tu dia org sakit tengah melepek atas kusyen... byk2 lauk aku buat bubur kosong je dia makan..sib baik dah bubuh sket pati ayam so ada rasa sket la kan tak tawar sgt... huhu kalo dia sihat selalunya berselera dia makan... kejap lg maybe nak bawa ke klinik... kalo dia sihat sket maybe leh jalan2... kuang kuang .. kuang...

14 bebelan kawanku:

RaFFLeSiA MeRaH said...

kesiannyer diaa....sib baiklah sorg jer demam, kalau dua2 demam, sape la yg nak tolong buat kan bubur tuu pulak....tah2 demam pembawakan budak tak? hikss, ader gak org kalau peknen, suami yg muntah2....

DYLA said...

eida,
dyla pun harus buat entry ni sbb hubby pun demam. dyla plak EL

Tirana said...

Kesiannya demam..Orang lelaki ni bila sakit, manjanya lebih..hehehe..tapi tak pe kan..dapat pahala layan suami..

ei_da.. said...

Kak RM.. kalo betul bagus gak kan.. tp tak de la.. hihi.. dia demam selsema...

ei_da.. said...

Hah dyla same la kita bila laki sakit tak sampai hati nak tinggal kan kan....

ei_da.. said...

kak tirana... tu la kan .. selain dpt merapatkan hubungan suami isteri dapat pahala gak kan...

*SiRibenMerah said...

hope abg cepat sembuh.. sis eida, masak le spegetti.. sure abg berselera nk mkn.. hikssss =P~


*sis pon take care*

ei_da.. said...

heheh iyra.. skrg ni dia tak brape selera.. kalo buat spagetti sure akkkaaakkk ni kang yg makan banyak... ohh tidakssss

fuadnis said...

bagusnye eida ni...pandai jaga suami..pandai ambik ati suami..pandai masak ye..mcm2 menu yg tak penah nis buat.eida buat..nampak sgt nis ni tak pakar masak kan??kui..kui..(ke malas??)he..he..

ei_da.. said...

Alahai nis.. biasa2 aje... dulu lepas spm duk umah mcm2 la blajo masak ngan mak...

tak sampai hati nak tinggal nis.. kalo kita sakit sibuk dia buat itu ini.. ni time dia sakit kita lak la jaga dia.. masa pas pantang lepas gugur tu pun hubby yg jaga... hehehe

Tie said...

Hubby tu nak manja agaknya. Suapkanlah dia bubur tu, bagi makan sampai berpeluh..cian dia......

ei_da.. said...

hahhaha kak tie.. mmg bersuap pun kalo suap sendiri makan 2-3 sudu aje.. adoila....

UnGu VioLeT said...

get well soon!

ei_da.. said...

tq marrrr...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah