Friday, February 20, 2009

Ada atau Tiada????

Semalaman gak aku hampir tak lena tidur nak menanti hari esok apakah jawapannya.. hati gundah resah gelisah... kalau ikutkan hampir 2 minggu lebih masa tu dah lewat y still kosong rahimku.. doc pun cakap sepatutnya sudah ada sesuatu yang boleh di lihat. teka-teki bermain di dalam kepala sepanjang malam...

Awal pagi dah register... Bermula la episod buku merah rawatan ibu mengandung.. Ofis tak cover tau kalau rawatan pakar.. tp aku tak kisah aku korban apa yg ada demi 1 kepuasan dan jawapan.. Masa register aku request Doktor perempuan.. tp malangnya doc perempuan semua full... Nurse tu kata plak kalau nak jugak kena tunggu n lambat la atau datang lain hari... hubby kata takpela doc lelaki pun janji kami tau apa keputusannya hari itu.. Kami pun pilih salah seorang doc lelaki... masa menunggu tu aku pun borak2 ngan nurse, bila aku borak2 tu baru aku tau doc yg kami pilih tu antara doc yg tersenarai number 1 doc pakar sakit puan... alhamdulillah moga dia boleh membantu masalah aku nih... Sebenarnya masa 2nd baby tu pun aku dah penah jumpa dia tuk rawatan tp sekali 2 je...


Doc ni agak dah berumur tau, sekali tgk mcm pangkat atuk2la... dia very simple n sempoi je... dia akan cakap yg penting2 kat aku n tak penah dia memberikan aku jawapan yg mencurigakan hati yg penah aku terima sebelum ni dr doc2 lain.. maksudnya jawapan2 yg menakut2kan aku la... cool ajer orgnya.. but aku rasa tak perlu la aku tulis namanya di sini...


So nak di jadikan cerita masa pertemuan yg pertama tu, dia tanya history aku.. tp sebenarnya takde masalah sebab aku penah ada record kat situ n dia just baca background aku dalam record, tak lupa gak aku bg dia surat yg doc klinik buatkan... adala doc tu tulis pasal aku masa dia check up semalam kot kan...tanya itu ini sikit2 then dia suh baring nak scan perut....

Doc tersenyum...




See... my baby inside... dah ada tanda titik tu .. doc kata tu dia dah nampak ... camana leh kata takde.. aku sengih je la.. tp mmg betul masa kat klinik gambar dalam monitor tu kosong jek.. aku terpikir gak maybe scanner doc klinik tu dah lama kot.. hahah mmg nampak usang pun berbeza la kat spital pakar ni kan canggih skit.. apapun aku tak salah kan doc klinik tu, dia dah bantu aku mana yg patut.... doc kira-kira masa tu betul janin aku berusia 5 weeks 2 days.. tp janinku kini bukan 6 atau 7 minggu tau...hihi.... doc set appoiment akan dtg n berikan aku ubat.... Syukur Alhamdulillah... Tunggu episod seterusnya ada sesuatu yg gempar skit bila aku bertukar Doc....




Segala detik ini akan ku tunjukkan dan ceritakan pada anakku nanti jika diizinkan Allah...InsyaAllah...

14 bebelan kawanku:

Diamilikku said...

okaylah tu..dah ada titik...jgn risau2 lagi dah...

IdaShah said...

comel sgt sbb tu doc kat klinik tak nmpk hehehe

@_da said...

heheh dah lega dah kak su.. alhamdulillah

@_da said...

yerla idashah.. mana nak nampaknyerr comey je... heheheh tp skrg dia dah besar... :)

*SiRibenMerah said...

chewahhhh.. ada dah dalam tuh.. so, ape citer next entry??

cendawanintim said...

tahniah tuk awak berdua...

hepi tuk awak tau..jaga diri yer..

@_da said...

iyra next entry mendebarkan skit...

@_da said...

cendawanintim... terima kasih ya..:)

RaFFLeSiA MeRaH said...

alhamdulillah....lega kan, mudah-mudahan kali ni tuhan bagi rezeki buat ida dgn suami....insyallah, perbykkan doa yer....n bykkan rehat utk peringkat permulaan ni k....

su said...

tahniah...alhamdulillah...

menitik air mata...bila pulak hari kak su....8thn dah tggu tp...hampa..

ape2 pun jaga diri bebaik tau!

@_da said...

terima kasih kak RM... insya allah ida jaga sebaiknya... ida akan doakan akak pula lepas nih.. aminnn

@_da said...

tima kasih... Kak su sabar yer.. ida paham perasaan kak su... ida yg setahun dua ni pun dah rasa perit apatah lg kak su... ida sentiasa doakan kawan2 yg lain dipermudahkan rezki untuk anugerah ini.. ida akan doakan kak su juga... aminnnn

Tie said...

Tahniah!!

Kena jaga diri, pemakanan dan ceria selalu.. Jangan terlalu banyak berfikir....

fuadnis said...

eida..
nis teka2la..eida skrg dah 14weeks++..betul tak??rupe2nye nis dah ade kawan bawak perut..he..he..tahniah..jaga diri n kandungan baik2..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah