Sunday, February 22, 2009

Dah dapat...


Sabtu... pagi td aku kena g ofis sebab ada perasmian sukan pelajar.. selalunya time sukan ni ada gak aku join netball ke, sukaneka ke tarik tali ke..(haha mcm kuat kan)... sukan tahun lepas tarik tali ni bg pengalaman 1 minggu aku rasa tangan aku nak tercabut.. apa taknya tarik sekuat hati penuh perasaan dengan harapan nak menang .. tp idak pun tempat ke 3 je...sejak tu kalo masuk pun tarik skit2 je.. hehhemelelas tapak tangan aku kena tali tu punya urat.. sakit oooo.... dah la tu lepas tarik tu kalau jatuh berdebuk dah mcm apa je.. hahhaha tambah lg sakit walopun sebanarnya fun jugak.. yerla untuk semangat kesukanan katakan... :P



Sukan tahun ni aku relax je kat tepi almaklum lerr tahun ni bersara dr tu semua... tp jeles jugak tgk game nih.. pagi tu tgk bola tampar antara staff dan pelajar.. mmg la gamat sorak budak2 ni ... tgahari skit game futsal wanita.. tang ni aku tak tahan... tengahari kul 12 matahari mencarak atas kepala diorg leh main.. adoilaaa.. kalau aku mau pengsan.. half game aku malas nak berpanas.. start keta terus balik... hihihi.. tak larat la mkcik dlm keadaan sekrg ni.. balik umah baring2 lg syok ngadap tv kan... huhuh.... sakit segala sendi...


On the way balik call hubby dia pun dah balik ride.. tanya nak makan apa, dia dah offer diri nak masak.. alhamdulillah.. sejak pregnant banyak kali dia masakan untuk aku.. huhu.. bukan aku malas ye.. adakala mood ok aku masak la. tp sebab aku tak larat dia buatkan untuk aku.. tocey abg....


Ptg lak ajak hubyby aku g midvalley aku nak survey beberapa barang... dah lama sesangat aku tak jejak midvalley ni sebab hubby aku paling tak suka pegi situ coz susah nak parking lagi pulak time weekend camnih... pujuk punya pujuk.. hehe jalan jugak... alasannya dah ptg maybe ramai org dah balik.. kul 6 baru gerak ke sana... parking mmg susah gakla tp kali ni takla lama seperti selalunya.. dlm hati doa byk2 tu.. kang org sbelah tu tak sabor mau dia ajak balik terus.. haru beb....



Sesampainya situ plan asal nak beli tiket movie GENG... beratur agak panjang... tp bila sampai turn kami ada ke patut sit yg tinggal untuk single2... ada dalam 4 lg tempat duduk kosong tapi duduk single2 jauh2 lak tu...Eeeee tak nak la aku... tak tgk pun takpe takan nak duk asing2 ngan laki den... haha tak best.. takpe la cancel aje.. maybe tgk lain kali la...


Dah tak jd tgk movie kami round2 dlm Jusco... Aku paling suka jusco midvalley, lebih besar dan barangannya banyak pilihan...aku nak beli present baby kawanku yg baru lahir... kebetulan kami nampak kaunter dah dis susun.. hubby kata maybe nak hari J card Day tu... aku pun apalagi.. cuba abg tanya dah lepas ke belum.. tanya kat promoter dia kata "J card Day 24 & 25 hb" wahh ni saat2 yg di tunggu2 ni.. tgk2 lak diorg mmg tgh susun brg tuk hari promotion tu. So kami pun pegi just survey je la nampak nya.. Hari Jcard nanti baru kami borong apa yg dah di listkan tu... hehehe bestnyerr tak nyabor nak bershopping nih....

Masa aku tgh belek barang baby untuk hadiah baby pada kawan aku tu, ada org tengah belek stroller tau.. haha bagus2.. belek2 takpe tp jangan beli lagi kan.. kita simpan semua budget tu dulu.. masih jauh perjalanan lagi .. sampai masa nanti kita beli yerk cyg... tu semua kalau diizinkan tuhan....


Ada Talent cara sorong tuh... :P

Ada 1 kisah yg geram ada, kelakar pun ada, tak tau nak kata... org lain g shopping hilang anak... aku shopping hilang laki... hahhaha.. tau sebab apa? Aku ni kalau jalan ngan hubby aku kat shopping mall ni memula mmg tgk brg sama2.. tp bila sampai brg yg dia atau aku kenan, bila aku toleh nak cakap .. hubby aku ni suka hilang sekelip mata.. biasanya dia akan pegi tempat yg dia suka, mcm brg sport ke, diving nyerr tempat ke.. aku dah biasa situasi camtu.. bila dah dapat brg yg aku cari baru aku call dia yg ntah kat mana dia belek brg...tp kali ni adalah sgt TRAGIS... kebetulan masa tgk2 brg dia bg handfon dia kat aku suh baca sms dr kawan kami yg nak dtg umah.. so aku pun pegang fon... aku toleh2 dia dah ilang... akupun pusing la tempat permainan budak2 tu ada dekat 10 kali .. naik lenguh kaki... baru kejap tak kan dia dah jauh kot dalam hati.. sampai budak promoter tu pun dah tgk aku semacam ajek.. yerla tak beli brg tp duk pusing2 situ byk kali.. malu i tau.... adoilaaa..

Dah penat pusing yang tak jumpa dia.. so aku tawakal je la tunggu dia call ... mesti dia carik public fon... sebab fon dia ada kat aku nih...huh masa tu dah hangen gak sebab kepenatan beb... Alhamdulillah tak lama bunyi fon dia tanya aku kat mana padahal aku area tempat yg sama... dia lak round cari aku naik tingkat atas, turun bawah.. padahal aku tak kemana2 pun.. tp dia yg ilang... bila nampak muka dia mak aii rasa mcm org ilang anak yg dah jumpa.. legaa..... bila fikir balik. lawak la... ni baru suami, kalau anak sok mau aku ikat ngan tangan aku n tangan dia sekali.. hahahaha pengajaran semua ni....

.
Dah penat round kami ke secret recipe.. dah lama aku teringin nak makan banana split nih... myumm.. nyummmm selagi tak dapat asikla teringat.. bila dah masuk mulut kan senyap... cam tu laagaknya rasanya org mengidam.. hahha... Semua ni pengalaman yg indah kan.... after makan dah penat terus balik.. daaaaaaaaa

7 bebelan kawanku:

Tirana said...

aduhai..sedapnya nampak banana split..yum..yum..

Dj Epoi said...

Mak Oi....makan tak kesian hahahahah..

Captain Joy.....Memang ader Tokoh la.........!!!
Jemput datang umah Gua sekeluarga hari ni......

cendawanintim said...

banana split itu..uwaaaaaaaa

*SiRibenMerah said...

akak, nnt blanje makan sama cam tuh yekk.. hehehehehehehe =P~

@_da said...

kak tirana mmg sodap sampai tak toleh org lain dah...

Dj epoi thanx sory tak dpt dtg di rumah ada tetamu..

cendawanintim.. lazattt...

iyra,, takde hal jom kita pekena sama2....

UnGu VioLeT said...

bestnye tgk gmbr tue kak.. yummy!!!

UnGu VioLeT said...

u have been tagged sis.. check it out!! :)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah