Monday, February 9, 2009

AIR TERJUN KEMENSAH..

3 hari cuti berlalu begitu pantas rasanya.. Sabtu g attend wedding bestfren kami masa study dulu, nti ada masa aku update n3 kenduri tu, mak abah pun ada dtg umah skali.. mm ahad tu kami jejalan shopping d shah alam... today isnin, mak abah dah balik.. mm kejapnya je la rasa... pejam celik dah 3 hari.. adui la esok nak keje... sesuatu yg .. mmmm pepaham je la...

Ptg td kami ke care4 cari brg dapur sket, balik tu hubby tak terus ke rumah kami jalan2 area AIR TERJUN KEMENSAH dekat ngan kg kemensah, walaupun dekat sgt dgn kawasan rumah kami tp seingat aku baru 2-3 kali kami round2 situ.. Hari ini baru aku tau situ ada chalet2 yg boleh di sewa oleh pengunjung.. air terjun tu taklah hebat sgt mcm air terjun ulu yam ke, desaru ke, tp ok la setakat nak riadah ptg2 kan... tgk mcm best aje...

View lankskap ni tak brape clear tp depan tempat ni la kami duk bentang tikar sambil makan spagetti yg dibeli di care4 td.. heheh.. mcm picnic lak... Yang menariknya siap ada air dari bukit yg dibuatkan salur, mm mcm mata air la.. laju dan bersih... sukanya aku tgk... siap dibuatkan pankin tempat basuhan baju mcm org dulu2 basuh baju tepi sungai tu..(tp kat situ takdela org membasuh baju kan.. hihi)

Chalet nya kecil aje.. tp cukupla kalo sekeluarga dapat merehatkan diri sambil anak-anak layan mandi air sungai tu... tak kurang gak ada yg buat BBQ.. tu yg kami rasa planning yg baik tuk akan dtg nak buat BBQ maybe ngan family or kekawan... senang dekat je ngan umah.. takyah nak g jejajuh...

Sambil relax2 tu hubby aku menjeling beberapa org rider yg duk gigih kayuh besikal.. hehe jeles la tu... apalagi pasni kayuh la kat situ.. senang skit dekat ngan umah ... takdela seharian aku nunggu kat umah kalo dia g ride jauh2...:P

Menghirup udara segar di tepi sungai sambil makan spagetti..hihi... layannnnnnnnn......

16 bebelan kawanku:

Tie said...

Wah... berkelah rupanya...

Tie dah lama tak gi berkelah.. Kat sini ada gak air terjun sekayu...tapi orang ramai laa...tu yang malas pergi...

Best gak makan2 kat situ...he he..

DYLA said...

ramai tak org yg singgah kat air terjun ni?

dyla mmg dah lama tak gi air terjun. last pegi masa zaman anak dara... fuh dah lama giler kan.

ei_da.. said...

ala kak tie bukan mandi manda pun just singgah cuci mata n dpt udara segar... heheh

ei_da.. said...

dyla air terjun ni takla ramai sgt.. tak berapa org tau gaknya... lgpun air tejun nye cetek n biasa aje.. tp kalo naik tinggi skit atas bukit deras la air cuma susah sket byk hutan2...

su said...

kak su pon suke gi tempat2 riadah cam gitu...

eida, mekaseh yer bg petua tuh...bengkak rasenye tekak kak su ni..huhu

nyonya*PIE said...

syok nye brpiknik sakan...

Dj Epoi said...

Apsal yang mamat tuh terkejit-kejit mata tuh?
Sakit mata ker menda?
hahahahah

ei_da.. said...

sama2 kak su.. moga cepat sembuh ye

ei_da.. said...

hehe ala jejalan petang2 je ja...

ei_da.. said...

haha Dj epoi.. mamat tu mmg saje suka wat muka... bukan sakit mata tp gatal mata.. hihihi

Aleeya said...

sonot2nyer, tepi sungai le plak kan, tak terjun sungai sekali ke??

ei_da.. said...

hhaha sekadar jejalan je leya.. tak plan nak mandi sungai pun...

UnGu VioLeT said...

amboi.. best tue kak.. :)

masviona said...

dah lama giler tak gi sini..dulu masa dok kat keramat ada gak pernah gi....nnti klu ada cuti nak dtg sini lagi lah...camne ek kat sana skrang..makin best ke ek?

ei_da.. said...

best mar dgn org tersayang.. hihi

masviona...
kat situ bertambah kedai2 makan d tepi2 tu... yg lain2 cam biasa tp ok gak la,...

QA's ~ mamapapa said...

Nk try pegi sana :)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah