Monday, February 23, 2009

Perjumpaan yg seterusnya... 2nd time..

Pertemuan semula selepas 2 minggu, lepas dah timbang n check urine semua, aku pun menunggu la.... tp kali ni check up pertama kali hubby tak dapat teman sebab dia ada meeting urgent.. adoila takan nak tunggu hari lain doc dah set tarikh tu kan.. so pegila sendirian dengan hati yg berdebar...

tunggu punya tunggu cam dah lama je kan... sorg nurse dtg kat aku bgtau doc yg aku nak jumpa tu ada meeting n maybe sampai petang ... adoila cmana ni takan nak dtg hari lain kan... dia kata aku leh pilih doc lain... so aku pun pilih salah sorg doc yg pakar gak kat situ.. tp lelaki gak yg adonyerrr...

Tunggu kejap nama pun dah panggil.. tgk doc tu jenis happy je.. cakap pun suka gelak2 n suka borak2.. mcm2 la dia tanya.. seperti biasa harusla scan kan...



Tapi kali ni adalah jawapan doc yg mendebarkan.. tau apa result dia kata.. "Rahim u ni kan tak berapae cantum, so baby u duk kat sebelah je... mmg ada org jenis camni katanya.. bila kandungan besar baby akan melintang aje.. maybe kena operate." doc siap lukis bentuk rahim aku bagai. " hah.." dalam hati tuhan je yg tau... dah la laki den takdo.. cam nak meraung pon ada... Aku kata ada ke org lain camni, dia kata ada lebih teruk lg tp baby selamat cuma kedudukannya je yg tak betul menurut beliau. Doc tu mmg peramah.. mcm2 la dia citer kat aku... adoila...


Tgk tu la yg doc kata baby duk sebelah je.. hmmm



Balik tu aku terus ke opis, dlm keta air mata dah meleleh sambil buat call kat hubby dia terkejut gilerr la dengor aku menangis kan... Aku citerla semua.. hubby kata sabarla manatau ada keajaiban tuhan nak bg baby tu elok kan manatau... situ aku ada lega skit.. tp sepanjang jalan sampai opis mmg melalak sakan.. lantakla mata aku bengkak ke apa.. hati aku masa tu tuhan je yg maha tau .... Sampai kat opis lama gak aku duk dlm keta mata air meta reda, kat opis buat gak keje tp muka sembab n monyok je.. sampai bos besar perasan " aii nape muka sedih je' aku gelengkan kepala je terus jalan.. kang aku citer banyak mau aku meraung lak..


So seminggu hati gundah gulana kesedihan nak jumpa doc balik minggu depan tu... apakah jawapan doc minggu depan.. tungguuuu.. suprise jugak nih...

9 bebelan kawanku:

Desperado said...

Operate la....tak yah susah nak berpantang lagi...hehehehe...

Diamilikku said...

ala..baby melintang tu takde apa kot...kan doc kata kena operate...so maknanya eida tak leh beranak normal jer...sabar lah..jgn pressure2..c-sec ke normal ke tak kisah..janji baby selamat...okay dear..
take care tau...

manje said...

salam ieda

papepon keadaan nya kite pon doakan ieda dan baby selamat... jaga diri dengan lebih lah baik ye...

fuadnis said...

betul kate diamilikku tu eida..at least eida ada gak peluang nak timang baby..daripada org lain..ade yg nasib lebih teruk..takleh mengandung langsung..tu pe cite..bersyukurla eida..tapi nis paham..serba sket mesti hati kita tersentuh gak kan..

tapi kan eida..watla entry cite terus sampai abis..tak nakla tergantung2..suspen sangatla..tak baik tau wat orang mengandung tertunggu2 cenggini...hik..hik..

Dj Epoi said...

Sabar dik rasanya ...okes kot hari2 mendatang.....
jangan tension2 sangat Dik....

Take care k...

@_da said...

thanx kak su.. lega skit hati dengor..

@_da said...

manje ... thanx mendoakan ida yerr

@_da said...

hehhe ye betul nis.... saje wat suprise n tertungu2.. hehehh

@_da said...

thanx bro epoi...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah