Wednesday, February 4, 2009

Kenduri Kawin umah Mak Long....

Dah sihat skit tengahari ni, nak update gambo kenduri haritu...
Sabtu lepas kenduri kawin umah mak long kat kg, ni lerr cousin aku yg minta buatkan hantaran aritu. tema color wedding diorg ni merah putih.... merah mak ngah di tengah panas.... layan gambo jerla yerr...


Ketibaan pengantin...my cousin yg lelaki itu... pengantin pompuan org pahang...

Ni bukan adat tau bg pengantin minum air bila sampai... tp ni adat kekawan pengantin nak bg pekena pengantin... nampak je macam air oren, tapi bukan...trik je tu... air tu dalamnya dah di letak gula, garam perahan limau, asam jawa.... hahaha macam2 rasa ok.... yg bestnyerr penganpit pun kena minum... haha muka semua berkedut2 la..... ahaks..... ala bukan selalu... sekali seumur idup ko kena minum air tu... hihih ni semua kekawan pengantin punya keje.. family kami tak bertanggungajawab... hahaha


Acara memotong kek.. umah pengantin lelaki takde sanding2,.. pengantin lelaki tak mau.... " ko takut kena kacau atas pelamin yerr..." dia kata malu... hahahha

Flower girl... anak2 buah.. sorang anak kak long sorg anak angah... nabihah & atira... bukan caya diorg ni masa aku kawin si nabiha ni buat hal.. bila pengantin sampai dia melalak cari ibu dia pulak... hahahah.. sudahnya sorg je la sebelah ganti org lain... yo yo planning pakaian diorg...



Kami bertiga sgt rapat.. Malam kenduri tu kami jumpa bertiga borgossip sakan gamaknya.. sampai mak long berleter kitorg tak pasang2 langsir dia... hahahha...
Angah yg kiri, along yg pegang baby tu.... along baru dapat anak yg ke 3 tp baby iman haris ni dah masuk 5 bulan... angah pun baru dapat baby ke 3 juga, muhamad Daniel tp lupa snap gambo daniel coz dia tido ajek... angah masih dalam pantang...daniel dah sebulan... kalu tak aku pun masa ni dlm pantang 2nd baby tu... mcm planning je kitorg ni sama2 pregnant masa tu.. tp apakan daya aku separuh jalan aje.. takpela anak2 diorg pun mcm anak aku jugak..


Pada hari majlis hubby merangkap as fotographer pengantin... masa sesi outdoor biasanya aku ikut tp aritu takde mood dia je la layankan sesi ni ngan sepupu aku yg lain.. byk gilerr gambo pengantin hubby tengah proses edit nak dijadikan custom album... dengan sedara mara free ajer cuma diorg modal tuk print je lerrr...


Tah ape kami anak beranak borak... mak abah adik n aku...tgh kusyuk dengor abah bercerita.... rupanya abah dapat jawap soalan yg DJ karaoke tu bg... heheh siap dapat hadiah lg...


Melayan baby Harith iman... sian pipi dia bintik2 kena gigit nyamuk... kepala dah botak rambut cukur bantal... hehhe... hidayah lak tak sihat, demam asikla merengek... tu jela criter weekend aku.... ada banyak lg gambo tak larat den nak upload... daaaa

9 bebelan kawanku:

yani_worldpeace said...

amboi...pakai baju merah gak nak mengalahkan pengantin nih...hihihi

ei_da.. said...

yani.. ikut tema giteww kan... heheh

Dj Epoi said...

Selamat Pengantin Baru pada Raja Sehari......

P/S Best Gua nengok aksi2 Pengantin berlari2 kat taman tuh ....teringa Gua waktu kawin dulu....tapi Gua larik dalam sawah hahaah

ei_da.. said...

apalagi dj epoi buat 1 n3 pasal citer kenangan masa kawin ni...

nyonya*PIE said...

wow..kak ida pun serba merah...kelassss

ei_da.. said...

hahah saje mnyibuks tema pengantin ja... heheheh

Aleeya said...

merahnye mak ngah he he..

mmg kan, letih nak menghapload gambo nehhh

ei_da.. said...

tu la leeya sambar mana yg patut je...

Kamezaim said...

fuh,nasib baik tak terkoyak kain tu..hehe

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah