Tuesday, February 24, 2009

Mulanya dari setitik... kini???

Diharap kepada pembaca blog ni jangan la bosan yerr... mesti ada yang kata asik-asik entry baby dia... yerrr mmg segala perjalanan kehamilan ni akan kucatatkan... ia akan jadi kenangan sampai bila-bila untuk diriku n family... Kalau Allah panjangkan umur anakku setiap entry ni juga adalah khas untuknya..... (kalau ada yg bosan sila close ajek... hihih)

Buat auntie n uncle yang mengikuti perkembangan baby... terima kasih mama baby ucapkan yerk... Auntie Ayang iyra baby dah noty sket selalu pusing2 dalam perut mama dia nih... terutama waktu malam....

Tajuk pun mulanya dari setitik.. check up yang seterusnya aku pastikan yang doc mesti printkan gambo baby... macam biasa sesi scan la yerr.. setiap kali scan aku berdebar tau... aku TIDAK AKAN pandang Monitor screen scanner tu selagi doc tak cakap ok... hahha gilerr punya penakut n fobia... kali ni doc yang Excited lebih.. "ha tgk tu.. bentuk baby dah nampak... " sepantas kilat aku tgk screen monitor... tiap kali scan doc akan terangkan kat hubby.. sebab doc tu tau dah aku penakut.. muka cuak2.. :P..

Kami 2 org mmg la dan tentu gembira kesyukuran... tp rupanya doc lg happy, dia siap gelak2.. tunjuk mana kaki, tangan kepala, jantung, pastu tiap kali tu dia bg kami dgr degupan jantung baby.. masa aku tgk tu tangan baby sedang bergerak2... amboi aktif rupanya kat dalam... tp masa tu aku tak berape rasa pun... Doc kata " Baby awak tengah Berenang-renang, mcm angkasawan" (moga-moga masin mulut doc tu .. hehe).. papa dia lak kata " dia tengah scuba" hmm nampaknya dia nak turunkan ilmu diving la tu nanti... hmmmm... keduanya nampak excited.. aku tersenyum syukurrr....

See... saya sudah mula membesar. Mulanya dari setitik.... mama saya apatah lg sudah chubby..


So scan kali ni dah nampak bentuk kaki tgn n kepala baby.. tp jari maybe belum terbuka habis menurut doc... syukur alhamdulillah... dalam monitor sgt jelas gambo dia.. tp bila print ni ajek la yang nampak.. takpela yang penting dia sihat.. berat aku pun naik elok doc kata menandakan kami berdua dalam keadaan normal....

Bila tengok gambar kali ni.. benar kata doc personal aku.. keadaan baby elok duk di tengah rahim.. so yang doc lain kata baby akan duk sebelah tu takde la.. Alhamdulillah sangatla lega.... Injection diteruskan lagi seperti biasa .. vitamin juga...

Lepas ni kiter cerita episod alahan yerrr.... daaa ..



TERIMA KASIH BUAT SEMUA MENDOAKAN KAMI........ HANYA ALLAH YANG MEMBALASNYA... Aminnnn

10 bebelan kawanku:

masviona said...

semoga selamat bersalin nnti ye....:)

su said...

sronoknyer!

xmo sedeh2 dah! hehe...gembira dgn perkembangan baby! jd mummy angkat bleh! hik3!

jg kesihatan tau! senyum slalu!

Diamilikku said...

hurmmm..confirm ahhh ida dulu..haruslah edd ida dalam bulan puasa kannnn??? heheheheh..akak dah boleh agak sebab baby dah ada bentuk..

Tie said...

Sorrylah kak tie blur lagi, injection tu utk apa, ekk ??

Kak tie dah ada 3 anak, tak pernah lak kena injection tu...kecuali utk ambil darah je...

@_da said...

masviona.. terima kasih ye...

@_da said...

Kak su.. tak dak hal.. sebelum ni pun ida ada anak angkat sorang blogger gak.. tu yg berkat mengandung gak agaknya.. heheh

fuadnis said...

take care eida...sama2la kita menjaga kesihatan kita n baby key..

@_da said...

yup kak su.. maybe bulan puasa.. hehehe

@_da said...

kak tie sihat takde masalah.. ida ni kan dah 2 kali gugur.. ubat ni untuk membantu perkembangan baby... camtu la doc kata...

@_da said...

thanx anis...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah