Thursday, March 5, 2009

Hobby become Money $$$......

Hobby?? Kalau nak di ikutkan hubby aku ni banyak hobi nyerr.... scuba diving, jamming, cycling, fotografi.. n macam2 la.. tak larat nak ikut.. Salah satu bidang yang kini mendatangkan hasil adalah fotografi.

Nak dijadikan cerita dia ni amatla tak suka nak gi mana-mana kenduri melainkan rumah saudara mara, kawan2 pun di pilih mana yg dia rapat je... Kadang2 susah gak nak ajak dia ke kenduri ni.. kena pandai pujuk.. hehhehe.... Tapi sekarang mungkin tak lagi... kerana???? kenduri become money to him.. :P

Awalnya hobi ni sekadar suka-suka sahaja.. ambil gambar kawin saudara mara secara percuma... yerla kalau dah sepupu sepapat tak kan nak berkira.... Bila dah dapat hasilnya ramai yang puas hati.. Kami berbincang untuk memulakannya sebagai pendapatan sambilan... Kebetulan cuti hari raya cina haritu, jiran hubby kat kg memerlukan fotografer emergency, sebab fotografer yang dia booking emergency kes tak dapat nak dtg sebab ayah fotografer tersebut meninggal dunia....

So inilah hasilnya....


Dah siap dalam bentuk custom album...


Lebih dr 20 page dah siap compose dari segi compositionnya.... Shoot semua ni dalam 3 sesi yang berbeza... Majlis Akad Nikah, Bersanding dan sesi Outdoor... Nikah di Masjid, bersanding di rumah dan Outdoor kami buat di Pantai Teluk Senangin....


Masa ni aku take part as a juru pose ... hehehe.. hubby tangkap gambar, aku bg idea pose.. next.. next n next ... Apa yang penting???? KERJASAMA.... Untuk peringkat permulaan mmg masih ada lg kekurangan teknikal.. tp kami tetap berpuas hati...


SOrry gambar2 ni snap guna camera fon hubby... kurang clear... hehhe :P

Jawapan untuk Bro Dj Epoi... Captain joy sampaikan salam wat masa ni dia bz sket duk mengedit gambar-gambar.. heheh .. nanti dah free dia aktif semula mengupdate yerrr...

6 bebelan kawanku:

nyonya*PIE said...

nnt bolelah booking tuk amik gmbo kan..hehe

Dj Epoi said...

Ok .....ariosssssssss agogoooooooooos!!!!

Selamat Berkarya wahai rakan2 ku....,

Gua sker cara korang berkongsi Idea.....
Itu satu Strategi yang paling Bagus tanpa melibatkan kos2 Luar.........

Hasilnya Mantoooooooooooop!!! Beb!

DYLA said...

ni hobby yg bagus ida.. untungnya...

erm.. mcm ni inas berminat nak hire uncle la.. tp tggu ibu inas kumpul duit k. :)

♥chentaMAYA™ said...

besh3!
h0by smbil kmp0l wet!

@_da said...

Boleh apa salahnya... kawan-kawan... ada diskaun punya... hehhehe

ada sape2 nak tutorial buat album guna camera biasa pun boleh...????

cendawanintim said...

cam asben akak gak, daripada kena tanggung tugas jadi photographer kat opis, lama kelamaan timbul minat...

minat camni membuahkan hasil dan kepuasan tuk dirinya cukup lah..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah