Friday, April 24, 2009

Again.. Book Fair...

Today ... Jangan tak tau.. mak buyong ni akan pegi lg ke book Fair.. ada lg buku yg tertinggal nak di beli... Dah mabuk BUKU la pulak.. haritu balik umah kaki kejang tak ingat... takpe untuk hari ni kena kuatkan semangat... khekhekeeeee... hubbby naik pelik.. LARAT ke KAtanya.. INSYA ALLAH... dgn izinNya mohon diberi kekuatan.. jalan pelan2 kan... bukan g sorang ada kawan-kawan... so jap lg nak gerak ke sana... yeaaaaaaaa


Malam semalam aku mimpi sedih sgt.. aku mimpi kawan baik masa study dulu dlm kesusahan sampai takde duit nak makan..umah tah mana hala... panjangla citer dlm mimpi tu tp tak ingat sgt jalan ceritanya nak ditulis disini.. bangun2 pagi tu aku jd mood sedih plak.. sampaikan semalam hubby tersalah cakap (gurau) akupun leh nagis esak2.... bila pikir balik ntah apa2.. kelakar lak... mood adalah tak menentu sekarang... hubby bgtau smlm maybe ahad ni dia kena fly ke UK atas urusan keje... adoiiii lg aku sedih... camano ni... dia balik lewat sket pun aku dah tak tentu hala.. kalau dia takde sunyinya... sape nak jd teman gelak gurau... boringgg ooo. kami jarang terpisah lama lepas kawin.. kejap2 kalau aku g kursus takat 5 hari adala... i will miss him so much... harap2 dia tak jadi pegi la....huhu:(

10 bebelan kawanku:

MariaFaizal said...

It's normal when we are esily consumed by our emotions during pregnancy. Blame it all on hormones :)

But have you contacted your ol' buddy that you dreamt about?

Do take care...

@_da said...

kak Maria.. skrg mmg kdg2 jd sensitif yg amat sangat.... x tau nape kan.. pregnancy nyer penangan...

ida tak dapat contact my fren yg dalam mimpi tu.. sebab tak tau kat mana dah dia... number contact semua takde.... huhuh tp mmg sedih sgt mimpi tu...

chugie said...

emosi ibu ngndung ni berubah2 lah gamaknye kn? tp jgn terlalu terbawa2 oleh emosi yg negatif, sebab tu sume akan terbawa pd bayi yg di kandung. Sebab tu kalau boleh kite kene sentiasa ceria agar anak yg bakal lahir tu pn ceria juga.. jangan cedih2 ye.

MariaFaizal said...

The best you can do to pray & hope the best for her/him.

As for your hubby, tell him that he could purchase plenty of baby stuff from the U.K & he'll be crazy not to. Abundance of choices too!

Have a great weekend dik & try to distract yourself from feeling lonely or sad by doing things you love.Reading, walking, window shopping or just simply look at something beautiful like greenery surrounding you.Do take care.

@_da said...

mood mmg tak menentu kan.. adakala jd sedih.. adakala jd happy... kena pandai controll gak nih...

@_da said...

Huhuuuu Kak maria.. tengah berfikir lg apa nak buat time dia tak de nanti.. so lonely.. tp mujurla dah call mak n dia sanggup dtg temankan...

mmg ada terfikir nak suh hubby shoppingkan baju2 baby tu pun kalau dia sempat la... tq kak 4 the ideas... :)

nba-Nur said...

Eida, betul kata chugie..jangan ikutkan emosi yg negatif..hmm kan Mak Eida ada nak temankan..

Before hubby outstation tu, ajak la dia shopping2..mcm Kak Maria suggestkan tu..

Hope Eida.. ceria selalu..thanx a lot for your dedication.. I love it!!!

@_da said...

Nur... ida tak penah pisah ngan hubby lepas kawin tu yg berat sgt nak bg dia pegi... sebelum dia pegi ni mmg nak spent time sgn dia je kalau boleh.. thanx nur n kak maria...

alang said...

Uik. tgh sarat2 mcm ni pun nak g pesta buku tu gak.haha. Ni dah bukan ulat buku tapi dah Ularr buku.hehe.

@_da said...

Kalau dah minat .. ku laratkan jugak alang... hehehhe

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah