Sunday, April 26, 2009

I will mis him... Uwaaaa........

Tak lalu nak makan apa sejak hubby bgtau confirm dia kena fly ke Birmingham...huhuuuuu... sedih sgt rasa sebab aku mmg jarang berpisah jauh2 camtu ngan dia.. biasa aku outstation local pun still leh contact2 or video call.. kali ni kena limit sket la coz jauh kan...

Malam smlm beli big Apple untuk hubby.. fav dia.. so makan ni je la.. sedap gak lama tak pekena... huhu Sejak semalam packing baju hubby air mata dah meleleh... Maybe bg orang lain akan kata.. "dia keje nanti dia balik la kan"... but bg aku ianya terlalu berat.. sebab kami tak penah berpisah lama dan jauh camni selepas kawin.. biasanya aku yg outstation...tp kali ni aku yg kena tinggal.. uwaaaa.... dulu masa waktu kami bertunang hubby pergi buat umrah 2 minggu pun aku rasa sedih but masa tu tak hidup bersama kurang sket terasanya.. tp sekarang ni hari2 kita berhadapan dan tengok dia depan mata.. Bila takde kat rumah aku amat merasai yg sangat-sangat....

Takde orang nak menyakat aku...

Takde orang nak mengusik aku...
Takde orang nak picitkan kaki yang bengkak ni...
Takde orang yang gelak2 tengok cerita P ramlee...

Takde orang nak tarik-tarik hidung aku time tengok tv...
Takde orang nak ajak gaduh berebut remote control....

Takde orang nak dikejut time bangun pagi.....
uwaaaaaaaaaaaaa semuanya amat terasa....

Memori pengubat rindu...


Seharian hari ni dia siapkan keje aku ikut kemana sahaja... mmg aku sgt manja... nak pecah 1 rahsia.. aku takleh terlalu rindu nanti aku demam... dulu masa masuk UiTm aku takleh tido teringatkan mak... hinggakan aku demam seminggu.. masa tu mak poskan kain batik mak.. tiap2 malam nak tido aku bertemankan kain batik mak barula leh lena,,....hahahhaha teruk homesick aku kan... tak tau la nape.... So sekarang ni camtu la jugak ngan hubby... Aku tak cuci sehelai baju T shirt dia buat peneman rindu aku time dia takde ni... uwaaaa sunyinyaa dia takde... tuhan berila aku kekuatan... insyaAllah...


Bila keje dia dah settle kami ke Times Square pekena Teppayanki... huhu fav hubby gak tuh.. dah siap2 makan.. balik umah nak mandi kemas2 barang2 yang mana patut lg takut2 ada yang tertinggal....

Flight hubby malam ni kul 11.05 ke Amsterdam... kami bertolak lepas maghrib ke KLIA.. kesian kat hubby banyak keje yg perlu disettlekan sebelum dia pegi.. kalau tak mmg dapat bertolak awal dr tu.. tp nak wat camana dia terkejar2 siapkan itu ini... Aku pun turut sama membantu apa yg patut.. Pakaian dan segala keperluannya aku siapkan.. Saat tu la yg paling tak tahan .. huhu sedihnya... Banyak barang keperluan kerja yang perlu dibawa.. had limit berat lak terbatas nak bawa semua barang.. akhirnya ada brg yg terpaksa ditinggalkan...
Tukar RM kepada EURO.... huhu tukaran 4.8 so dapatla skit jadinya kan.. hihi.. takpe janji cukup sampai sana.. coz bila sampai sana bos dia dah menanti.... Masa dah nak berlepas.. salam2.. air mata dah nak menitik.. tp controll.... coz ada kekawan hubby.. hubby lak wat2 lawak jgn buat drama katanya.. hahahhahah... so air mata pun tersekat nak kuar sebab controlll.. malu... hahah.. tp kat umah dah puas nangis dah.. khekhekheeee... Syukur mak sudi datang temankan aku selama ketiadaan hubby... mulanya tak paksa pun mak datang.. tp abah dah bising suh mak datang jugak coz dia risau dengan keadaan aku sekarang ni kalau tinggal sorang2.. yerla manatau sakit ke tiba2 kan... Tq abah... Masa salam tgn hubby mmg sedih gilerrrr oooo.... hubby kiss pipi nak sejukkan hati aku.. uwaa.aaa.... baby lak mcm faham je papa dia nak jalan jauh... dia menyentak2 tatkala papa rasa dia kat perut.. pandainya dia... Papa pesan baby jgn noty2 n duk umah elok2 ngan mama... nanti papa belikan baju cecantik tuk baby katanya.... huhuhu... (tuk mama sekali tau! :P).. On the way balik ke umah mak banyak ajak berborak masa aku drive, aku tau dia nak hilangkan rasa sedih aku...kalau aku sorang2 mau aku melalak on the way balik tu gaknya...

Perjalanan hubby malam ni terus ke Amsterdam...
Transit di Amsterdam dan berlepas lak ke Birmingham...

2 hari lepas tu dari Birmingham ke Paris...

Dari Paris lak ke Rabat Morrocco...
Dari Rabat ke Paris semula...

Dari Paris ke Birmingham...

Birmingham ke Amsterdam....

Last skali Amsterdam ke Kuala Lumpur....

Moga Allah memudahkan perjalanan suamiku.. selamatkanla dia.. dan permudahkan la segala urusannya.. lambatnya nak tunggu 2 minggu lagi.. huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... jgnla aku demam yerkk....RinDU SANGATTTTTTTTT.. uwaaaaaaaa...........(tak sampai beberapa jam dah jd camni.......:( )


Takleh tido la.... dah jam 2pg.. hhuhuuuu camno ni..............

17 bebelan kawanku:

♥chentaMAYA™ said...

ala kaq~
xpela~
abg mukan g mane p0wn~
keje kan~

@_da said...

Yer maya.. tp dia tak penah g jauh2 camni.. huhuhu

alang said...

Sampaikan mak poskan kain batik?hehe. Buat selimut eh. Ala kak. Zaman dah maju. On je YM buat video call. Murah pun murah. Maklum la,zaman tanpa batasan. Tapi klau gatal2 call or msg guna hp sakit ler jugak.hehe

fuadnis said...

eida,
nis paham perasaan eida..klu nis jadik eida pun mau melalak gak..dahla tgh peknen kan..jgn kate g luar negara..g jadik lecture kat sg petani pun..nis berat hati nk bg pegi..he..he..

eh..nis pun mcm eida tau..dulu ms mak bapak nis pegi haji..nis rindu gile kat diorang sampai nangis2..siap peluk kain baju mak n bapak lagik bila nak tido malam..waakaakaa..

MiSya said...

eida..jgn sedih2 sgt yea....tak pe la....kita doakan husband ieda cepat balik k..nnti baby ieda pun sedih jg....huhuhu....

MariaFaizal said...

Eida,
This shall pass dik..be strong for he's missing you too! Just think of how joyous it'd be when the time he's coming home.

I've gone thru the same experience as my hubby had to fly for Munich when I gave birth to Ayesha. It was tough, but insyaAllah dik..I know you can do this.

Do take care & don't cry too much yea dik...Do things that could divert your attention, probably reading or anything you love to indulge.xoxoxo....

@_da said...

Alang... kalau dah rindu terpaksa call jugak nak dengar suara.. dia takleh nak ym.. keje dia kesana sini.. tu yg payah sket...


Tu la nis... kita ni tgh pregnant mmg perlukan dia sgt2 kan... kita lak mmg manja sgt ngan dia mana tak terasanya....



Misya tima kasih bg ida semangat... hanya doa mengiringi dia.. dahla dia tak biasa ke sana tu yg risau tu.. pegi sorang2 lak tu....

Kak maria.... miss hihm so much like crazy.. hehhee... masa pregnant ni perlukan sgt perhatian kan.. tu yg terasa sgt2... ohh akak pun penah alami yg sama... kita kena kuatkan .... kalau tak mmg leh jd down sgt2... ada gak beli buku2 tuk dibaca time sunyi... tp rindu tu datang lg kuat... huhuhu tima kasih ye kak....

TiNiE said...

da,
sabo la bbnyk..
kan ada blog ni ha.
bila rindu jer wat entry..bila rindu jer wat entry..pehtu jengah2 blog org..nanti cepat jerla masa tu berlalu..
*yer, betul. berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul*

Aleeya said...

azrul gi birmingham ekk..smoga selamat gi n selamat blk, jgn riso, skang masa ni sekelip mata jek..zassssssssss sedor2 je dia dah blik n ade dpn mata he he...cam hubby pon sama..outstation situ sana sini..skang nak abes dah..ade je kt umah huhuuu, harap byk besabo yer ida, time flies so fast!!!

MariaFaizal said...

Hug & kiss t-shirt hubby all gthe time. It helps dik!

Take care dik... *akak pulak rasa sedih coz i know exactly how it feels :(

@_da said...

Kak Tinie..
tima kasih bg ida semangat.. blog ni jugakla pengubat rindu tempat luahan perasaan... huhuh berat sgt rasa time camni kena tinggal kak...


Leya.. sedih sgt rasa.. sunyi sesangat.... Takleh duk kat umah... teringat dia je everytime...



Kak maria thanx sebab memahami.. ida tak sekuat orang lain.... mmg baju t shirt tu la pengubat rindu ida.. tiap kali lepas solat ida doa tuk dia n sure akan nagis... tak taula.. hope ida jd lebih kuat lepas ni.... thanx kak...

nyonya*PIE said...

kak ida...kite plak yg tgkap nangis baca entry ni..yelah kan, xbiasa kena tgl.ape pun, moga kak ida tabah...dn mudah2an hubby kak ida selamat dn sihat di sana

@_da said...

Thanx haja... mmg sedih sgt... kalau letak setimbun emas dgn segunung duit tak sama dgn takdenya dia.. hanya semangat dr kawan-kawan menguatkan semngat akak.thanx ye ja...

:. aYu .: said...

em..ayu lum kawin lg..tp..
kalau ayu di tempat akak..ayu mesti sedih la..huhu..

@_da said...

Sedih sgt ayu... hari2 kita tgk dia depan mata kan.. bila takde seriously rasa kehilangan....

:. aYu .: said...

sabar kak.. nanti baby sedih juge tau.huhu

@_da said...

ok ayu.. akak dah kurang sedih dah,... hehehhe

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah