Wednesday, April 22, 2009

Book Fair....

Today rombongan cik kiah ke pwtc... hehe bukan cik kiah la.. rombongan opis aku ke book fair.. lama dah rasanya aku tak gi book fair ni.. last masa aku study dulu rasanya..Di kesempatan diorg nak g, aku follow la untuk buat selection buku2 yg sesuai untuk department aku.... jam 10 pg kami dah bertolak ke sana... walaupun awal pagi tp tempat ni dah dipenuhi kanak2 sekolah...

Kami buat selection buku2 yg berkaitan dengan course masing-masing.. habis semua aku rembat.. dah takyah pakai duit sendiri kan.. apalagi peluang keemasan.. lepas ni nak guna terus g cari kat library.. kan senang... nak beli sendiri mau beribu riban tu kan... seeloknya dapat digunapakai bersama oleh semua nanti... aku pilih buku2 yg mana menjadi feveret student2 tuk buat research....


Makin tengahari.. makin penuh tempat tu.. tp kami seronok banyak buku yg diperlukan ada...

Tengahari kami lunch kat hotel Pan Pac.. Orang sponsor tu... huhu rezeki... sodap2 lak tuh.. strawberry coklat pun ado... sib baik leh jalan lg lepas tu.. kalau tersadai kat tepi.. sapela nak heret aku balik... hihihi

kena la ada gak kan gambo di sana.. tu dia my best fren Nor aka mama Aiman. She's librarian kat lab kami..... huhuh dia sudah slim ooo lepas bersalin ... berjaya kah aku nak slim seperti dia selepas bersalin nanti.. insya allah... cayoookkkk.. cayokkkk...

Waktu nak balik tu.. still round2 saki baki tempat di situ... tu pun dah tak larat gilerr rasa.. tetiba ternampak seseorang seperti kami biasa tengok... tu dia Khairy Jamaludin... dia pun ada situ rupanya.. tgh pilih2 buku gak.. ramai gak yg ambik gamvbo ngan dia.. kami tgk je la dr jauh,... hahah segan jek nak g amik gambo bagai ngan dia... before tu opismate aku kak ecah ada terjumpa gak ngan Raja Nazrin kat situ katanya la.. tp kami tak nampak...

Dan ini yg aku bawa balik untuk diri sendiri... dah lama aku cari Alquran kecil ni.. kat rumah ada.. tp nak yg kecil lg.. senang aku nak bawa kemana-mana... Yasin dan terjemahan.. tgk menarik di dalamnya campur ngan doa-doa lain... ada buku-buku yg berkenan lain tp maybe nak ajak hubby g beli ...

Petang sampai opis rasa kaki nak tercabut.. haaa tu la konon mcm kuat kan.. tempat tu bukannya kecik... balik umah tersadai je la jawabnya sambil urut kaki sendiri.. mangsa tukang urut belum balik lak.... tungggu dia la..... hehehehhehe........ daaaaaaaaa

12 bebelan kawanku:

~ As ~ said...

ku pun dl time ngandung rajin gak shoping2 window shoping..mcm exercise jg... ngeeeeeee....

Dj Epoi said...

Baguih arrrrr...banyak membaca.....esp baca Al- Quran....dalam waktu nagandung nih.....cuba tanya orang tua2 surah yang ada kna mengena ngn Mengandung......

SSulieana said...

sepatutnye su pun kena g gak bookfair ni...wat selection...tp bos tanya dulu larat ke x...mestilah jwpnnye x larat...hehehe...tp yg bestnye adlh time mkn...ada org belanje...hihi

DYLA said...

sonoknya ida dpt ke book fair tu.. dyla takde masa nak ke sana..

MariaFaizal said...

I'd go crazy there as I'm really crazy about books!

One more thing Eida, apart from reading Quran during pregnancy - try buat exercises related to brain :) like mathematical questions, online IQ tests/quizzes or just play sudoku. Very good for the 'baby' & you too! :D

Take care.

isya said...

kalo ada ms nak g jgk la..hihi

Idalara said...

wah...ni yg buat geram ni..tp nak pegi tu yg prblm sikit..kalau pegi sure gile2 beli novel...bulan ni je akak dah beli 4 buah novel kat kedai buku sblh ofis..kalu g kat sini ntah bpe pulak yg terbeli..

@_da said...

As... kalau larat apa salahnya kan.. ecercise org kata kan.. elok gak tuk kesihatan.. kalau tak larat kita stop la...

Thanx Dj epoi.. ada gak amalkan sejak mula pgnant lg...


Sue kalau ikutkan mmg penat nak round semua.. pegi tempat mana yg nak aje...

Dyla ida pegi ikut opis trip.. kalau g sendiri tak tau la sampai ke tak...


Kak maria.. banyak buku untuk kids.. mesti adam n ayesha suka... ida geram je tgk... thanx 4 the info kak... insya allah cuba tajamkan brain lg.. moga2 anak jd bijak kan...

isya.. apalagi hari terakhir sabtu ni.. cepat.. cepat.. heheh

kak idalara.. buku2 novel banyak diskaun tau.. cepat jgn terlambat...

reen said...

bestny dia dpt g pesta buku...jeles sy...huhuhu...

@_da said...

jomla reen... beli buku anak2... hihihi

yatie chomeyl said...

uish...rugi nyer erk x dpt jumpa raja nazrin...kalau idak mesti dh dpt posing dgn dia ;)

@_da said...

hehehe tp ida ni segan la yatie nak g amik2 gambo ngan org terkenal ni.. dulu penah jumpa dekat ngan Dato Siti pun takamik.. sebab segan.. heheh

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah