Monday, April 20, 2009

Diving Practise...

Aktiviti sabtu.. aku ngekor hubby ke Kompleks renang KL di cheras... nak duk umah sorang2 adalah boring kan.. so kemana dia di situ la aku.. heheh.. takpe tak dapat join tp janji dapat bersama kemana sahaja.. hehehe



Actually hubby dah bertahun ada lesen scuba ni.. PADI Advance Open Water.... masa kami zaman study dulu dia g amik lesen ni... before ni aku selalu ikut dia ke pulau2 tuk aktiviti diving.. selalunya ke pulau perhentian, redang, P. lang tengah, p. jarak, p. kapas, tioman dan labuan pun dia dah g tp yg tu aku tak ikut... masa tu belum kawen daa dia ke labuan tu... cita-cita akan dtg dia nak ke Pulau sipadan dan Mabul di Sabah.

Harap maklum yerr walaupun hubby ada lesen scuba tak bererti aku pun ada sama... khekheeee yg pastinya banyak kali dia ajar aku berenang tp aku tetap tak boleh n tak reti.. bila air masuk telinga je aku dah menjerit2 ketakutan.. tak tau la camana... sabo jela.. dia kata susah betul nak ajar orang penakut.. takpela nanti baby kuar abg ajar la anak abg bg pandai berenang jgn jd mcm mama dia ni.. hihihi.

Setiap kali dia ke dasar laut aku jadi penunggu bot.. bawa roti bagi makan ikan.. huuuuuhuuu best mmg cantik tgk ikan2 di tengah laut.. jiwa rasa tenang je... release tension..tp kdg2 seram gak... hubby dalam air aku ni kat atas kalau jd apa2 langsung tak tau berenang... haru... Penah sekali waktu kami ke redang kebetulan masa naik bot tu hujan plak.. ombak agak kuat sampai depan bot tu pecah... aku ni takut sgt mulut terkumat kamit baca doa... seram tau atas ombak kuat.. camtula agaknya nasib nelayan2 mencari rezki.. bukan senang kan... kat situ aku insaf sket... bertarung nyawa mencari sesuap nasi... huhuuuuu sedih plak...

So kali ni hubby saje buat practise sebab dah lama tak masuk laut.. ramai kawan-kawan ada hobi yg sama... tak jd masalah.. kalau ikutkan plan 1 mei ni dia nak ke tioman.. tp almaklum dengan keadaan aku mcm ni tak akan aku nak ikut.. so aku suh hubby tunda la... tunggula aku dah ok sok leh bawa aku skali.. :P.. tak syok la kena tinggal kan...

Adalah 2 jam lebih dalam air tu dia pun dah penat.. aku yg menunggu duk atas kerusi ni lg penat dan kepanasan.,... tengah2 hari buta lak tu.. adoiila... tu la penangan nak ikut sgt.. rasakan muko den...:) takpe janji happy... hihiiiiii

8 bebelan kawanku:

Tie said...

Ho ho....bestnya kalau pandai scuba. Samalah dengan kak tie. Tak pandai berenang. Pergi snorkeling pun kecoh semacam, he he...

RaFFLeSiA MeRaH said...

ingat dlm laut betul2, rupanyer dlm kolam ajorrr yerr....hehehe....

MariaFaizal said...

Your hubby surprised me!Apart from being musical, he's totally into outdoors too!He's a great cook too!(in one of your entries :)

Eida,
Swimming is the best exercise for pregger. Itu yg my Dr adv during my pregnancy :)

Cheers dik!

alang said...

Waa. Ingatkan mama baby yg duk buat diving.hehe. Terkejut gak,tgh2 sarat mcm tu.

chugie said...

Bestnye dapat berenang. Saya x reti swim pun, sebab penakut yg amat dengan air.

@_da said...

Kak tie.... ida kalau snorkeling pun paras muka je masuk dalam air.. hehhehe

Kak RM... training je tu.. heheh

Kak maria.. kalau good tuk org pregnant lepas ni ida swim jugakla,... heheh

Alang.. mama dia nih duk tepi je tukang snap pic...heheh

hugie.. ida pun sama tak reti gak...

*SiRibenMerah said...

akak, kak sue pon ada amek lesen dive neh.. hehehhee.. tapi stakat amek je lah.. then x pernah dah dia turun dive kat mana2.. hehehehe =P~

@_da said...

la ye kerr iyra... len kali leh la kak su join dive.. tp kita ni nengok je la..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah