Sunday, April 26, 2009

Mood Rindu Lagi .... uwaaaaaaaaaaa..:(

Terima kasih kepada semua sahabat yang memberi semangat kepada sy.. especially Kak Maria yg sgt memahami... begitu juga yg lain-lain... Betul juga kata kak Tinie sekurang-kurangnya blog ni jd tempat luahan perasaan pengubat rindu kat hubby.....


Memang aku tak sekuat orang lain yg biasa ditinggalkan...
Kalau dr awal dah mmg rutin penah ditinggalkan adalah tak sama dengan sesekali ditinggalkan kan.. bak kata kak tinie berat mata memandang berat lg bahu yang memikul.. Malam semalam aku takleh tido sampai ke pagi.. hampir jam 3 baru leh lena tu pun ngan air mata... huhuuhuuuu sgt teruk kan.. maybe masa tgh pregnant ni mmg memerlukan dia tiap saat... tiap kali nak tido dia akan urutkan kaki yg bengkak.. kalau dia balik lewat pun bila aku dah tertido pun dia tetap urut.. mana tak terasanya bila dia takde...


Tiap kali solat aku mendoakan agar dia selamat disana.. masa tu gakla takleh tahan mesti menitik air mata... Siang td 2 kali dah dapat panggilan dr hubby... lega selega-leganya...

Pertama jam 2 ptg waktu malaysia kat sana jam 7 pagi tak silap... dia dah sampai Amsterdam jam 5 pagi di sana dan disini lebih kurg jam 12tgahari.. perjalanan yg memakan masa 12 jam dr KL. hubby call guna public fon sana.. terlupa lak nak wat roaming fon dia before pegi.. aduhaiii.. sib baik dia ingat fon umah... tak jangka yg call tu hubby.. bila dengar suara tu melonjak gembira dan lega hati... masa tu gakla baru lalu nak makan... sepagi tu aku minum air ngan roti je.. nak wat apapun takde mood langsung.. biarpun mak ada skali tp ketiadaan dia rasa lain... Kalau mak takde maybe aku bergenang air mata je la gaknya..

Kali ke 2 jam 8.30 mlm hubby call lg.. dapat la seminit 2 cakap ngan dia...masa tu dia dah nak naik flight ke 2 menuju ke Birmingham yg memakan masa 1jam 15 minit... Dalam masa 8 jam transit di sana adala round2 kawasan sekitar katanya.. sempat tengok baju-baju baby.. dia kata ada tgk baju n kasut baby yg cantik.. lupa nak tanya beli ke tak.. ingatan kat anak dia kat sini.... huhu so sweet....

Sekarang aku sedang menanti panggilan hubby setibanya sampai ke Birmingham... sesampainya dia di Birmingham aku takla risau sangat coz bos hubby ada menyambut dia di airport Birmingham... Mmg hubby tak biasa keluar camtu bersendirian.. kalau ada teman takla aku ni risau sesangat.. Mcam-macam pesanan aku sebelum dia pegi ke sana... Td sempat berborak tanya apa yg dia makan.. mkn Mc D je katanya.. lg pulak sana sejuk.. smlm dah aku nak bawakan sweater dia kata taknak.. hmmm...

Ni la baju n kain hubby pakai malam sebelum dia pegi ke sana.. aku tak kan basuh baju dia ni sehingga dia balik sini... kiss n hug baju tu tiap kali rindu sesangat... sgt teruk kan.. hhuhuuuuuu.. tp sekurang-kurangnya lega dpt cium bau badan dia.. hehhehe.... cepatla masa berlalu .. tak tertanggung rasa semua ni.. maybe semua ni sebab aku pregnant yang menyebabkab aku jd sensitif sgt2...

Esok aku g keje macam biasa.. takleh duk di rumah...lagi ingatan aku kuat kat hubby.. cepatla masa... siang dan malam... aku tak sabar menanti dia pulang... uwaaa............ :(

13 bebelan kawanku:

fuadnis said...

ala bucuk2 manjenye dia..siap tayang baju n kain hubby nih..xpela eida..hanya yg penah merasai je tau mcm mana seksanye berjauhan..dulu after nis kawin dgn hubby..kami kene bjauhan selama 6bulan coz nis tak dpt transfer ke kedah lagik..tiap kali hubby dtg selangor jumpe nis,sronok yg amat sgt..tapi bila hubby nak kene balik kedah semula..ms tu air mata berjujuran jgn cakaplah..peluk bagai taknak lepas..berendam air mata la bak kate org..

eida kene kuat semangat key!!

@_da said...

Huhuuu betul kata nis... hanya yang merasai akan lebih memahami... seksa kan berjauhan ni.. rasa mcm hilang sesuatu... insya allah ida cuba kuatkan semangat.... thanx ye nis...

yatie chomeyl said...

@_da, I pon sebak masa bc entry nih sbb nya I pon pernah merasa situasi ni (dan pasti akan merasa lagi).

memang masa pregnant rasa sedih tu melampau2 bila bjauhan...kena sibuk2kan diri utk kurgkn sket perasaan tu...:)

@_da said...

thanx yatie,.. betul tu masa pregnant kita sgt memerlukan dia di sisi kan.. tak sama dgn yg lain.. letak selonggok emas dan duit pun tak kan dapat merubah dgn adanya dia...


skrg mmg ida sibukan diri sesangat supaya tumpuan tu hilang sket dr bersedih... hope takan lg rasa camni.. takmo dah dia g mana2 lg.. uwaaaaaaaaaaaa

@_da said...
This comment has been removed by the author.
MariaFaizal said...

Still be strong dear.
Today is a new day.Akak doakan utk Eida & hubby supaya dipermudahkan urusan pekerjaan pada hari ini & seterusnya.Ameen...

InsyaAllah Eida, masa nih rasa cepat jer berlalu & semoga Eida kuatkan hati walaupun missing your hubby so much.

Be good :)

TiNiE said...

da,
don worry..masa skang adalah sgt cepat berlalu..
pejam celik sok, tup tup dia dah balik..insya-Allah

@_da said...

Thanx kak maria.. kawan-kawanla pembakar semngat skrg ni.. today ida keje cam biasa.. dapat hilangkan sket tumpuan pd hubby sekurang-kurangnya... ida akan terus cuba lawan perasaan.. a lot of thnx to akak... muahhh

@_da said...

Insya allah Kak tinie..harap2 masa tu berlalu dgn cepat la... menghitung hari je ni... lg 8 hari lg... huhuhu

Diamilikku said...

kak su sangat touching baca entry nih..kak su penah rasa dulu..awal2 kawin memang tak leh tahan langsung rasa rindu..sekarang pun tak leh tahan tapi dah boleh control sikit2..sabar kay..jgn sedih2 tau..nanti weekend kita jumpa2 ehhh..boleh eida main ngan alesha....kak su nak gi kl khamis ni...

@_da said...

Kak Su thanx coz memahami... kalau dah ada anak maybe kurang sket gaknya kan.. la ni anak pun dalam perut.. kdg2 luahan perasaan jugakla kat dia... dia pun cam paham jek.. hehehhe..

insya allah kak su kalau kita leh jumpa nanti.. coz mak ida pun ada sini.. tak tau lg ujung minggu ni camana....

masviona said...

ermmm....hubby keje sana ke?

huhuhu....sungguh ketinggalan ketepi....rupanya saya tertinggal url blog nih...sbb tuh ler tak tau perkembangan...skrang dah add balik dah...:)

@_da said...

yer masviona.. tak penah dia outstation jauh camni.. tu yg sesak nafas dibuatnya.. hehe thanx add sy yerrr...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah