Monday, April 27, 2009

@ku yang Cengeng....

Cengeng tu bermaksud org yag mudah menangis, mudah terusik.. camtu la yg aku tgk kat dewan eja... huhuuuu mood masih sama..

Seawal pagi meneruskan kehidupan pegi keje cam biasa.. dengan harapan dptla menghilangkan sedikit tumpuan n mood rindu pd hubby... waktu nak ke parking kereta jam 7.25 am handfon berdering....

Waaaa... call dr hubby.. dia guna line internet call hp aku.. girangnya hati tak terkata.. alhamdulillah syukur yg teramat sgt dia selamat sampai tempat yg di tuju.. waktu dia call waktu di sana lbh kurang jam 12.30 mlm... waktu dah nak tido katanya... Dia menginap di rumah bos yang sememangnya bertugas di sana... aku kurang dah sket risau bila dia dah berjumpa dgn rakan-rakan dr Malaysia.. alhamdulillah...

Mulut ni apalagi pot pet pot pet mengadu itu dan ini.. hubby kata sabarla... dia byk belajar benda baru di sana dan seronok katanya.. mood rindu sama gak cam aku cuma dia keletihan... kesian hubby.. cuaca sejuk di sana... Lama juga kami dapat berbual dalam 8 minit cam tu la.... Aku dah pesan siap2 kalau ada masa terluang mesti call aku.. paling tak pun sekali sehari jadila... dgr suara ubat rindu.... dapat g keje ngan hati yg sedikit girang... kata2 semangat dr hubby menguatkan sedikit diri aku hari ni...

Pagi td gak wife bos hubby ada sms kat aku tanya khabar... dia pun risau kalau aku tak berteman.. masa tu la air mata meleleh2... takleh nak tahan... mcm dia dah biasa dah ditinggalkan lg pulak family semua ada kat KL so takde la dia terasa sgt.. lg pulak dia dah tak ikut hubby dia ke sana sebab sedang menunggu kelahiran baby keduanya julai nanti...

Hubby ada gak email kat aku.. huhu walaupun 2 baris ayat tp tah berapa kali aku ulang baca... Yang penting dia selamat di sana.. aku mmg risau dgn keadaan dia pegi yg tergopoh gapah haritu.. mana taknya lg 2 hari nak pegi baru dapat tau.. segala urusan tiket bos dia yg sediakan... Sama2 terkejut sebab planning di saat2 akhir mcm tu.. ada brg yg tertinggal dan aku akan serahkan pd kawan hubby yg jg akan fly ke sana...


Masa menaip sms menjawab pertanyaan wife bos hubby.. masa tu la hati jd sebak balik teringat kat hubby aku.. waaa............ napela aku ni.. terok tul.. ni kalau hubby tengok mesti dia gelakan aku je ni.. dahla dia mmg kuat menyakat... nak wat camana aku ni mmg sensitif sekarang ni.. ada masa leh control.. ada masa jd macam ni la aku.. bila dah kuar air mata tu kan dah lega... hihihi. apadaaaaa kan... baby nanti jgn ikut cam mama tau ... nangis, nangis camni.. baby lg strong dr mama kan.. n cool cam papa k :P

23 bebelan kawanku:

SRISUFI said...

Salam,

Sabar ye kawan...saya seperti merasa apa yang kamu rasa. Airmata kerinduan seorang isteri dan anak yang bakal dilahirkan.

SABAR...saya doakan kamu baik2 aje

sEr0ja said...

sabar kak..
jangan sedih2...

Allah jauh kan akk ngan hubby akk..
sbb Allah nak hadiahkn akak kerinduan yang terdalam..yg sangat bermakna..

kerinduan yang mengambar kan betapa perlu nya dia di sisi akk...betapa kita perlukan kehadiran dia..

tabah kan lah hati mu...jaga baby baik2..baby kan ada peneman mama sbg pengganti papa..

keep smiling kak..be strong!..

jauh di mata..dekat di hati...;)

Daddy Cool said...

Alo ciannya...rindu yer...

@_da said...

Trima Kasih SRISUFI... dlm keadaan begini mmg sy memrlukan dia... trima kasih atas doa sahabat... hanya allah yg membalasnya..


SEROJA.. betul kata2mu dik.. Allah jauhkan kami menguatkan lg ikatan suami isteri tu sebenarnya.. masa dia takde ni la semuanya terasa... moga ada hikmah perpisahan sementara ini...


hi DADDY.. rindu sgt kat hubby jauh nun di tempat orang...

Diamilikku said...

sabar banyak2 k...tapi kalau rasa nak nangis tu nangis je...jgn ditahan....

@_da said...

mmg pun kak SU... bila dah nangis tu lega sgt....

yatie chomeyl said...

alallala ciannye dia rindu smp nanes2....sabar occay..nanti hubby balik leh lepas rindu puas2 ;)

@_da said...

huhuu tq yatie.. ida mmg cengeng. hehhehe

Wife to Firdaus Ghazali said...

siannya akak...sabar ye kak...

@_da said...

huhu tq azie...

SSulieana said...

ala sedihnye...huhuhu...boleh rasa apa yg u rasa...

nyonya*PIE said...

aduii kak ida...kite lak yg sedih sesakan ha...siap bgenang air mata...ape pun, smoga kak ida tabah..klau menangis tu bole mngubat sgala rindu...nangislah sepuas2nya...tp jg kesihatan k

rizal said...

Langsir baru rupanya rumah ni. Nampak sgt si "kembali ke pangkal jalan" dah lama tak update. keke. Bawak sabar yer.. tak per tak per sedih-sedih tapi jangan sedih lama. Kena selalu happy2 supaya baby pun happy cam uncle ni.

Ni gambar sedih ni boleh curik simpan buat "black mail" tak?

Mintah hubby belikan cenderahati, hehe musti gumbira.

Orait later sis!

fuadnis said...

eida,
jgnlah sedih2..sian kat baby nanti..sian gak kat hubby..mesti dia risau klu tau eida sedih sgt2 camni..tak tenang nanti dia kat sana..tak mau kan hubby susah hati??be strong!!cube walaupun pahit..ingat hubby..ingat baby dlm perut tue..baby kan ade temankan eida..mesti dia bangga klu tau mama nye seorang wanita yg kuat dan cekal!!

DYLA said...

ida,
jgn sedey2 k.. ingat hubby carik duit utk baby. mesti ok nanti..

*SiRibenMerah said...

ala.. I pon sama nangis kat sini.. hukhukhukhuk.. akak, kalo sedey2 calling2 la adik mu ini.. leh kita nangis sama2.. waaaaaaaaaaa~


**take care sis..**Hugs n kisses**

@_da said...

haja... bila ada masa2 tertentu yg jd sebak sgt takleh tahan.. nti lelama ok la rasanya.. sehari 2 ni masih lum dapat terima...

Uncle rizal .. mama baby tgh sedih... bosan boring n sunyi... auncle rizal jgn jual gambo mam atu tau .. nti mama lg cedey.. hehheheh

Nis ida cuba perlahan2 lwn perasaan... insyaAllah esok lusa ok la.. cuma x lalu nak mkn lg la....


Dyla.. ida cuba sekuat yg boleh lawan perasaan.. insya allah esok lusa ok la..


Tq iyra... mmg rasa sunyi sgt dia takde.. tu yg takleh tahan....

isya said...

sdihnya isya tgk ida nangis cenggini, sabar ida..ms pregnant ni mmg kita sensetif sikit..

@_da said...

betul isya.. kalau tak pgnant ida takla seteruk ni sedihnya.. tak tau la nape...

MariaFaizal said...

Eida so cute walaupun tgh nangis! :D

Sorry dik, i just noticed that. Kalau akak tgh OR baru habis nangis, taking pics is a BIG NO as my nose looks exactly red like Ronald McDonald, he he...

Do take care & don't count the days of when your hubby coming home (as it'll make you feel much longer).

xoxoxo...

@_da said...

huhuhuuu KAK MARIA.. ni mama badut yg tgh nages ni... buruk piang.. hehehhe kalau hubby baca blog ni mnti dia kesian tak g lg dah.. hehehhe


tu la terasa jam ni lambat tul bergerak.. rasa nak tido tau2 bgn masa dia nak balik tu je.. hehehhehe

Thanx kak sympaty of me...

alang said...

Sabar ye kak. Saya raasa Mcm nak menangis plak tgk gambar2 kakak nie.:)

@_da said...

tima kasih alang.. ishhh awak jgnla nagis awak kan lelaki.. hhihih

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah