Sunday, April 12, 2009

Kueh.....kueh.....

Mood akhir-akhir ni suka sangat makan kuih... tak tau la kenapa... paling aku suka kuih keria.... masa sebelum pregnant lg mmg suka kuih ni seperti dalam N3 aku yg lalu pasal kuih keria ni.. seronok dapat buat sendiri leh makan puas-puas... pasal kuih ni jugak la aku merajuk kat hubby semalam.. sebab dia habiskan kuih keria aku... huhuh.. kuih lain byk kuih ni jugak dia pun sama suka. tau-tau dah licin.. kalau menyakat org no 1...huhu.. mana tak ibu mengandung ni merajuk.. hihi.. (merajuk kejap je)...

sedapnya dapat makan panas-panas kan... huhuhu tak kisahla pagi ke petang malam ke.. kalau dah suka tak kira bila...


Kuih ni dah dapat makan masa teringin aritu.. beli kat kedai tak sedap.. mak dtg umah siap buatkan se loyang lg... dah tak terliur lg... hehhe



Kuih apam ni dah dapat buat td.. tp kurang manis... takpela x elok gak makan manis-manis... nyumm nyumm sedap... esok lusa kuih apa plak aku nak buat ek.... oooo Teringin la dah lama tak buat agar-agar cocktail.... bila pulak la nak buat nih..... hehehhe.. kalau mood rajin dtg la ek....


Pic kuih keria tu dr koleksi sendiri... yg lain2 tu image dr google... sebab masa buat tu tak sempat snap dah ngap-ngap... hehhehe

9 bebelan kawanku:

Azure said...

sedapnya kueh keria..feveret kita gak tuh. taknak buatkan utk kita skali ke? hehehe

MariaFaizal said...

All the kuehs you've listed are my favourite too!

I think i wanna start learning making them now :P

Cheers dik!

@_da said...

Azure tunngu ida buat nti kita leh makan sesama... hehhehe

@_da said...

Kak maria apalagi mesti buat tau.. kak maria buat mesti lg special...

Wife to Firdaus Ghazali said...

sedapnya kuih keria akak...

nyonya*PIE said...

nk soh mak buatkan kuih keria gak lah...mkn panas2..ngn air kopi...time2 hujan...perghhh nikmat kan...

Diamilikku said...

bagi resepi kueh keria..kak su pun suka...hehehehhe..tak penah try buat lagi pun nih

Tie said...

Eh....kak tie suka kuih keria laa...tapi malas nak buat..he he..

Dj Epoi said...

Salam.........Jom redah blog Gua ada OLE-Ole dari Bandung.....mana tau ada rezki Lu & kawan2 dari BLOG nih

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah