Thursday, April 9, 2009

Penangan JCard Day....

Smlm x larat drive.. kaki sakit... hubby hantar n amik balik keje.. biasala tak terus balik.. menyinggah la kemana-mana.. so smlm ke jusco kononnya nak g makan.. lepas makan kena la jalan2 sama kan... window shopping..

tp kan ada orang itewwww yg melepaskan giannya....

tu dia... hahahhaaaa... patutla kau carik2 tak jumpa... disini rupanya dia...

Adoii mcm budak-budak la... padahal dah nak jd bapak budak... sabau je la...

Sekarang ni dia dah jarang RIDE... weekend dia kadang2 kerja.. x berkesempatan.... rasanya last ride masa ada race di bukit chermin yg dia dpt tmpat ke 4 tu... kesian juga kan... so smlm aku tgk dari jauh je la.... tergelak2 tengok.. kalau dah minat kan... Game basikal pun belasah....

N3 sebelum ni ada aku kata murah rezki anak kan... dan ada teringin nak pakai MPV... huhuhu... Aku bersyukur padamu tuhan...dalam pd masa yg terdekat impian terlaksana... bos hubby bg kereta kat dia . (bos dia kat Morrocco nun) so keta hubby dah tolak pada kawan dia... tiada lg kenari tu kat umah... huhu sedih la jugak... dah dekat 4 thn hubby pakai kereta tu... smlm dia buat kejutan nak hantar pagi g keje.. bila sampai kat parking rupa-rupanya kereta dah berubah wajah dan tittle .... Alhamdulillah.... Semua rezki DariMu ya Allah...


Maybe next week hubby bg aku pakai keta ni... sebab kaki aku dah membengkak.. terlalu awal kan.. tak tau la nape.. maybe sebab kaki aku ni saiz kecik ... nti aku tuliskan di N3 akan dtg... keta ni auto.. keta aku tu manual.. tu yg tak larat nak tekan cluth dgn kaki yg bengkak ni.... Allah permudahkan lg perjalananku.. alhamdulillahh.. syukur sangat2..



Smlm masa window shopping kami nampak sesuatu..... JCARD DAY la.. huhu.. hubby mmg tunggu Jcard day ni.. kami nak beli sesuatu....


Pegi awal pagi... tak ramai lg.. akupun mc.... so takla crowd sgt.. kalau petang toksah kata la.. mesti penuh kan...

Hubby pesan jangan pilih lama2 k... alamak tu yg tak syok tu... yerla dia ada keje tu pun dia kata sejam je...(dalam hati mcm tak caya je) Sampai sana kami berpecah... dia ke Men's wear aku lak ke tempat baju2 preggy la kan... nak jimat masa kononnya...


Ni Habuan Papa baby... amboi kemain dia.. ingatkan aku yg kaki shopping.. tp dia sekali rembat kemain lg .... kasut tu dah lama dia nak beli sebab yg lama tu dah rosak...


Ni habuan mama baby... skirt, 2 helai seluar dan selai baju.. tambah koleksi yg ada... tu pun sebab ada less.. kalau tak tak beli la kan.. hihih..


Dan yang ni plak... jeng..jeng...jeng......


Tuk baby la....


Actually tak nak beli lg. yerla aku fobia kalau beli awal2 ni kan.. masa pregnant dulu takdela beli baju baby lg.. tp masa tu aku terawal beli baju preggy... so mcm fobia ada gak.... mcm tu la citernya... Masa mak dtg weekend aritu mak kata dah boleh beli sikit2... akupun yer kan jerla.. tu pun sebab mak takut baru2 ni cousin aku terbersalin awal masa 7 bulan.. dia tak sempat lg beli satu apapun... tu yg mak suh aku dah bleh ready...


Memandangkan td takleh tahan tgk sale baju baby.. aku amik benda2 yg asas je.. tu pun skit2 je.. apa yg aku beli refer kat mak.. sebab kalau ikutkan hubby segala dia nak beli td.. walhal byk masa lg.. aku beli yg mana bebetul ada less je... kalau yg 10% je aku tak amik.. mana yg 70% tu aku rembat la...

3 koleksi ni aku suka sgt.. so cute.... baju baby tu style yg terus sampai seluar.. suka tgk.. baju yg seluar short ni aku hadiah kat member baik opisku.. untuk anak dia aiman yg comel loteh tu.... dan booties n mitten yg tulis love mummy daddy.. so cute ....


Tadaaa.... udah pokai poket... lepas ni takde shopping sampai gaji.. hahahha... panjang berjela bil kan... tp berbaloi gak dapat voucher.... lepas ni nak guna untuk beli kasut ku.. yg ado dah tak muat.... kakiku mebesar la plak... huhuhuh

15 bebelan kawanku:

nyonya*PIE said...

wahhh sakan nyoping eh..kite pun ada lagi bape2 brg yg xbeli..ingt nk amik cuti g nyoping..nyoping sorng2 lg best kan...xde gangguan...huhu

SSulieana said...

bestnye dh beli baju baby...eee ni x sabar nk beli nih...hehehe

fuadnis said...

alhamdulillah..murah rezeki eida n suami kan..tula namanye rezeki baby..bukan sume org bleh dpt kete free nie..he..he..teringat dulu ms nis preg 1st baby..teringin gak nak pakai mpv..alhamdulillah..dapatla mbeli toyota avanza tu..

tkejut nis tgk eida dah soping brg2 baby..nis ni tahan2 lagi..tak berani nak beli selagi tak mcapai 7 bulan..maklumlah pantang larang org tua2..tapi dah mak eida ckp bleh beli sket2..insyaallah sume dipermudahkan..

tgk warna2 baju tu mcm baby boy je??hik..hik..

erm..nape masih berteka teki tentang usia kehamilan nie??ade pantang larang lain plak ke??he..he..

Diamilikku said...

eida..
dalam pantang jgn bagi baby pakai baju yang tebal2 sangat...elok pakaikan baju yang ada ruang2 elak panas..sebab baby akan dibedung nanti...takut berlapis2 tebal nanti dia panas...naik ruam2..sian plak kat baby....ini advice dari nurse klinik desa yang datang visits every day kat umah...diorang suh bagi pakai baju lubang2...akak dulu pun beli baju yang biasa2 je..so alamatnya dalam pantang tu baru papa dia gi cari baju lubang2...

@_da said...

Haja ni pun beli sikit2 je.. takut nak shopping banayk.. sebab tak tahan tgk sal;e yg murah2 ni.. hihihi

@_da said...

Sue kalau ikutkan tak nak beli lg.. tp godaan tak tahan tgk sale.. :P

@_da said...

Nis kalau ikutkan tahan lg tak nak beli.. tp mak dah bg greenlight pastu sale pulak apalagi la.. tp sikit2 je baru...

baby apa? heheh tunggu dia kuar.. tu beli ikut suka je tu... :P

@_da said...

Kak su thanx byk2 bg ida info tu.. ida ni tgk mana yg lawo je.. bukan tau sgt.. heheheh

cendawanintim said...

soping jangan tak soping!!

saveme_zero said...

amboi..sakan ko ieda..ekekekek.

chugie said...

Salam kenal..
Wah, bakal terima cahayamata gak ek? same to me.. mesti dh x sabar nk tggu baby kan? lelebih lg bile tgok barang2 baby yg dh di beli ni. Makin teruja lah jwbnye. :D

IdaShah said...

allamdulillah murah rezeki ida sekeluarga

baju baby mmg cute
asal tgk jer mesti nak beli :)

MariaFaizal said...

Muah haha haha..so cute akak rasa tengok hubby main game sampai x sedar Eida snap his pics. So cute!

And, best nya dapat shopping sakan & your choice of preggers' clothings & baby rompers sangat adorable plus sweet....

Alhamdulillah rezeki Eida & baby, MPV is delivered right on time, when you need it most as you & hubby are gonna start a little cute family when the baby's born.Congratulations!

Take care & have a great weekend :D

Dj Epoi said...

WALAWEIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!


DAPAT KETER TUH!!!!!!

Itulah REZKI namanya....
Rezki Baby tuh......

dari Gambow baju.....tuh....rasanya Baby Boy......Betul Tak ? hehehehhe
Itu pandangan mata Gua jer heehheh

Shopping tak hegat beb!!!!!
CAMEL tuh!!!!!!

@_da said...

kak cen... uah lama tak bershopping gini lerrr...

Su.. sekali sekala..


Chugie.. tak sabar menghitung hari kan...

idashah.. mmg tak tahan tgk brg baby... rasa nak sapu semua kat kedai tu...

Kak maria.. alhamdulillah... camtu la perangai my hubby.. kdg2 notty...


hehe bro Dj .. melalui pengalaman yerkk ... hehhee...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah