Wednesday, April 8, 2009

Murah Rezeki... alhamdulillah...

Alhamdulillah kata-kata yg diungkapkan bila mendapat sesuatu rezeki kan.. sejak preggy alhamdulillah murah rezeki... setiap anak ada rezkinya kan... ada je yg nak bg itu dan ini.. ada gak sahabat-sahabat tanya.."eida nak makan apa bgtau la..." mmg la tp sogan kan tak kan nak bgtau or nak mintak org nak makan apa... paling tak pun merengek kat laki sendiri takpela kan.. ataupun kat mak.. sure akan ditunaikan... setakat ni aku takde la ngidam benda yg bukan-bukan sgt... lgpun aku ada baca gak dalam buku Ustazah Norbahyah... dia kata.. kalau ibu mengandung ngidam bukan2 ni ada impak juga kepada baby... contohnya nak makan sabun ke, nak gigt tayar keta ke (yg aku penah dengor) ..... impak kesan negatif akan dapat pada anak.. nti ada masa aku paste kan kat sini... kdg2 tu mmg la ada juga teringin yg tah apa2 tp ada kalanya aku tahan kan.. semuanya bab makanan la.kalau bab makanan takpela yg mana senang boleh di cari.. kalau yg lain2 tu ada jugak tp kdg2 buat tak ingat.. heheh.. tp esok lusa tak tau la apa plak keinginan aku seterusnya... (ada aku teringin nak pakai keta mpv...hahah mampuih kena bebel ngan hubby aku kang.. ngado2 plak omak baby ni eh... hahahha saje je)...


Hari ni rezki seorg sahabat beri aku se tuppware besor kuih bahulu.... mak aihhh mano nak abih den makan ni... so rezki bersama.. aku kongsi kan dgn kawan2 opis la....


cantik kuihnya bentuk2 ikan.... sedap.. lembut ajek...


Yang ni plak 2-3 hari lepas.. ex student dtg opis jumpa aku.. bawak buah tangan gak... 1 bar besor chocholate ni... adoiii camni tombam lak omak hang baby oii.... tp aku tetap tak makan sorang... aku makan ngan kawan-kawanku jugak... ado lg tak abis... sebab aku ni jenis makan sikit2.. tu pun kalau boring2 time keje sambil kunyah sket2.... takutla nak makan byk2.. nti g klinik nurse marah kalau naik banyak sgt... fobia oo kalau nurse bising2 ni... tak sukeeeee... walhal mlm jarang aku makan berat2.. tp kalau dah nama pun pregnant kan badan tetap nampak naik... perut tetap makin buncit... ada ke org ngandung makin kurus makin banyak bulan... hahahha...



tu dia, ni bukan pasal makan banyak tau... ni sebab anakkku makin membesor....
Gini la ghupanyerrrr.. perut den sekarang udah besor ini.... kuikuuiiiii.. cam tak caya jek... baby malam2 suka pusing2 gaknya... buat mama sesak nafas... tercungap-cungap hihihi... sgtla aktif ekau kek dalam yo....takpe sekurang2nya mama tau anak mama sihat. kalau tak rasa nti mama risau plak kan..... alhamdulillah....

Ya Allah kau panjangkan la umur anakku... sihatkanla tubuh badannya.. jadikanla dia anak yg soleh/solehah.. aminnnnnnnnnnnn

15 bebelan kawanku:

isya said...

salam, hulur la sikit bahulu tu.. :p
alhamdulillah baby sihat, btul tu, kalo baby tk gerak, mmg risau..

MariaFaizal said...

Dik,
That's really sweet of your friends. because you're a nice person, kawan2 pun sayang pada Eida :) Alhamdulillah..bukan setakat rezeki baby, but it's yours too!

Hubby pulak if berbuat baik pada family/anak/isteri - memang akan lebih dimurahkan rezeki. InsyaAllah...

MPV? Okay boleh diusahakan by hubby ,he he...

nyonya*PIE said...

yeahhh...sonokkan bile ape yg tingin dek ati dpt ditunaikan.bab mkn ni smpai dh nk brsalin sok tingin..ape pun dh nmpk dh belly yg comel tu...smoga kedua2 sihat...aminnn

RaFFLeSiA MeRaH said...

alhamdulillah...dah besar dah baby kat peyut tu yerrr...x sabar nk tgk muka comeiii baby ida nanti....take care yerrrr...moga dipermudahkan segala urusan....

SSulieana said...

cmne la org peknen x naik badan...asyik kena jamu je...apa yg kita nk mkn mesti dpt kan...eh dh beso la perut mu...bestyeeee

Diamilikku said...

betul tu eida...
setiap anak ada rezeki masing2..memang tak dinafikan...sama macam kak su dulu...masa ngandungkan alesha..alhamdulillah..rezeki berlimpah ruah...allah tak pernah nak menyusahkan hambaNya...

ieda take care tau...

fuadnis said...

amboi..bleh tahan gak perut tu..padahal baru berape bln tu??dah mcm perut nis je..mama dia makan mcm2 mcm mana perut tak besor..tapi taknak ngaku tu..he..he..tapi yela..tu bermakna anak mbesar dgn sihat gak..alhamdulillah....

IdaShah said...

murah rezeki kan
cantik nya bahulu bentuk ikan

@_da said...

hehe isya.. mai la.. kita makan sesama.. banayk tu.... baby malam2 selalu pusing2 la...

@_da said...

thanx kak maria... alhamdulillah segalanya dipermudahkan olehnya.. kena selalu berdoa dan berdoa kan...

@_da said...

haja.. bkan belly je comel.. segala-galanya dah naik chubby.. huhuh

@_da said...

terima kasih Kak RM... ida doakan akak pulak lepas ni yer...

@_da said...

Sue... huhu kejap je dia naik.. tau2 baju dah tak muat,... huhu

@_da said...

Kak su... moga segalanya dipermudahkan kan.. insya allah...

@_da said...

haaaaha anis.. kalau rasa nak makan kemain gak,. tp kalau tak nak bg la apapun.. tak jalan.. huhu mmg udah gemok.. hahhaha.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah