Friday, May 8, 2009

Cuti.... My hometown....

Rinduuuuuuuuuuuu.... tu je word yg sesuai.. bukan pd hubby cam aritu tp pada kampung halaman lak... hehhehe

Now aku dah ada kat kampung umah mak abah... rindu sesangat.. hampir 5 bulan aku tak balik kg... bukan anak derhaka tau.. hihi.. sebabnya Doc dah nasihatkan aku tak travel kemana-mana sejak aku positif pregnant.. selama tu gak aku stay kat kl n bila rindu family akan jenguk aku kat KL.. Now doc kata baby dah stabil n ok... tu yg berani sket nak balik kg.. perjalanan 2 jam lebih je atau 3 jam je.. tu pun banyak kali berhenti di RnR untuk rest...

Kepulangan kali ni nak hantar mak balik coz dah 2 minggu mak temankan aku sejak hubby outstation tempohari... smlm balik keje kami bersiap-siap n terus balik sebab aku dah amik cuti hari ni...


Awal pagi td.. dlm jam 7.. scenery kat kg.. nampak pokok rambutan dah berbuah... sejuk suasana pagi... pic blur je coz guna camera hp.. hihi.. cam nak kena tukar baru je hp ni... kehkehkeeee


Antara pokok2 mak.. ada banyak lg.. tp aku snap mana yg ada depan pintu dapur je.. pokok-pokok ni rindu kat tuan dia (mak) ... nampak layu je.. patutla mak tak betah duk lama kat KL.. dia teringat kat pokok2 bunga dia semua.. pagi ni keliling rumah dia tawaf tengok pokok2nya.. hehehhe

Banyak agenda nak dibuat 3 hari ni nak bantu mak n abah mana yg patut tuk wedding adik aku next month... huhuh nanti aku update lg k.. tp lambat kot.. internet cam siput sedut... :P daaaa

ni try guna online guna daily broadband celcom. Tq bro rizal yg ajorkan aku.. hihi. walaupun agak lambat tp okla sebab boleh update blog.. hehhe.. so cancel la nak guna broadband.. hihi

13 bebelan kawanku:

Tirana said...

Wahhhhh...bestnya balik kampung...tengok kehijauan desa..tenang rasanya..

:. aYu .: said...

kat mne tu kampg akak?

fuadnis said...

bestnyee balik kampung..samalah dgn nis..nispun dah 5bulan tak balik kampung kat selangor..gara2 bleeding ritu tak berani nak wat pjalanan jauh selalu sangat..tapi insyaallah..cuti sekolah ptengahan tahun ni nis akan balik..

psstt...masa tu nis 8bln++..larat ke nak dok dlm kete lama2..he..he..

MariaFaizal said...

Where's your hometown dik?
Missing the cold morning water without heater :D

@e_da said...

kak tirana...mmg rasa aman dan nyaman kat kg... huhu

Ayu.. kampung akak kat bt pahat dik...


Nis... ni pun dah rasa kuat sket baru berjalan... takut ek nak travel jejauh... hope kita tak apa2 la... kena byk bhenti rehat...

KAK MARIA... kg kat bt pahat.. kat sini pepagi mmg best sejuk je beza kat kl nun... hihihi

isya said...

wah..best la cuti... nak ikut!!!!

masviona said...

tetiba jer windu kat kg gak...huhuhu

rizal said...

salam..

satu jer nak cakap. "Tukaaaarrrrrr"
..

dik oo dikk, abg jijal rasakan, gambar hp dik tuu macam dah kelabu asap. bahaya tuu nanti sebab nak capture beautiful moments masa ada baby tak lawa. Nanti Uncle Jijal pulak nak kena terangan kat baby ida nanti:

di satu petang yang segar di bawah pokok jambu di masa hadapan....

Baby ida ( 4 Tahun): uncle uncle, napa gambar ---- (gantikan dengan nama manja baby nanti) tak chantek . Mama nape tak amik chantek2..

Uncle jijal : No dear... taaakkk.. bukan camtu baby. Mama sebenarnya.. DEGILLLLLLLL.. lol.

broadband jalan dah? baguih baguih.. hehehe... boleh suruh ajoy top upkan nanti teruih.. kui kui kui..

selamat hari jumaat.

MariaFaizal said...

Ah..akak baru balik dari Muar hari tu.Pagi sejuk, but in the afternoon, peh..panas dik..he he..

Enjoy yourself.Makan nasi beriani, ingat org kl, he he..

@e_da said...

Isya.. dah lama sgt lepas dendam ida balik kg ni...

UnCLE RIZAL.. ni baby cakap tau... "mama kempunan nak pakai HP uncle tu kalau uncle taknak jual murah2 kat mama... nti sy kuar terliur air liur meleleh sebab mama mengidam nak pakai fon tu." kah kah kah kahhh

KAK MARIA... seriusly.. tghari panas sesangat .. peluh meleleh2 nak tido tghari pun tak selesa.. duk bawah pokok amik angin.. hihihi

@e_da said...

masviona... cepat2 jom balik kg.. hehhe

hani said...

bestkan dapat balik kampung..
pasni boleh la mkn buah rambutan tu..heheh.

cendawanintim said...

bestnya cuti2...

jaga diri!

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah