Friday, June 26, 2009

check up 32 weeks..

Semalam tak macam selalu.. kalau g klinik kerajaan aku biasa g awal.. tp semalam sgt tak larat... aku g lambat dalam kul 10 baru sampai klinik.. hati tu dah nekad kalau ramai orang tunggu je la...

Tp bila sesampainya klinik aku agak hairan... tak banyak kereta di luar klinik seperti kebiasaanya... dlm hati berkata gak.. "klinik tutup ke; atau aku salah tarikh ke?" siap belek2 buku tu... tp betul... bila melangkah nak masuk klinik pun tgk kasut tak banyak mcm selalu.. dan bila masuk dalam kerusi kosong dan lengang.. ada sorg patient jek .. dengan suka hatinya aku amik nombor.. hehehe

sampai jek check urine .. OK.. check BP 110/70.. pun OK.. bila timbang berat NAIK 2KG.. ha yg ni nurse ada bebel sket.. eee nape naik banyak ni.. ntahla sy pun tak tau.. rasanya dah kurangkan apa yg patut... tp kan nurse tu pun dah malas gaknya nak suh aku refer doc kat klinik keramat.. sebab sebelum ni pun camni keadaannya... tp so far dcoc kata takde apa.. hahah selamat aku.. malas aku nak ulang alik klinik...

bila nurse check perut baby tengah mengeras.. macam marah gaknya org tekan2 dia.. cian baby.. mama pun geli bila nurse tekan2 perut.. cuma tahan je nak gelak.. hihi...degup jantung baby ok n normal.. kaki bengkak tp nurse dah tau aku species yg kaki bengkak... so dia pun dah no komen cuma nasihat letak kaki tinggi n banyakkan rest...


hahah buku dah siap tanda.. tp kantoi tak tulis jam kat tepi sekali tu.. hehehhe

Nurse dah suh lengkapkan barang baby n cuci baju2 baby tuk pack dlm beg.. mmg aku tak buat lg pun.. n dia ada pesan gak kalau dlm beg tu nanti jgn bawak botol susu masa g spital tu, nti di rampas.. sebab sebolehnya hospital nak bg kita breasfreed baby... ooo baru aku tau... so sekejap je la semalam sebab takde org.. lainkali aku appoimen ari khamis jer la.. sebab ari selasa biasanya ramai yg amat...

bangun pg hari ni badan letih dan lesu tp aku gagahkan diri gak g opis.. nak naik tangga opis pun mcm nak merangkak rasa.. sengal2 badan.. nape aku rasa tak larat sangat2.. tp aku malas nak mc.. mals nak g klinik amik mc.. harap2 dapat bertahan sampai petang... hari ni puspanita buat lawatan ke promosi kempen beli barang buatan malaysia kat KLCC pun aku cancel. aku nak rest...


Kat opis arini ramai yg cuti sebab student aku pun tgh cuti sem.. aku pun rasa cam nak half day jek... teringat tilam n bantal... huhuhu

11 bebelan kawanku:

MariaFaizal said...

Yes Eida, have a good rest.waktu like this memang akan terasa letih & breat jer...

Do take care dik!

RoSe said...

awak g checkup kat klinik mana ek??
hehhe...

@e_da said...

Kak maria.. rasa nak cuti panjang je kak.. sgt cepat letih.. huhu tak sabar tunggu baby kuar,.. nak tgk dia mesti ilang segala sakit.. hihi


Rose.. sy check up kat klinik hulu kelang tu.. kg pasir

fuadnis said...

klu eida tak larat..nis bertambah2 lagila tak larat..sampai ckp dgn hubby..rasenye nk beranak sekarang gak..he..he..

@e_da said...

NIs... tu la nis lg la dah dekat kan.. ida ada sebulan lebih lg.. huhuhu :)

puterikurekure said...

rehat la wak.
k?

♥chentaMAYA™ said...

jg kesehatan kak!

isya said...

half day je la ida..hehe

yatie chomeyl said...

bykkan berjalan ye ida..nanti senang nak push ;)

RoSe said...

eh2 samlah kita..hikhik..

saya pun baru g first checkup kat klinik desa kg pasir tu..heheh

@e_da said...

rose... mana tau 1 hari nti kita terserempak yerk./...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah