Monday, June 29, 2009

Happy birthday to my hubby & Operasi cuci mencuci....

Firstly nak wish happy birthday to my hubby...
Selamat hari lahir honey... moga panjang umur, diberi kesihatan yg baik, murah rezki, di permudahkan segala urusan dan dapat apa yg di hajati... aminnn ..
This year we waiting our lil junior as a present 4 ur birthday... hehhehe

Tp yg tak bestnya hingga ke saat ini aku tak dapat lg nak celebrate lg besday dia.. sejak dr semalam hubby ke Terengganu.. abg ipar aku minta dia hantar kan anak dia daftar masuk ke Universiti Terengganu.. so tinggal la aku sesorng kat umah.. huhu bosannya...


Ni pic tahun lepas sambut besday kat rumah lama.. huhu tuk tahun ni kena tunggu dia balik.. maybe lepas magrib ni sampai la dia... mungkin dinner kat luar je.. nak buat suprise tp tak larat lak nak kuar sesorg cr brg.. huhu lg plak arini perut asik mengeras jek.. tah apa la baby buat kat dalam.. hihi


Semalam walaupun hubby takde, aku sempat gi kenduri kawen anak opismate aku kat damansara.. aku tak drive sendiri.. tp kawan2 opis datang amik kat umah... heheh diorg calling2 tanya nak g tak, kalau nak diorg amik.. hehe bila denagr diorg amik mm ok la kan,... hubby pun izinkan.. so drpd duk boring kat umah sesorg joinla kekawan... kenduri kat damansara... so cute dapat choc gift as a souveniur dr pengantin...


Hari ni aku tak duk saje.. nak hilangkan boring hubby takde ni.. aku kuarkan semua baju n barang2 baby... buat balik senarai keperluan baby.. mana yg dah cukup dan mana yg kurang... bila dah dikira-kira dan dah diasing-asingkan mmm sikit je lg barang nak tambah.. yg lain rasanya dah cukup.. nanti baby dah kuar boleh beli lg kan...lg senang bawak baby leh terus matchkan kat badan dia.. hihi..



Sesi seterusnya.. tanggalkan semua tag dr pakaian dia... asingkan mitten n botties dan baju-baju dia..mmg dah plan harini nak cuci baju baby.. dah tak lama lg nak tunggu takut tak sempat... baju baby nak kena pack dlm beg.. tp kalau tak cuci camana nak pack kan... rendam dulu sekejap sebelum cuci ngan tangan je.... mmm geramm masa cuci baju dia tu.. cute2 jek... :P


Nampak cam sikit tp penuh gak ampaian tu baju dia saje... eeeeeeeee geram tgk... :P.. camana la baby pakai nanti... baju2 tu rasanya dah cukup.. ada keperluan lain lg skit je nak cukupkan.. ni pun towel, blanket n lampin2 lum cuci lg.. maybe next week pulak... sebab ni pun dah penuh ampaian.. kena buat sikit2.. mak tok baby tgh sibuk buat bantal n tilam tambahan ... hehhehe mak tok pun tak sabar tunggu baby kuar tau... hope baby leh move kepala ke bwh ye syg... mama n papa luv u... muahhhh

14 bebelan kawanku:

Gieyana said...

comey jer kan bj bb..beli 7 pasang pon dh ok dah..psl selalunya bila lepas jer pantang, bj new born tue dh x muat dah..:D

*SiRibenMerah said...

alaaaaaaaaaaaa.. ayang da geram neh.. alamakkkk.. baby cute.. meh kuar mehh.. tgk neh byk baju kiut2 utk baby neh.. geramnyaaaaaaaaa~

fuadnis said...

a ah la..geram je tgk eida sidai baju2 tu..cute jek..haa..baby boy yek??biru je sume??he..he..pecah rahsia..

@e_da said...

Gieyana... tu la beli yg newborn skit jek... yg lain tu ada gak yg ida beli 30months ke atas...


Ayang.. nanti jgn lupa tgk baby tau bila dia kuar.. heheheh


Nis.. takde rahsia dah,.. hihi tapi tak tau la kalau yg kuar gegirl lak kan.. hihih.. masa cuci baju dia tu pun dah geram jek.,...

Diamilikku said...

uishh...banyaknya baju.hehhehehehe

puterikurekure said...

wah. dah basuh ek.
bagusss....

:)

isya said...

mmg comel kn baju baby! byk gak baju baby..

yatie chomeyl said...

banyak dah tu baju2 baby.. lebih dr cukup dah tu ;)

IdaShah said...

happy birthday buat hubby eida..

comey2 baju baby

@e_da said...

Kak su... geram sgt tgk baju baby tiap kali g mall ada je rembat sehelai dua.. lelama jdik byk lak..


putrikure-kure.. dah nak kena pack2 baju dia.. takut emergency ke apa ...

Isya.. geram sgt tgk baju baby...

Yatie.,... dah cukup dah tu nanti dia kuar leh beli lg kan...

idashah thax yerr...

cendawanintim said...

banyaknya barangan baby..nampak comel2 la bila tergantung kat ampaian tuh!

+NADS+ said...

dah basuh baju baby...
bagus2..seronokkan...
rase cam baru smlm basuhkan baju2 hazim...

dyla said...

byknya baju baby ida ni... syok nyer tgk org wat preparation nak sambut babay.. terasa nak lagi. hehe

@e_da said...

cendawanintim... mmg geram kak tgk baju baby.. rasa nak gigit2... heheheheh


Nad.. mmg teruja kan.. apalagi tambah adik nanti tuk haszim.. hehehhe


Dyla.. mmg seronok kan... tambah la koleksi hero lak tuk adik inas.. hihihi

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah