Wednesday, June 24, 2009

Shopping time .. just 4 u cayang my baby...

Minggu ni dah nak masuk 32 weeks my pregnancy bermakna masuk 8 bulan kan.. banyak lg barang-barang baby yg belum prepare.. ada juga aku dapatkan list dr mak n kekawan... tp rasanya masih belum lengkap... sejak bulan lepas lg dah mula beli sikit-sikit... suka sgt tgk brg baby.. kalau jalan2 tu sure beli 1 atau 2 brg dia.. tp kalau ngan hubby sure dapat paw dia banyak sket.. heheh..

Ni shopping kat jusco aritu masa Jcard day... agak berbaloi macam-macam dapat.. tp masa tu pegi ngan kekawan takleh shopping banyak sgt.. sebab aku tak larat nak bawa... setakat yg mampu je. yerla kekawan pun memasing shopping sakan... sian lak kalau nak tolong aku angkut brg2 aku yg banyak.. hihi..


Seperti yang diplan kan weekend ari minggu aritu nak sangat pegi world of cartoon ni.. so hubby bawak g Ikano.. yeaa.... survey2 tilam baby... tp kan yg aku nak semua tak de,... sebenarnya aku suka sgt cartoon pooh tu.. tp hubby bertegas tak nak.. tp bila pikir balik pooh ni banyak guna warna kuning.. teringat lak mak pesan jgn beli brg2 baby yg kuning.. adoila... petua org tua kena dgr gak kan.. so tukar la cartoon lain.. hubby suka sgt mickey mouse.. but susah nak cari.. last2 jumpa looney tunes.. mr rabbit n tazmania... mmm malas nak banyak songeh beli gak la.. kang hubby membebel mama ni cerewet sgt.. takpe kang kalau berkenan yg di hajati sure aku beli gak set pooh tu tuk bedding set baby nanti.. hhihihihi............
suka sgt bip pooh ni n hankerchief looney tones... heheh mama dia yg over...


Hasil sambar hari ni pulak... set mickey mouse.. botol susu, socks baby, napkin.. mitten n booties again.. hehhehe...ni papa punya pilihan la cayang.. ikut jugak la.. hehe.. tp mak tok dah call dia dah buatkan gak set tilam n bantal-bantal tuk baby... takpe bior banyak koleksi baby.. senang nanti takyah nak angkut balik kg.. kat sana pun ada.. heheh

Misi seterusnya nak lengkapkan lg barang baby selagi larat nih.. sebab sekarang jalan2 skit pun dah mengah.. kaki lak tau2 je la... mana nak larat.. kdg2 time shopping leh berhenti jap cari kerusi n duduk.. hihi...kalau tak sempat beli kang siapla kalau hubby yg beli ikut taste la jawabnya.. huhuhu....


Minggu ni sgt bz nak siap kan buku penulisan aku ( buat by group).. minggu depan nak launch.. 2hari aku duduk mengadap editor tuk last editing..esok ptg sambung lg skit ada final touch up... kejap2 jek masuk opis.. dah berat2 camni pun aku gagahkan diri nak siapkan buku tu.. nti dah launh minggu depan aku publish di sini yerr buku apakah itu.... letih ooo nak siapkan penulisan buku ni... pening kepala aku selagi tak sudah walaupun buat by group tp aku kena lead everything progress buku ni. Selagi tak siap2 bos akan calling2 tanya aku ..huhu. takpe harap2 anak mama ni pun ada bakat menulis bila besar nanti yerr...

11 bebelan kawanku:

MariaFaizal said...

Dik,
Buku apa yea dik? Care to share the info? :)

And missing the time when shopping for baby :( Seronok tengok Eida shopping & those pics of baby items/clothes drive me crazy! hehe..

Take a good care of yourself as Eida & hubby kini just counting days to baby's arrival :D

SSulieana said...

x sbr nk tunggu bln dpn...nk stat beli brg bb jgk...hehe...tp betul la eda, org tua2 ckp x elok beli brg bb warna kuning...

@e_da said...

Kak maria.. buku pasal tennan songket.. sebab ida di bidang kraf ni.. nti ida publish yerr..

mmmg kami tengah teruja shopping brg baby kak.. hehehe just count the days...


SUE... kumpul duit je siap2 sampai masa nanti borong sakan.. seronok sgt2... hehehe

puterikurekure said...

uish. buku apa ek?
mesti gempak ek. hehehe~

bestnya dah start beli barang baby. kite dah dapat kebenaran dari ibu nak beli barang2 baby bila dah masuk bulan ke-7. skang dah bulan ke-6. tak sabarrr!!!!

hehehe.

Gieyana said...

barang bb nie mmg cantik2....cuma siapkan RM jer...hehehe..
~ Nnt bila dh kuar anak plak, asyik beli baju/barang diaorg jer...smpai barang sendiri x terbeli..:D

yatie chomeyl said...

kitorang dah terbeli byk brg baby n baju baby kaler kuning..MIL tak bagi guna sampailah baby dha besar sikit sebab tak nak baby terjangkit dengan kaler kuning tu dan dapat demam kuning. kitorang ikutkan jerlah cakap org tua2..xleh degil2..hehe

isya said...

byk warna biru.. mmg teruja kn nak beli brg baby.. sampai sekrg isya pun mcm tu gak.. hehe

@e_da said...

puterikure-kure....
buku tu buku akademik...hihi.. tunggu yerrr.. kumpul RM syok shopping brg baby... :)


Gieyana... sekarang ni pun dah tak pandang baju sendiri asik pandang baju baby je.. heheh



Yatie.. betul tu kena ikut juga kata orgtua ada betulnya kan.. ida mmg tak beli baju kuningh pun.. nak beli yg oren pun pikir2 dulu.. :)


ISYA...isya lg banyak pilihan beli baju gegirl comel2 kan...

+NADS+ said...

hi...salam kenal...
tggu hari jadi ibu yer...
seronoknyer...
nad baru lepas bersalin...
seronokkan sopping barang baby nih...

fuadnis said...

amboi..sakan soping yek..besalah..nis dl 1st baby pun cenggitu..tapi for 2nd baby ni nis banyak berjimat pasal barang2 ukail dl pun bleh guna lagik..baby kan cepat besar so rugi beli banyak2....

psstt..tilam lama ade lagik tapi hubby nis sibuk nk beli tilam baru..kui..kui..

♥chentaMAYA™ said...

lame da xjengok blog akak!

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah