Tuesday, June 2, 2009

Weekend Mak buyong...

Tak sudah bz di opis.. kat umah pun ada homework yg perlu diselesaikan.. pendek kata 2 minggu ni aku mmg bz... weekend aritu ada 3 kenduri kawin yg patut aku kena pegi.. tp yg dapat pegi 1 kenduri je rumah kawan ex-study aku ngan hubby tu pun sib baik kat ampang.. kalau jauh2 mmg aku tak larat.. mlm minggu tu kenduri garden wedding kat tasik perdana anak kawan opis aku pun tak dpt dtg.. kalau dah mlm bdn aku mmg tak larat...

Tp sambil2 duduk kat umah tu aku kena siapkan beberapa keje tuk majlis kawin adik n pertunangan kawan hubby... dia mintak tolong aku gubahkan set hantaran dia bertunang.. aku mmg suka buat benda2 ni.. tp dlm keadaan sekarang susahnyala hai aku nak siap kan... badan cepat letih.. duduk lama pun takleh kebas kaki.. so buatla sikit2 sebab org dah request lama kan.. tak sampai hati lak...


Set alas ni aku yg pilihkan ikut konsep yg dia nak.. potong polisterin ikut saiz2 dulang tersebut...


Heheheee.. ni lerr asisstant mak buyong.. hehe sian laki aku jadik mangsa kena tolong.. kalau dulu semua aku buat sendiri tp kali ni aku terpaksa mintak bantuan 911 laki aku nih.. hehe sib baik mood dia ok.. ala senang jek tolong potong polisterin jek kan bang.... heheh (bodek).. masa tu la dia buat aksi muka2 sengal.. sambil buat sambil ngadap tv mlm tu tgk jgn lupa lirik.. hihi


Bahan-bahan yg diperlukan.. nak kena balut polisterin tu dulu bg cantik sket... tp bab ni yg lemah.. tgn aku banyak kali melecur kena glue gun tu.. panas ooooo.. dah la 2 layer.. keje agak rumit.. kena sabor.. harap2 anak mama dlm perut nanti kreatif jugak yer... :P

Tema hantaran beliau pink silver.. hahah aku yg suggestkan sebab aku berkenan lak color ni.. sib baik dia pun suka... tp adik aku ada complain apsal buatkan dia color pink.. haha dia kan lelaki.. lantak lerr.. ikut selera aku.. khekheeke.. dulu masa aku kawen aku tak buat color ni.. masa dia ni aku lepaskan hajat.. kah kah kah...

habis polisterine dah balut.. tema mereka be2 sama.. kawan hubby n adik aku.. so senang keje jalan skali aku buat2 dua2 set...

Ni bekas potpouri tuk adik... dah stanby tampal2 n tepek bunga...


Ni baru 1st step.. brg2 hantaran lum letak.. ada bunga2 n ribbon lg yg aku nak kena beli.. ptg ni nak g terjah kedai bunga lg..

waaaa kena siapkan minggu ni.. khamis ni aku dah cuti.. tp hubby ada keje camno aku nak balik kg awal ni.. nak balik sorang dulu agak mustahil dgn keadaan sekrg ni n sure mak n hubby aku tak bg.. :P (ada hati nak balik sendiri si lembik nih..hihi) tgh memikir dr sehari ke sehari... huhuhu... byk keje nak tolong mak kat umah nun...

Nanti bila dah siap aku attach lg gambo2nyer yerr.. tu baru basic.. byk lg nak touch up.. huhu..

8 bebelan kawanku:

MariaFaizal said...

Basic pun dah cantik !
Kalau dah siap even more stunning!
I'm impressed :D
Take care sweet pea :)

@e_da said...

heheh thanx kak maria.. jenuh nak siapkan.. mak buyong keletihan.. hihi

Diamilikku said...

kreatifnya dia..how i wish akak pun kreatif mcm tu..tapi nan ado..akak nih tangan keras...tanam bunga pun confirm tak hidup...lagilah buat2 barang2 berseni nih

@e_da said...

Kak su.. kena tekun buat menda ni.. adakalanya malas dtg tak menjadi gak.. heheh

yatie chomeyl said...

comeynyo pink silver...teringin plak nk ida watkan hantaran plak..tp kene tggu baby SN besar lah hik3x

isya said...

cantek la, dulang tu sewa ke? tak saba ni nak tgk yg dah siap..hihi

:. aYu .: said...

warna ni syantek oo...
ayu kawin nak warne ni la..e
ekekeke...
(berangan je..ayu muda lagi oo)

@e_da said...

Ytie,.. masa baby SN besor ida dah pakai tongkat kot.. hehehe.. insya allah kalau masih ada kudrat.. hehehe


ISYA.. dulang tu beli... org yg bertunang tu modal... heheh


Ayu.. takpe berangan dulu.. sampai masa nti kena bua gak tuh.. ehhehe

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah