Friday, July 10, 2009

Check up 34 weeks... dan Dialog-dialog itewww...

Check up kali ni takde apa (klinik kesihatan- gomen).. semua ok.. HB 13, bp 101/65, urine ok.. baby pun ok.. nurse dah tanya dah packing baju standby dalam keta ke? aku hangguk jek.. padahal lum buat lg.. huhuhu adoyaii rasa cam tak caya lak tunggu hari dan waktu nak jumpa baby ni.. semakin hari semakin berdebar.. baby lak kemain aktif dengan kuatnya kick sana sini dlm perut.. sampai kekadang aku dapat rasakan tulang2 dia yg menolak perut.. maybe baby dah makin kuat n membesar.. hubby pun naik teruja kdg2 main nak cubit2 baby lak.... 2 minggu lg kena jumpa doc (gomen) n minggu depan cam biasa aku ada appoiment ngan pakar... bab yg ni agak nervous sebab maybe masa tu doc akan decide kan cara mana aku akan deliver.. huhuhuh.. aritu sembang2 ngan mak.. Ada dialog yg aku tahan dengor.. hihi

mak: bila doc nak buat (C zer)
aku : mm tak tau lg.. dia tgk dulu keadaan baby..
mak : mm buatla cecepat.. mak tak sabor nak tgk cucu mak..
aku : gulp.... :P


haahaaa sabo je la mak aku.. begitu teruja sampai suh belah perut aku cecepat.. hahahha.. tp aku tau dia sentiasa doakan aku n baby agar selamat semuanya... setiap hari mesti tanya keadaan kami berdua.. huhu tq mak...

Dialog kat opis lak....

kawan2 : eh lama tak nampak.. ingat dah bersalin...

bos : (call aku) ida kat mana?
Aku : ada kat opis .... (mmg kdg2 aku jrg kuar bilik lately ni.. nak jalan2 sgt tak larat..)
bos : laaaaaa sy ingatkan u dah bersalin....
Aku : adoii belom lg ler.. kalau dah sure sy inform....

Sebenarnya words ni dah berpuluh org cakap kat aku.. huhu adakah diorg kesian tgk aku yg makin sarat.. atau tgk aku ni besar sgt tp tak bersalin2.. hahaaaaa.. tak tau la mana 1

n ada lg dialog ...

F : uishhh anak ko ni 1 ke 2 ni (baby)
aku : ada 3.. hahahha (aku mmg loyar buruk..)

ni pun ramai yg kata gitu.. agaknya perut aku ni besor n lebor sgt kot... sabau je lah.. janji anakku sihat... huhuh..


Tp kan hari ni aku sangat tak larat.. badan lesu.. kaki pun agak sengal tambahan dengan bengkaknya... punggung n pinggang sakit.. nurse kata its normal... so far kena tahan jer la sampai baby kuar.. lepas g klinik aku bgtau hubby tak larat g keje.. so berehat.. tido.....

17 bebelan kawanku:

fuadnis said...

maybe nis terlepas paham sesuatu..kenape plak eida nak kene cezer yek??

@e_da said...

niS.. sebab kedudukan baby ida songsang menurut pakar.. tp mmg betul pun tiap kali scan mmg ida leh tgk sendiri kaki dia kat bawah.. sepanjang ida check up ada sekali je kedudukan dia betul kepala kat bwh... tp tak tau la kuasa tuhan kalau di akhir-akhir nanti dia berpusing.. doa2kan ek..

yatie chomeyl said...

hehe soalan stended bila dh semakin dekat dgn tarikh kelahiran baby tu...layan jerlah ida ;)

suked8787 said...

Biasa la Eida...dekat2 nk bersalin ni mcm tu la "rasanya"...sakit sana sini..nk berjln pun rasa malas sbb x larat bw perut. Klu boleh rasa nk bersalin cpt2. x sabo nk tgk tgk muka baby kan...

Akak ni dh 3 org, mcm2 rasa pengalaman mengandung n melahirkan. Ada susah...ada yg senang...

Masa bersalin Robocop agak senang...Spongebob susah ckit sbb kena push 3-4 kali baru kluar...Baby Afiq plak 2 kali push dh kluar...tapi Alhamdulillah akak ni sakit masa btul2 nk bersalin x lama...lepas pecah air ketuban dlm 2 jam camtu dh bersalin...

Semoga Allah permudahkan Eida utk bersalin...Aminnnnnnnn

SSulieana said...

napa x tunjuk perut mak buyung yg dh sarat ni...hehehe...x sbr nk tgk bb eda...

Diamilikku said...

haahhh..nape tak tunjuk perut ida...boleh gak tgk besar n lebar mcm mana...ntah2 eida nipu je besar..hehehehhehe....

tak sabar kan nak bersalin?? kak su masa 34 weeks dah berdoa baby kuar cepat2..sebabnya dah rasa tak sabar nk tgk baby plus dah malas nak bawak perut...tu yang alesha lahir weeks ke 37 kot...heheheheh...

fuadnis said...

oh ye..baby eida songsang..dah banyak kali eida cite..nis ni yg cepat pelupa..ntahla eida..tiap kali mengandung nila penyakit nis yg sukar dikikis..sory yek..

takpe insyaalllah sume akan okay..tak kisahla belah perutpun..kuat semangat!!

psstt..janganla sok lusa nis tanya lagik soalan ni kan..menyusahkan eida jek..he..he..

suked8787 said...

aah la eida....teringin nk tgk perut mak buyung sebelum bersalin...snap la pic seketoi dua pastu tepek kt blog ni...

:. aYu .: said...

kak ida..ayu pun nk tgok.hehehe

@e_da said...

yatie tu la.. tp kekadang soalan itu membuatkan diri ini bebetul besar.. hihi


Kak suked.. mmg kalau boleh nak bersalin cepat jek kan.. huhu.. akak apapun tima kasih doakan ida ek...

Sueliana.. bukan tak nak tunjuk.. nak amik gambo pun rasa tak gamak... heheheh


Kak su... hihi besaor la dr rupa yg asalnya.. idung pun naik kembang,.. hihi mmg tak sabo rasa nak bersalin ek...

Nis takpe.. apa salahnya kita berkongsi cerita...

Kak suked.. nantila ida cuba tepek mana yg ada... hihi.. berat gak permintaan nih.. hihihi

+NADS+ said...

eida, dialog boss u tu kan...nad selalu kena gak dulu...huhu...

rehat2 yer..tenangkan hati..fikiran k...jgn sampai bp naik tggi di saat akhir...cam nad...susah woo...take care yaa...

IBU KUMBANG said...

6 weeks to go. Ala kalu dah 38 weeks tu boleh je nak beranak. tapi induce la.. dont worry sakit dia biasa2 je. hehehe! kalu ada org ckp dipecahkan ketuban tu sakit, jgn percaya!

cendawanintim said...

alahaiiii, rasa cepat betul masa berlalu kan..

MariaFaizal said...

Agree with ibu kumbang. Do take care though dik...

rizal said...

orait mama, moga2 sihat hendaknya.

kelakar laa pulak dengan nyaienya cakap camtu.. hhehehe

macam belah apa ajerr..

Kasi rest banyak-banyak ok.

:)

Yan said...

bole kata itu soalan2 lumrah... org yg ringan mulut..
dulu kitepun selalu orang tanye camtu.. sengih ajela..

@e_da said...

Nads... tu la kan.. tp sure la kita bgtau kan kalo dah bersalin... heheh


Kak cendawanintim.. hari2 yg semakin dekat ni plak terasa makain lambat... seperti lambatnya segala pergerakan sekarang... huhuhu...


Kak Maria.. thanx yerr.. hopefully tak la sakit sgt kan.. heheh takut..


Bro rizal... dup dap duap dap nak belah perut.. hihi


Hi yan.. thanx visit here... tu ;ladialog2 yg kena layan skrg nih... heheh

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah