Monday, July 6, 2009

Jusco again... shopping lagi....

Lama tak berupdate rasanya.. smlm aku godek2 layout blog ni.. mm punya la gatal2 tangan.. sudahnya blog list update aku HILANG.. huaaaaaaaaaaa,.... terus takde mood nak update.. hmm takpe la ada masa nanti aku godek carik balik list tu... eeeeeeeeeeeee geramnya.. padan muka sendiri yg gatal tangan ni... konon nak try gadget tu ini.. sudahnya tak jadi.. tension terus tido....


Nak update citer hari jumaat lepas... sejak minggu lepas aku dah jarang2 drive ke opis... hubby dengan rela hati nak g hantar g keje..... huhu seronoknya la kalau selamanya camni.. tp aku tak la kejam sgt coz opis aku ni agak jauh dr umah berbanding opis hubby.. walaupun dia ok je tp aku tak sampai hati.. kalau aku sihat n ok lebih baik aku drive sendiri.. tp sekarang ni keadaan tak mengizinkan.. aku kerap sakit punggung.. n bila baby bergerak2 agak susah skit nak drive dgn keadaan perut yg makin boyot nih... hehehhe.. kdg bila depan kan seat terkena perut lak stereng tu.. kalau belakang kan skit seat tu.. kaki aku lak tak sampai pedal minyak tu.. almaklumla aku kan RENDANG.. khekhekheeeeee......


So balik keje petang jumaat tu hubby bgtau ada Jcard Fiesta Day.. JJ AU2... mmmm apalagi jom lerrr.. pucuk dicita ulam mendatang... bab Jcard day ni mmg ler aku sukerrr.. hehehhe... bukan dia buat selalu pun kan... kdg2 mmg ada brg yg berbaloi dibeli berbanding hari biasa....



Awalnya aku nak beli storage box tu je nak isi brg2 baby.. before ni dah beli 1 tp tak cukup... tu yg cadang nak g situ nak beli storage box tu 1 lg.. tp bila lalu kat tempat stroller n bouncher tu hubby kemain belek lg... tetiba dia kata nak beli tak.. kebetulan ada polka dot hijau .. mmg la feberet color aku... so ada diskaun sket la.. belek2 n terbeli gak lerr.. hehhe... menarik gak bouncher tu ada penutup kepala n muzik skali... boleh la goyang2 baby nti.. mmg plan tak nak guna buai tuk baby nanti... so ada yg tu pun cukup rasanya...


Memandangkan tab mandi blom beli.. mm beli skali la.. aku pun dah tak berapa larat nak jalan2 shopping lg akan dtg.. mana yg tak beli masa ni lerr nak g skali.. kalau dlm pantang nanti hubby g sendiri takleh la aku nak memilih sama.. hihi.. tak banyak pun lg yg nak di beli rasanya yg lain2 dah lengkap.. just tambah2 je mana yg ada... tak sabar rasa nak tunggu baby guna brg2 dia tu... mama n papa dia yg overrrr excited pulak... k tu citer hari jumaat....


So today aku g kenduri majlis cukur jambul anak kepada abg agen insuran kami.. (prudential) hihi.. tak lama lg diaorg dah nak duk oversea coz wife dia di tugaskan di sana 4 tahun. tak ingat la kat mana maybe Uk rasanya.. so dia buat skali la kenduri kira majlis perpisahan sebelum nak fly...


Suasana sgt meriah ngan paluan rebana bermarhaban.. seronok aku tgk...

Julung2 kalinya nak kuarkan rupa mak buyung yg tembam skrg ni.. hahahhaha.. hopefully lepas deliver ni leh la aku kembali ke saiz normal.. khekhekheeeeeeeee.. rasa cam kembang setaman lak muka ku ni... tu yg kdg malas nak snap muka sendiri.. tapi takpe ni semua kenangan masa pregnancy kan...


Lepas kenduri kami cadang nak ke One utama lak.. sebab??? aku nak cari bedding set tuk baby.. Awal pagi td dah dapat MMS dari adik.. rupanya mak aku dah belikan katil tuk cucu dia ni... sib baik aku tak beli.. hehehhe... awalnya mmg ada cadang nak beli tp bincang2 ngan hubby mcm tak jadi.. tp dah namanya Rezki mak aku dah belikan pulak.. alhamdulilah...

Adik mms masa dia tak siap pasang lg.. sebab aku teruja sgt nak tgk.. pandai mak pilih.. mmg taste aku nak warna putih ni.. lg pulak dgr mak kata de gambo kartun pooh.. mak mmg tau feberet aku... hihihi... tima kacih mak.. tima kacih mak tok ( kata baby dlm pewot)...:P


Bila dah de katil mula la nak menambah aksesorinya kan.. g One utama cari bedding set baby cot la.. dpt jugak jumpa looney tunes sepasang ngan tilam yg aku dah beli tu... Hubby la suka sgt beg Simple Dimple tu.. kalau ikut aku takyah la beli lg.. tunggu baby kuar pun takpe.. tp dah papa dia teruja lebih mm beli gak la.. ni baby ke papa yg nak pakai beg ni nih??? huhuuu..
tu je shopping arini.. beli mana yg plan jek.. (walupun tak plan tu termasuk gak) ..pastu jalan terus balik okeh.. jgn lencong2 lg kang ada je nak terbeli.. kena tahan nafsu.. jimat2 lepas ni.. :P (boleh ke aku?)


Sampai umah awal lg.. hubby nak cuci keta.. aku dah tak larat round One utama td kan (huhuh padan muka den) .. duk je la dlm keta.. nak naik umah malas lak sorg2... so takde keje snap2 pic dr dlm keta... hahhaaaa ntah apa2 la.. okeh.. penat la menaip ni.. baby cam rimas aku duk lama2 mengadap lappy ni.. dia kick sana sini.. adoiii.. okeh.. okeh baby mama stop ler ni.. daaa

6 bebelan kawanku:

fuadnis said...

amboi eida..dah banyak sangat soping tue..lebih dr cukup nis tengok..kamipun nak beli katil gak pasal ms ukail dulu kami tak beli pasal rase tak perlu..dah tido dgn nis je kan..sekarang memang perlu sebab takut ukail kacau adik dia..

tapi tak beli lagik la pasal mak nis kate tak elok beli b4 baby kuar..tak taula..pesan org tua2..ikut kan jela..

DYLA said...

seronoknya tgk eida shopping memacam ni...

jcard day mmg best. tdi pun kami gi. dpt la baju2 inas less pun leh tahan..

mmg time ni la nak soping eida, nanti dah tak larat dah

rizal said...

adoiii... ni mamanya bukan dah sarat ker.

Abang rizal baca, cam abang rizal pulak penat dan mengah. Banyak betul tuu jalan n shopping.

hehehe.

Aikk nampak gaya, papanya pun begitu teruja membeli belah.

Ehh, jangan lupa catit tuu semua. Ahak ahak.

Semoga mama dan baby sihat hendaknya.

Mama, uncle rizal dan siap karang chiter plus illo sekali, nanti buleh laa buat bedtime stories untuk baby membesar, tapi uncle rizal jadik hero, mama jadik evil witch, buleh?

p/s : afsal kali ni gambar semua nampak clean n clear. LOL! ctach my drift mama?

SSulieana said...

selagi bb blum kuar...mesti ade je brg yg nk dibeli ek!...so bb cpt2 kuar...hehehe

+NADS+ said...

bestnyer shopping for becomin baby...rase cam nak sopping lagi...

katil baby tu mmg berguna ok...
ajar baby dari kecik tuk tdo atas katil dia...kalo bleh jgn beli buai...coz ssh nak bawak jalan jauh...

bag simple dimple tu samalah...tp baby hazim punyer warna hitam...bagus tau ade beg tuh...org lelaki bleh bawak...coz seswai jer kannnnn....hehe...

papepun,take care tau...banyak2 selawat...moga2 dipermudahkan bersalin...insyallah...

@e_da said...

Anis.. biasa la baby 1st kan.. mama n papa dia yg teruja lebih..
Katil tu mak yg belikan.. tak tau la plak petua2 yg tu.. hopefully semuanya selamat la..


Hi uncle Rizal.. uncle kan kenal mama n papa sy mcamana.. diorg mmg over.. hehhehe.. nti pic sy kuar pun clear gak... uncle kena tgk n komen tau.. hihi


Sulieana... mcm tu la gayanya.. kalau baby dah kuar nanti lain lak citernya.. hihi


Nads.. tu la kalau la operate ke apa kan cam payah gak nak duduk bawah kan.. tu yg mak belikan katil... hoplefully cam tu a kan semuanya selamat.. berdebar2 ni.. heheh thanx ye nads...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah